Kérjük jelentkezz be!
Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars KOTOR 1-2

A világ legjobb Star Wars játéka!
#42203 AdyBaby 2007. március. 03. 20:31
AdyBaby
Gunchip: Lol... Milyen igazad van. De akkor pontosítok. Olyan karakterrel élvezem a legjobban, ami egy közelharcos duplapengés zúzójedi! Na ezzel élvezem a legjobban. A gép által erre a kasztra ajánlott tulajdonságértékekkel játszok. Str:16, Con:14, Dex:14
Wisd:12 Ez így asszem jó lesz, ugye Mura? Egy zúzógépet akarok...Szerencsémre nem kell újrakezdenem...

Köszi a tippeket!

Che: Nagyon hasonlóan gondolkodunk...
#42202 Tenebra 2007. március. 03. 20:31
Tenebra
#42199 :: Gunchip (2007. március. 03. 20:12)
AdyBaby most őszintén, élvezni akarod a játékot, vagy pedig csak azt erőltetni, hogy egy 'ideális' karaktert alkoss a játék végére? Sztem zsírjál a recommended dolgokra, és SZEREPJÁTSSZÁL. Tudod, erről szólnak az RPG-k... Ja bocs, és az Élet is, igaz, ott a szerep Te magad vagy És ugye milyen zsír 'jófiúnak' lenni?
Abban egyetértek, hogy valamilyen szinten hülyeség, ha az ember segítséget kér szerepjátékban, hogy milyen karaktert érdemes összerakni. Az RPG-knek általában az a lényege, hogy magad ügyeskeded ki a karaktert, magad jössz rá, hogy milyet szeretnél, s mi tud hatékony lenni. Még Mocsy mondta régebben, hogy neki az a jó szerepjáték, amit legalább 3X kezd újra a generálás miatt . Nagyon igaz, amit mondott!

De az is fontos azért, hogy valamilyen alap irányvonal legyen, ami alapján a kezdő játékosok meg tudják csinálni azt a karaktert, amivel lehet játszani is. Mert azért az igencsak kellemetlen tud lenni, ha valaki még csak most ismerkedik az RPG-vel, de nem tud haladni, mert még nem ért a karakterkészítéshez. Nekik igen is kell egy ideális karakter először, hogy egyáltalán megértsék, mi, miért van.
A KotOR is ilyen... Nagyon jó karaktert lehet összehozni, de nagyon el lehet zsírni, ha valaki nem érti a karakterkészítés lényegét.
Én az Icewind Dale-lel kezdtem az RPG-pályafutást, és elsőre nagyon ócska karaktereket csináltam... Azt hittem, mindenre kell 1 pontot rakni . Mondanom sem kell, hogy egy nyamvadt goblin lenyomta a 6 fős csapatomat . Aztán elolvastam a kézikönyvét, és támpontot kapva ideális karakterekről, másodszorra megcsináltam a jó karaktert.

Tehát a kezdőknek szerintem igen is kell valami irányvonal, amin egyáltalán elindulhatnak...
A KotOR pedig egy nagyon hardcore szerepjáték ilyen szempontból, hiszen itt nem mi ütünk, hanem a karakter, így az ütései sokban függnek a képességektől, attribútumoktól. Ha ezek egyike is elrontódik a választott osztályhoz képest, akkor szenvedés lesz az egész játék...
Post tenebras lux
#42199 Gunchip 2007. március. 03. 20:12
Gunchip
#42194 :: AdyBaby (2007. március. 03. 19:34)
Sziasztok! Elkezdtem játszani a KOTOR első részével végre...Lenne is azonnal egy kérdésem. Milyen karakter osztállyal kellene lennem, hogy a legjobb Jedi karaktert tudjam megalkotni? Elsőre szokásom szerint a Harcost választottam, de recommended fejlesztéskor mindent kínál, csak penge specializációkat nem. Folyamatosan a nem recommendedet csinálom így...Kicsit elbizonytalanodtam. Kéne a tudorok segítsége... Köszi!
AdyBaby most őszintén, élvezni akarod a játékot, vagy pedig csak azt erőltetni, hogy egy 'ideális' karaktert alkoss a játék végére?
Sztem zsírjál a recommended dolgokra, és SZEREPJÁTSSZÁL. Tudod, erről szólnak az RPG-k...

