A vonat hálás filmhelyszín, akkor is, ha bunkó utasok helyett zombik lepik el és akkor is, ha megáll és az utasokat kihalt helyen tizedeli valami gyilkos vagy szörny. Az alábbi hat filmben a szereplőknek nem volt szüksége retúrjegyre.

Éjszakai vonat (Night Train 2009)

Az éjjeli vonaton holtan találja az egyik utast a kalauz, de mielőtt jelenté az esetet, két másik utassal felfedeznek a hullánál egy rejtélyes dobozt. Amint kinyitják, mindannyiukat elvarázsolja a tartalma, ezért hárman úgy döntenek, feldarabolják és megszabadulnak a tetemtől, a dobozt pedig megtartják. A filmet a jó sztorin kívül a három főszereplő, Danny Glover, Leelee Sobieski és Steve Zahn erőteljes alakítása teszi élvezhetővé.

Zombi expressz (Train to Busan 2016)

Egy kiváló koreai horror, ami életszerű karaktereket és minőségi, pörgős akciót tartalmaz, így nem csoda, hogy csaknem százmillió dollárt kaszált. A történet egyszerű: egy önző, munkamániás apa utazik kislányával Busan városába, de a vonatra feljut egy zombi, így szerelvényen hamarosan hemzsegni kezdenek az emberevő élőhalottak.

Howl (2015)

Londonból indul egy éjszakai járat és a vonatnak meg kell állnia, mert az erdős területen elüt egy őzet. Ha mindez nem lenne elég bosszúság az utasoknak, a kerekek közé szorult tetemet vizsgáló vonatvezetőt elragadja egy vérfarkas. A csapat megpróbálja elbarikádozni magát a vagonban, de nincs könnyű dolguk, mivel a sebesültek maguk is farkasemberré változnak.

End of the line (2007)

Egy fiatal pszichiátriai asszisztens igyekszik haza egy fárasztó műszak után az utolsó metróval, amikor egy szélsőséges okkult szekta tagjai elkezdenek vadászni az utasokra. A tébolyult fanatikusok állítják, hogy mindenkinek szívességet tesznek azzal, hogy megölik, ugyanis eljött a világvége és aki nem távozik időben, szörnyű sorsra jut. A cselekmény gördülékeny és a film vége különösen erős.

Borzongás - Hajsza a metróban (Creep 2004)

Egy fiatal nő egy buliból megy haza, de elalszik a peronon a metróra várva, a dolgozók pedig véletlenül bezárják az állomásra. Kiderül, hogy egyik kollégája követte őt, de egy rejtélyes figura megöli a férfit. Egy nő egy hajléktalan-párral együtt próbál kijutni a földalatti labirintusból, de a gyilkos a nyomukban van. A lényt a zseniális Sean Harris alakítja.

Éjféli etetés (Midnight meat train 2008)

A legendás Clive Barker novellájából készült ez a film, amelynek főszerepét az akkor még nem világhírű Bradley Cooper játssza. Egy fotóst alakít, aki a metrón megment egy nőt a szexuális erőszaktól, de a nőnek később mégis nyoma vész, ezért a férfi gyanút fog. Rájön, hogy egy sorozatgyilkos szedi áldozatait a metró utasai közül, de a rendőrség nem hisz neki, ezért egyedül vág bele a nyomozásba. A pszichopata gyilkost Vinnie Jones alakítja, hátborzongatóan jól.