Otthoni környezetben és betegellátó intézményben is ideálisak

Ezen eszközöknek nagy hasznát vehetjük áthelyezéskor, egyszerűbb helyzetváltoztatásnál, fürdőkádba emelésnél, valamint kerekesszékbe történő átemelésnél. A Rehaker.hu betegmozgatást segítő termékei között találunk betegemelő hámot, liftet, kerekesszék rámpát, betegállító és mozgató berendezéseket egyaránt. 

A mozgáskorlátozott személyek számára elengedhetetlen, hogy akadálymentes közlekedést biztosítsunk, erre a legmegfelelőbb a kerekesszék rámpa, amely elérhető összecsukható kivitelben, teleszkópos, illetve feltekerhető változatban is. Használatukkal megkönnyíthető az autóból való ki- és beszállás, ráadásul a szintkülönbségek esetén, több lépcsőfoknál is remekül segítségül hívhatók. Alkalmazhatók guruló járókerettel közlekedők esetében is. Természetesen a választás során ügyeljünk a két legfontosabb paraméterre, a méretre és a teherbíró képességre. 

A betegállító berendezések különösen hasznosak a rehabilitáció időszakában, például ha egyensúlyi és lábproblémákkal küzd az érintett. A segédeszköz az ülő helyzetből történő felállást könnyíti meg. Ide tartoznak egyes speciális járássegítő eszközök is, melyek rendelkeznek állító funkcióval is. Ezek is használhatók otthoni és intézményi közegben.

Betegemelő liftek és hámok a komfortosabb gondozáshoz

Az ápolók mindennapos teendőinek elvégzésében óriási segítség egy kifejezetten erre a célra fejlesztett emelő lift, amellyel tulajdonképpen mindenféle helyzet- és helyváltoztatás megoldható. Ágyból a kerekesszékbe, székből a fürdőkádba és fordítva. A legtöbb eszközhöz tartozik egy speciális hám is vagy univerzális háló, ezáltal a fürdetéshez sem kell beszerezni plusz kiegészítőt. Eltérő teherbírású és különféle kialakítású típusokból válogathatunk, természetesen a gondozott fizikai állapotát, mozgáskorlátozottságának mértékét, testtömegét egyaránt figyelembe kell venni a választás során.

https-rehakerhu-2023-julius-cikk4.jpeg

Nem elhanyagolandó annak átgondolása sem, hogy leginkább milyen célból használnánk: többféle helyiségben, általános ápolási feladatokhoz, fürdetéshez is, esetleg otthoni környezetben kizárólag a felállás, ágyból történő kiszállás segítésére.

Elérhetők kompakt liftek is, amelyek helytakarékosabbak, így nem jelent problémát, ha kevesebb terület áll rendelkezésünkre. 

Praktikus betegmozgató eszközök a mindennapi teendőkhöz

Az egyre bővülő termékpaletta rengeteget könnyít az otthongondozásban, illetve az intézményi ápolásban is. A praktikus szállítószékekkel jelentősen egyszerűsödik az érintettek mozgatása, szállítása. Egy összecsukható változatot pedig tömegközlekedési eszközön is bevethetünk.