Ja bocs, és az Élet is, igaz, ott a szerep Te magad vagy
És ugye milyen zsír 'jófiúnak' lenni?
#42197 Kegan 2007. március. 03. 19:47
Kegan
#42194 :: AdyBaby (2007. március. 03. 19:34)
Sziasztok! Elkezdtem játszani a KOTOR első részével végre...Lenne is azonnal egy kérdésem. Milyen karakter osztállyal kellene lennem, hogy a legjobb Jedi karaktert tudjam megalkotni? Elsőre szokásom szerint a Harcost választottam, de recommended fejlesztéskor mindent kínál, csak penge specializációkat nem. Folyamatosan a nem recommendedet csinálom így...Kicsit elbizonytalanodtam. Kéne a tudorok segítsége... Köszi!
Hát a legjobb erő használó Jedit a zsivány és Jedi Consular keresztezéséből tudod kialakítani, a legzúzósabbat pedig katona és Jedi Guardianból tudod. A rekomendésönöket csak tanácsadóként ajánlanám, ha rájuk hallgatsz akkor "kiegyensúlyozatlan" lesz a karaktered- Jedi Guardiannak kevés lesz az Erő kapacitása, Cunsular gyenge lesz közelharcból. A felderítő/ Jedi Sentinel az "Arany középutat" képviseli. Én kb. ezt az attribute elosztást ajánlom a legelején: Erő min: 12
Ügyesség min: 12
(mi is van még? rég játszottam )
Bölcsesség min: 14
Karizma min: 14
Kb. így oszd el, persze kasztonként később kicsit módosítani kell.
#42194 AdyBaby 2007. március. 03. 19:34
AdyBaby
Sziasztok! Elkezdtem játszani a KOTOR első részével végre...Lenne is azonnal egy kérdésem.

Milyen karakter osztállyal kellene lennem, hogy a legjobb Jedi karaktert tudjam megalkotni? Elsőre szokásom szerint a Harcost választottam, de recommended fejlesztéskor mindent kínál, csak penge specializációkat nem. Folyamatosan a nem recommendedet csinálom így...Kicsit elbizonytalanodtam. Kéne a tudorok segítsége...

Köszi!
#40154 AdyBaby 2007. február. 23. 20:23
AdyBaby
Huáááá! Ugyan supermarket undorban szenvedek kisközségi lévén, de most leemelem a kalapom a Cora előtt. Megvan a KOTOR2... Köszi mindenkinek mindent. Főként CheAttilának! MEGVAN! Jajj már csak a gépemet kéne hazahozni...lol.

Na az erdő legyen veletek!

#39890 Tenebra 2007. február. 22. 18:41
Tenebra
#39880 :: AdyBaby (2007. február. 22. 18:30)
Jajj Che! De hálás lennék! Maradjunk annyiban, hogy igyekszem szombaton szétnézni Debiben, és ha nem sikerült vennem, akkor Rád bíznám az ügyet. Szólok, amint nincs sikerélményem, jó? Ez valószínű amúgy... Örök hálám addig is!
Na, ezt megbeszéltük! Hétfőre megpróbálok szerezni még 10 000 Ft-ot kb. ( ), mert ha lesz, akkor már megveszem én is .
A küldést mindenképp GLS-sel csinálnám (tehát olyan címet adj majd, ahol otthon van valaki napközben is, vagy legalábbis átveszi valaki ), mert a Magyar Postával sokszor megszívtam, s egy eredetinél inkább nem kockáztatnék, ha nem baj (főleg, hogy a hülye postásoknak szokása, hogy csak úgy behajítják a Gurut és a GS-t is hozzám is... Egy eredeti szoftvert pedig nem lenne jó, ha hajigálna valami barbár suttyó postás ).

Post tenebras lux
#39880 AdyBaby 2007. február. 22. 18:30
AdyBaby
#39876 :: Tenebra (2007. február. 22. 18:21)
A második kellene? Arra most nincs pénzem (azért nincs meg nekem sem ), sajnos... Az elsőt még megvenném, s a GLS-sel elküldeném neked, mert arra van ZSÉ . Persze a tényleges árát valahogy el kellene juttatni majd (persze csak, ha megérkezett), de ezen felül én nem kérek érte semmit . Viszont amiatt nem vállalnám be, hogy holnap én nem megyek Bp-re... Vagy ha nem sürgős, akkor jövő héten valahogy lebonyolítom neked (már, ha lesz még... Mert ezek a lámák elég gyorsan eladják ). Maradjunk annyiban szerintem, hogy hétfőn megnézem. Ha esetleg van 2 is, megpróbálok rá pénzt szerezni, és elküldöm neked... Ha nincs, akkor vagy kénytelen vagy az első résszel beérni (de ezesetben egyszerűbb, ha a CD Galaxistól rendeled meg ). S akkor együtt szidjuk majd a PC boltokat, amiért ennyire sz*r a KOTOR 2 -ellátottság .
Jajj Che! De hálás lennék! Maradjunk annyiban, hogy igyekszem szombaton szétnézni Debiben, és ha nem sikerült vennem, akkor Rád bíznám az ügyet. Szólok, amint nincs sikerélményem, jó? Ez valószínű amúgy...

