Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem fogalmam sincs hol voltam épp 10 évvel ezelőtt ezen a szent napon, de egy biztos: ekkor született meg a live-service játékok úttörőjeként is számon tartott Destiny. A PC-s tábor kimaradt belőle, PS3-on, PS4-en, Xbox 360-on és Xbox One-on lehetett élvezni a Bungie multira kihegyezett sci-fi FPS-ét. A játékot eredetileg az Activision adta ki, de 2019 óta a Bungie maga látja el ezt a feladatot - ekkor vált külön a két cég útja.

A Destiny 2014-ben behúzta a GamesRadar Év Játéka címét, és a Legjobb Játékért járó BAFTA-t is. Nem csoda, hiszen a Halo, a Call of Duty, a Wolfenstein: The New Order, és a World of Warcraft legjobb elemeit vegyítette. A sztori ugyan nem volt valami acélos, de a The Dark Below, a House of Wolves, a The Taken King és a Rise of Iron kiegészítők ezen a téren is kárpótolták a rajongókat. Íme 10 évvel ezelőtti videotesztünk:

2017-ben aztán jött a Destiny 2, eredetileg fizetős játékként, majd 2019-től free-to-play címként, de ez már egy másik történet. Titeket milyen emlékek fűznek a Destiny-hez? Mennyit játszottatok vele? Meséljétek el nekünk kommentben!