Noha a szakma szemében is elég jó fogadtatásra lelt az augusztus 20-án megjelent Black Myth: Wukong (81 ponton áll Metacriticen a PC-s verzió), igazán nagyot csak a játékosok körében tudott gurítani a Game Science csapata. A Nyugati utazás című kínai regényen alapuló akció-RPG ugyanis hamar a Steam ezüstérmese lett egyidejű játékosszám terén (a PUBG: Battlegrounds-ot elég nehéz lett volna beérnie), ráadásul a "Rendkívül pozitív" jelző virít az adatlapján, méghozzá közel 700 000 (!) értékelést követően. Ha mindez nem lenne elég, az IGN közönségszavazását is a nemsokára állítólag DLC-vel bővülő program nyerte, ám úgy fest, a Golden Joystick Awards 2024 szervezőit nem igazán hatotta meg, hogy az emberek odáig vannak a jó értelemben vett majomkodásért.

Ahogy arról a Games Radar néhány nappal ezelőtt beszámolt, már tart a régóta futó díjátadó szavazása (egészen november 1-ig), ezúttal pedig nem kevesebb mint 19 kategóriában mérkőznek meg az év legjobb (pontosabban legjobbnak vélt) alkotásai. Noha a Black Myth: Wukong helyet kapott a Legjobb vizuális dizájn kategóriában, sem a PC-s (ez mondjuk valamennyire érthető), sem pedig a konzolos Év játéka csokorban nem szerepel a neve, ami elég sok rajongónak kérdőjelet varázsolt a feje fölé. Leginkább azért, mert a 82 pontos Metacritic átlaggal bíró Helldivers 2 például ott feszít a Dragon's Dogma 2, a Final Fantasy 7 Rebirth, az Astro Bot, a The Legend of Zelda: Echoes of Wisdom és a Prince of Persia: The Lost Crown mellett (a konzolos kategóriában), szóval éppenséggel hírünk alanya sem nagyon tűnt volna ki a tömegből.

Ha pedig már itt tartunk, a szintén 81 ponttal büszkélkedő Stellar Blade is elkerülte a listát öszeállítók figyelmét, ami ugyancsak érthetetlennek tűnik – persze nem valószínű, hogy pont EVE kalandja tarolta volna le a mezőnyt, de kissé fura, hogy még jelölésre sem méltatták. Innentől nem lennénk meglepve, ha a december 13-án megrendezésre kerülő The Game Awards során is kispadra kerülnének ezek a keletről érkezett gyöngyszemek, ami vélhetően még tovább növelné a játékosok elégedetlenségét. Szerintetek megérdemelte volna ez a két alkotás, hogy felkerüljön a listára?

A borítóképek forrása: PlayStation Store