Örök hálám addig is!
#39876 Tenebra 2007. február. 22. 18:21
Tenebra
#39870 :: AdyBaby (2007. február. 22. 18:08)
Te Che...!Mit kellene hogy adjak neked, hogy megvedd és postán elküldd nekem a kettőt? Hm? Mármint a 2. részt. Még ennyit áldoznék játékra, aztán stopp egy jó darabig...
A második kellene? Arra most nincs pénzem (azért nincs meg nekem sem ), sajnos... Az elsőt még megvenném, s a GLS-sel elküldeném neked, mert arra van ZSÉ .
Persze a tényleges árát valahogy el kellene juttatni majd (persze csak, ha megérkezett), de ezen felül én nem kérek érte semmit .

Viszont amiatt nem vállalnám be, hogy holnap én nem megyek Bp-re... Vagy ha nem sürgős, akkor jövő héten valahogy lebonyolítom neked (már, ha lesz még... Mert ezek a lámák elég gyorsan eladják ).

Maradjunk annyiban szerintem, hogy hétfőn megnézem. Ha esetleg van 2 is, megpróbálok rá pénzt szerezni, és elküldöm neked... Ha nincs, akkor vagy kénytelen vagy az első résszel beérni (de ezesetben egyszerűbb, ha a CD Galaxistól rendeled meg ). S akkor együtt szidjuk majd a PC boltokat, amiért ennyire sz*r a KOTOR 2 -ellátottság .
Post tenebras lux
#39870 AdyBaby 2007. február. 22. 18:08
AdyBaby
#39860 :: Tenebra (2007. február. 22. 17:52)
Köhöm.... Szerintem az első rész sztoriban és fordulatokban jobb... Legalábbis a hatalmas fordulat (amit nem lövök le), ami a személyünk körül bekövetkezik majd, igazi katarzisztikus élmény, amit játékban nem sokszor tapasztal az ember. Persze a 2. rész presztízs-rendszere, illetve a finomítások sokkal jobban tetszettek. Szerintem elsősorban az árra menj: az első csak 3990 Ft, a második pedig 6990 Ft . Ja, és még valami: MediaMarkt-ban és 576-ban láttam a 2-t, és az elsőt is. Bár az Bp-en volt .
Te Che...!Mit kellene hogy adjak neked, hogy megvedd és postán elküldd nekem a kettőt? Hm? Mármint a 2. részt. Még ennyit áldoznék játékra, aztán stopp egy jó darabig...
#39860 Tenebra 2007. február. 22. 17:52
Tenebra
#39850 :: AdyBaby (2007. február. 22. 17:39)
Szal Cora...Na jó! Végigjárom az összes ilyen helyet...Melyik a jobb amúgy? KOTOR1 v. a 2.rész?
Köhöm.... Szerintem az első rész sztoriban és fordulatokban jobb... Legalábbis a hatalmas fordulat (amit nem lövök le), ami a személyünk körül bekövetkezik majd, igazi katarzisztikus élmény, amit játékban nem sokszor tapasztal az ember.
Persze a 2. rész presztízs-rendszere, illetve a finomítások sokkal jobban tetszettek.

Szerintem elsősorban az árra menj: az első csak 3990 Ft, a második pedig 6990 Ft .

