Egy fürdőszoba a minőségi, ugyanakkor szép berendezéstől lesz igazán teljes. A jó WC-tartály kiválasztása nem olyan egyszerű feladat. Első pillantásra pofonegyszerűnek tűnhet, hiszen “csak egy WC-tartályról van szó”. Nézd meg, mi hogyan választanánk tökéletes WC tartályt.

homelux.jpeg

  1. Tipp a tökéletes WC-tartály kiválasztására

Vedd figyelembe a WC-csésze modelljét, színét, méreteit. Ez látszólag egyszerűnek tűnhet. A gyártók törekednek az univerzális formavilágra, de nem minden WC-tartály és WC-csésze kompatibilis egymással.

Érdemes a két tárgyat egyszerre megvenni, mert ezzel akár még pénzt is megspórolhatsz. A Homelux webáruházban találtunk rá a tökéletes WC-csészékre, amelyekhez akár a WC-tartály kiválasztása is könnyű feladatnak bizonyulhat.

  1. Tipp: legyél vakmerő, ha WC-tartályt keresel

A műanyag modellek és a porcelán darabok egyaránt lehetnek szépek és elegánsak is. Manapság a minőség és az élettartam nem feltétlenül függ össze a kivitel anyagával. A műanyagból készült eszközök is ugyanolyan jól el tudják látni a feladatukat, mint a hagyományos, porcelán társaik.

Merj a műanyag izgalmas formái felé nyitni. A könnyű felszerelés és szerviz mellett egyedi formákra is rátalálhatsz. De ha a klasszikus fürdőszobák híve vagy, akkor is érdemes megfontolni a modern eljárással gyártott kiegészítőket.

  1. Tipp: figyelj a minőségre

A WC-tartály felszereléséhez és karbantartásához szakemberre is szükség lehet. Ezért válassz olyan modellt, amely egyszerű és nem igényel túl sok odafigyelést. Ha már a minőségről beszélünk, akkor az első dolog, amit érdemes tesztelned, az a WC-tartály gombja. Ha könnyen lenyomható, nem akad be, akár finom mozgásokra is reagál, akkor nyert ügyed van.

A bónusz tipp: a tartály űrtartalma és a lefolyó mérete

A WC-csésze alakjától és elrendezésétől függően szükséged lehet kisebb vagy nagyobb tartályra. A vízöblítéses WC-k egyik érzékeny pontja a megfelelő vízsugár biztosítása. A megfelelő öblítést csakis nagy tartály használatával érheted el, ezért azt ajánljuk, hogy bátran méretezd túl, mert a nagyobbat még mindig könnyebb részlegesen használni, mint a túl kicsi tartállyal utólag kínlódni.

A lefolyó átmérője amellett, hogy kompatibilis kell legyen a WC-csésze bemeneti nyílásával, elég széles kell legyen a megfelelő öblítéshez. Egy WC-tartály általában 4-8 liter körüli űrtartalmú. De a sok víz semmit sem ér, ha az csak lassú sugár formájában jut el a WC-csészébe.

Ha ezeket figyelembe veszed, akkor nemcsak hasznos, de költséghatékony megoldást is találhatsz. A megfelelő modell kiválasztása nem okoz gondot, ha körültekintő vagy, és rászánod a kellő idő, hogy a fürdőszoba terveidbe maximálisan beleillő modellre lelj.