A Disneyről sokunknak — ha szép gyermekkorunk volt — az Aladdin, a Hófehérke és a hét törpe, esetleg a Hamupipőke jut az eszébe. Az, hogy kőkemény, a PC-s piacon is igen nagy sikereket elérő projektjeik lennének, az már távol áll tőlük. (Bár hozzá kell tenni, nem sokan vagyunk — még a szerkesztőségből sem —, akik ne csillogó szemmel vetették volna rá magukat a múlt évezred legendás Disney-termékeire, úgymint a mesés POP-klón Aladdin, vagy a legendás, utolsó platformjáték Tarzan.) Azonban mostantól fogva erről már múlt időben beszélhetünk: a Wii-s, illetve DS-es ökörködéseken kívül is tud nagyot ütni a Disney, erről szól a cikkünk.

G-Force: The Video Game

A G-force (akár csak a közeljövőből a Volt) még a klasszikus Disney-vonalat követi, vagyis (jó eséllyel) gyermekek és gyermeklelkű felnőttek számára is nagyszerű szórakozást nyújthat. A világ elveszőben, már csak egyvalakik segíthetnek: a malacokból álló elit alakulat, akiket (többek között) Jerry Bruckheimer (Armageddon, A nemzet aranya, Karib-tenger kalózai) producer hoz el nekünk. A film egy játékot ihletett, ez lett a G-force. A klasszikus platformelemeket kőkemény akcióval (viccesnek tűnik, de a Volt után elhisszük) ötvöző program kütyükkel és elképesztő sodró lendülettel operál, főhőse pedig az a rakás tengerimalac, akik titkos küldetésen a világért harcolnak. Elképesztően vicces hangulat, akár csak a Voltnál, itt is szép grafika, és remek kikapcsolódás: erről fog szólni a G-Force. A tipikus Disney-humor itt is megmutatkozik; lehet, hogy ti már unjátok, de mi — és főképp Darths, hiszen ő kiskorában is Hamupipőkének öltözött! — soha nem fogjuk!

]{iegészítés: Első kézből árulhatom el, hogy a játék idehaza magyar nyelven jelenik meg, a CD Projekt gondozásában; hazai moziforgalmazásban G-Force: Rágcsávók címen kerül (]{redenc).



Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned

Új, nyílt világú akció-szerepjáték, elképesztően egyedi történettel, és végre a Bethesda nélkül — ezt ígéri nekünk a PotC: AotD készítője, a Propaganda Games. Soha nem tapasztalt kalandok a PotC unverzumban: játékosként feladatunk, hogy egy rakás kalózt vezérelve megszerezzük a kincseket, és keresztbe tegyünk a "jóknak". Morális döntések, ismeretlen történet, visszatérő karakterek (ha minden igaz, maga Johnny Depp is a hangját kölcsönzi Jack Sparrow kapitánynak, aki missziókat ad majd nekünk) és soha nem látott, élő, lélegző környezet — ezt állítják, mi pedig hiszünk nekik. A gyönyörű grafika, az elképesztő lehetőségek — mind és mind úgy tűnik, olyat adnak nekünk, amelyet még más soha!

A Disney visszavág!A Disney visszavág!A Disney visszavág!

Split/Second

Juss be a célba, akár elsőként, akár egyetlenként — az eszközök nem számítanak, csak a győzelem a lényeg! Ez is lehetne a jelmondata a díjnyertes Black Rock Stúdió által fejlesztett, akcióval alaposan fűszerezett autós játéknak, amely 2010 elején érkezik, új generációs konzolokra, ééééééés Windows-alapú személyi számítógépekre. Akciófilmeket megszégyenítő jelenetek pörögnek majd a szemünk előtt, miközben azok is megtalálhatják majd a számításaikat, akik esetleg a klasszikus, körbe-körbe karikába típusú játékmenetért rajonganak. Masszív hangulat, darabokra robbanó karosszériák, kegyetlenség felsőfokon — ha szeretsz törni és zúzni, a Split/Second a te játékod.

A Disney visszavág!A Disney visszavág!A Disney visszavág!