Nagyjából minden gamer úgy gondolja, hogy az Avalanche Studios el fogja készíteni a Just Cause-sorozat harmadik részét, csak az kérdés, hogy mikor jelenik meg a már várt folytatás. Az elmúlt hónapokban és években már sok pletykát hallottunk ebben a témában, elvégre 2010 óta kering, hogy jöhet a program, így most már tényleg időszerű volna a bejelentés -- s talán már nem is kell sokat várnunk erre.

A Square Enix a héten lefoglalta a Just Cause 3 doménnevet, ezzel előrevetítve azt, hogy az E3-on már bemutatják a játékot, 2015-ben pedig a kezünkben lehet a program. Emellett szól, hogy a stúdió vezetője korábban elmondta, hogy a Just Cause ideális lenne az újgenerációs konzolokra, s az is köztudott, hogy a cégnél már régóta vannak Xbox One és PS4 fejlesztői készletek.

A kedélyeket azonban kissé lehűti a Square Enix nyilatkozata, miszerint egy ilyen foglalás rutinművelet, s nem jelent semmit, illetve tartsuk észben, hogy az Avalanche Studios éppen egy másik, nagyszabású, nyíltvilágú akciójátékon dolgozik, mely 2015-ben fog megjelenni, így felmerül a kérdés, hogy elég nagy-e a cég ahhoz, hogy két nagy kaliberű játékot tudjon készíteni párhuzamosan. Az E3-on kiderül…

avalanche-studios.jpg