Az információk az EA Partners wikipedia-oldaláról származnak, amit bár jelszó véd a kíváncsiskodó szemek elől, a NeoGAF olvasóknak sikerült kibányászni egy-két érdekességet. Arra jutottak, hogy az EA-vel partneri kapcsolatot ápoló, de nem a cég tulajdonában lévő, úgynevezett third-party fejlesztők, név szerint a Funcom, az Insomniac, a Respawn és egy ismeretlen, negyedik cég a 2013-as gazdasági évben jelentkezne egy-egy új játékkal.

Az említett gazdasági év 2013. március elsejétől 2014. április 31-ig tart, ebben az időszakban pedig a pletyka szerint a boltokba kerül a Funcom által fejlesztett, egészen ígéretes The Secret World, de ekkor jön az elmúlt években kizárólag csak a Sony konzoljaira fejlesztő Insomniac csapatának új játéka, az Outernauts is. Továbbá jövőre jelenhet meg az Infinity Wardot megalapító, majd onnan nagy felhajtás mellett kipaterolt Jason West és Vince Zampella hét lakat alatt őrzött lövöldéje, illetve a Populous-széria is feltámadásra készül.

Az iratokból az nem derült ki, hogy melyik csapat áll a Peter Molyneux által megálmodott istenszimulátor legújabb felvonása mögött, sőt eddig nem is nagyon hallottunk, hogy ilyesfajta tervei lennének a kiadónak, de tekintve, hogy a Syndicate visszatért, a 2K-nél pedig az XCOM, nem elképzelhetetlen, hogy a Bullfrog klasszikusa is feltámad -- csak ne ez is egy FPS legyen…