A Gearbox az új stúdiót Québec Cityben nyitotta meg, ami Észak-Amerika egyik legrégebben alapított városa, már több, mint 400 éves történelemre tekint vissza. A 2011-es népszámlálás szerinti félmillió lakos azonban most tovább fog bővülni, hiszen a Gearbox Studio Québec már toborozza a fejlesztőket, hogy kiegészítse a texasi székhelyű anyacég törekvéseit abban, hogy 2016-ban is minőségi, AAA kategóriás szórakoztató termékeket adjon át a játékosoknak.

Randy Pitchford kijelentette, hogy nagyon szerencsések abban, hogy hatalmas igény mutatkozik a termékeikre, és nekik az jelenti a legnagyobb kihívást, feladatot, hogy ezt az igényt kielégítsék. Nemrégiben nyitották meg új főhadiszállásukat Friscoban, ami szintén Texasban található, és a növekedésnek egyik új és izgalmas állomása a kanadai stúdió megalapítása. Az új stúdióban pedig találkozik a kanadai (Texason kívüli) fejlesztők tehetsége a Gearbox alapértékeivel és márkáival.

A stúdió vezetésére két személyt jelöltek ki. Az egyik a doktori fokozattal rendelkező Sebastien Caisse, aki a napi ügyekért fog felelni, míg Pierre-Andre Dery a kreatív direktori feladatokat látja majd el. Pierre az Activision művészeti igazgatója volt, részt vett a Skylander sorozat megalkotásában, és nagy tapasztalatra tett szert konzolos címekkel, Sebastien Caisse pedig üzletfejlesztési igazgató volt a Quebecor Media nevű társaságnál, de íróként is közreműködött a Squeeze Animation-ön belül. Látható tehát, hogy igazi szakemberek fogják vezetni a stúdiót, így biztosan nem fogunk csalódni a játékaikban.

1449853992-gearbox-studio-quebec.jpg