Egy április elseje sem lehet teljes a Blizzard tréfálkozásai nélkül. Tavaly a Tauren Marine-nal és a konzolos WoW-val mulattattak minket, és idén is tartották a színvonalat.

P1mp My Mount:

A Blizzard és a bolondok napjaEgy időben nálunk is nagy népszerűségnek örvendett a Pimp My Ride című tévéműsor, amiben Xzibit, a híres amerikai repper régi, ócska járgányokat tuningolt, ám legtöbbször figyelmen kívül hagyta a használhatóságot. Ez a műsor aztán olyannyira népszerű lett, hogy hazánkban Majka is vezetett egy hasonló, ám sokkal rövidebb életű sorozatot, és úgy látszik a Blizzard fejlesztőinek is adott egy-két ötletet a már-már kultikus széria, ugyanis hamarosan bevezetik az új P1mp My Mount rendszert, aminek keretében egy kisebb összeg fejében az állatainkat különböző kiegészítőkkel (lángfestés, spoiler, „alváz”-neon) tehetjük egyedivé.

A Fix-'Er-Up műhelyek Orgrimmarban, Ironforgeban, Dalaranban és Wintergraspban lesznek megtalálhatóak, ahol Zazzber, a bolt tulajdonosa, és segítőtársa, Janie Sue egy éjszaka alatt a kívánságaidnak megfelelően alakítja át a kedvenc lovadat vagy bármilyen más állatodat.

Mega-tánc:

A Blizzard és a bolondok napjaMaradva a WoW-nál meg kell említsük, hogy hamarosan kezdetét veszi az első azerothi táncverseny, ami azt hivatott eldönteni, hogy melyik csapat a táncparkett ördöge. A vetélkedőt Tempest Keep híres erődjében fogják megtartani, amit természetesen az alkalomnak megfelelően fel is díszítettek.

A versenyre bárki jelentkezhet, hiszen itt nincs kivételezés, csak az számít, hogy te és a bandád hogy tud táncolni. Azonban nem elég a jó ritmusérzék, ugyanis egy megfelelőn kialakított gyakorlatra is szükségetek lesz. Ebben lesz a segítségetekre a különleges kezelőfelület, amiben láthatjátok a különböző táncmozdulataitokat. Ezek sorrendjét aztán minden tag egyedileg módosíthatja, ám előtte beszélnie kell a kijelölt NPC-vel.

A könyvtárnok:

A Blizzard és a bolondok napjaMagunk mögött hagyva Azeroth világát ideje belépnünk Sanctuarybe, ugyanis a Blizzard volt olyan kedves és leleplezte a Diablo 3 új karakterosztályát, a könyvtárnokokat. A kaszt képviselői öregek és rendkívül gyengék, ám sokkal okosabbak mint bárki, és ezt a képességüket pedig fel is használják az ellenségeik ellen. A könyvekből álló forgószél vagy egy pisszenés elsöprő ereje könnyedén ártalmatlanná teheti a legkeményebb ellenfeleket is, ám vigyáznunk kell, mert a leggyengébb zombi is egy ütéssel végezhet velünk.

A karakterünk a nagy tudásából fakadóan órákig tud beszélni a legjelentéktelenebb dolgokról is, így testhezálló a gyűrű alakú dialógusrendszer, amivel olyan mélyenszántó bölcseleteket közölhetünk, mint például: „Az én koromban még nem voltak színek.”

Terra-Tron:

A következő Transformers-film körüli marketing már gőzerővel megy, így nem elképzelhetetlen, hogy a Blizzard ezt a felhajtást szeretné némiképp kihasználni, ugyanis tegnap bemutatták a Terra-Tron nevű egységet, ami egy tejes Terran-bázisból épül fel és elképesztő pusztításra képes a különböző fegyvereivel. A Goraion Systems által kifejlesztett egység azonban még a tervezési fázisban van, de a fejlesztés vezetője, Dr. Ron Volt nagy reményeket fűz hozzá.