• Brutálisak lesznek a Fűrész 10 csapdái
  • Ezt maga a rendező erősítette meg
  • Kevin Greutert szabályosan ideges volt a szerkezetek miatt
  • Melyekkel kapcsolatban sokáig ötleteltek

A 2004-ben indult Fűrész-franchise minden egyes epizóddal egyre brutálisabb képsorokkal igyekezett lekötni a nézők figyelmét, ami egy idő után már csupán öncélú hentparádét eredményezett, így maximum csak undort váltott ki a zsáner rajongóiból, de feszültésget semmiképp. Meglátjuk, hogy az idehaza október 5-én a mozikba kerülő, az első és a második felvonás között játszódó Fűrész 10 mennyiben tud változtatni ezen a tendencián, az viszont már most biztosra vehető, hogy ezúttal sem árt beizzítani a kötélidegeket, mivel kíméletlen képsorok várnak ránk a történet során.

A Tobin Bell által alakított John Kramer (alias Kirakós gyilkos) mellett természetesen ezúttal is a halált hozó csapdák kapják majd a főszerepet, a gyilkos szerkezetek kapcsán pedig maga a rendező, Kevin Greutert is megosztotta a gondolatait az SFX magazinnak adott interjúban. "Nagyon ideges voltam néhány dologgal kapcsolatban, leginkább a biztonság miatt, na meg persze azért, mert tartottam attól, hogy esetleg nevetségesen fog kinézni a végeredény." A direktor elmondta, hogy inspiráció gyanánt egy rakás könyv sorakozik a polcain a középkori kínzóeszközökről, de még így is rengeteget kellett ötletelniük a kivitelezés miatt, pláne, hogy ez már a széria 10. felvonása, így nehezebb volt új, frissnek ható dolgokat kitalálni – mondjuk az előzetes alapján azért sikerült a bravúr. Greutert hozzátette, hogy sokat kellett tesztelniük, így végül a forgatást is két részletre osztották (három hétig dolgoztak novemberben, és további három hétig januárban), a karácsonyi időszakot pedig azzal töltötték, hogy kitalálják, miként fognak működni a gépek és a protézisek. A brutalitás ábrázolását tehát egyáltalán nem vették félvállról az alkotók, de jó lenne, ha ezúttal érdemi cselekmény és kidolgozott karakterek is lennének a vérgőzös jelenetek mellett.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.