A Codemasters főnöke, Rod Cousens a GamesIndustry.biznek adott interjújában beszélt a használt játékok és a warez terjedésének megállításáról. A Codies vezetője szerint egyáltalán nem elképzelhetetlen, hogy a végső megoldáshoz az erőszakos DLC-üzleten keresztül vezet az út.

"Nem lehetetlen, hogy kiadunk egy olyan Forma 1-es játékot, ami nem teljes, mondjuk nincs több benne hat pályánál. Amikor pedig elérsz Abu Dhabiba, fizetned kell a futamért, meg mindenért, ami mondjuk az autót érinti. Ez azt hiszem leszámolna a warezzel, és nagyrészt a használt játékokat is elintézné. Az egyedüli, amit ki kell még eszelnünk, hogy miként vesszük rá erre a terjesztőket. Ha a boltok kitalálják, hogy így nem hajlandók polcokra tenni a portékánkat, az egyedüli, amit tehetünk, hogy a megjelenés után adunk ki DLC-ket, amikhez a terjesztőknek már nincs közük."

Azaz a DLC-kből a Codiesnél nemsokára nélkülözhetetlen kiegészítők válhatnak. Reméljük, hamar elfelejtik ezt a butaságot a cégnél, és rájönnek, hogy a warez és a használt termékek piaca miatt nem a becsületes vásárlókat kell megbüntetni.