Ja, és még valami: MediaMarkt-ban és 576-ban láttam a 2-t, és az elsőt is. Bár az Bp-en volt .
Post tenebras lux
#39850 AdyBaby 2007. február. 22. 17:39
AdyBaby
#39848 :: fyktyvf (2007. február. 22. 17:26)
Hát igen, én a múltkor láttam egy Corában (a debreceniben)... Persze mivel a megjelenés utáni 5. percben előrendeltem a játékot (az egyet is, meg a kettőt is, rögtön miután kiadták őket), ezért most itt figyel a két nagyon szép doboz a polcomon. Elfekvőben sajnos nincs egy példányom se...
Szal Cora...Na jó! Végigjárom az összes ilyen helyet...Melyik a jobb amúgy? KOTOR1 v. a 2.rész?
#39848 fyktyvf 2007. február. 22. 17:26
fyktyvf
#39752 :: AdyBaby (2007. február. 22. 09:24)
Akkor sajna marad a virágbolt...
Hát igen, én a múltkor láttam egy Corában (a debreceniben)... Persze mivel a megjelenés utáni 5. percben előrendeltem a játékot (az egyet is, meg a kettőt is, rögtön miután kiadták őket), ezért most itt figyel a két nagyon szép doboz a polcomon. Elfekvőben sajnos nincs egy példányom se...
#39752 AdyBaby 2007. február. 22. 09:24
AdyBaby
#39748 :: Marka Ragnos (2007. február. 22. 09:03)
Az Erő legyen veled tanítvány! Sajna Kotor2-tőt én sem látom mostanában a polcokon, bizonyára már lejárt az értékesítési licence és bevonták, vagy egyszerűen elfogyott a boltokból és nem rendelnek belőle.
Akkor sajna marad a virágbolt...
#39748 Marka Ragnos 2007. február. 22. 09:03
Marka Ragnos
Az Erő legyen veled tanítvány!

Sajna Kotor2-tőt én sem látom mostanában a polcokon, bizonyára már lejárt az értékesítési licence és bevonták, vagy egyszerűen elfogyott a boltokból és nem rendelnek belőle.
#39740 AdyBaby 2007. február. 22. 07:48
AdyBaby
Húúú! Megnéztem pár napja a Sithek bosszúját, mert az a kedvenc részem. Erre megrendeltem a KOTOR1-et, mert sötét Sith lovag akarok lenni. Büszke tulaja vagyok hát egy origi KOTOR1-nek!

KOTOR2-t hol lehet venni? Magyarországon nem találtam az 576nál meg a Cdgalaxisnál... Menjek Tecsóba? Aki tud esetleg eredetiben egyet szerezni, mert az ő lakhelyén kapható, az segítsen legyen szíves!

Köszi!
#35906 Marka Ragnos 2007. február. 06. 16:45
Marka Ragnos
Akkor, lehet hogy a játék hibás? Vagy az installás probálkozz reinstallal! Elvileg nem szabadna, hogy meghaljon mindkét tábor, csak ha gonosszal vagy és kíírtod a bekeket, majd verseny után a megmaradt három vulkart is.
#35881 gepard 2007. február. 06. 13:15
#35866 Marka Ragnos 2007. február. 06. 08:30
Marka Ragnos
Na és azt hogy csinálta? Én is megcsináltam igaz, de én ehhez meghackeltem a Kotort és engedélyeztettem vele a Cheateket. Vagy pedig patchelt... ami persze nem szép dolog
#35860 Kegan 2007. február. 06. 06:47
Kegan
Nem párpeszéddel tudod. A Bek bázis tele van zárt ajtókkal, ha sikerül kinyitnod az egyiket pár pillanat múlva már az egész bázis a fejedet akarja, szóval kb. így csinálhatta: beszélt Gadhonnal, hogy visszaszerzi a gyorsítót, kinyitott egy zárt ajtót és megölte előbb a Bek-eket majd a Vulkarokat.
#35856 Marka Ragnos 2007. február. 06. 06:02
Marka Ragnos
Végtére is meg lehet ölni mindenkit, de ha csak ilyen megyek és ölöm őket stílusban vágta le őket az gáz mert senki nem visz el vesenyezni... Javaslom kezdje előről, Különben meg nemtom ezt hogy csináltátok mert a párbeszédek kizárják ennek lehetőségét, Amint végeztél vagy Ghadonnal vagy Kadonnal nem ölheted meg a másikat...

Esetleg ha akkor ölted meg Ghadont, mielőttt még felkért volna a versenyre... nem... mert akkor még nincs ilyen párbeszéd, amivel fölhúzhatnád...
#35842 gepard 2007. február. 05. 21:50
gepard
Beszélt a Bekkekel, és akkor ott megölt mindenkit..., aztán ment a Vulkárokhoz és ott is megölt mindenkit , aztán felvette a gyorsítót, és kérdezte tőlem, hogy hol adja le, én meg néztem nagy kerek szemekkel, hogy mindenki halott
#35762 Kegan 2007. február. 05. 16:57
Kegan
Mindenki halott? Mi előtt vagy mi után ott jártál? Nálam csak akkor lesz mindenki halott ha már én ott jártam.
#35758 gepard 2007. február. 05. 16:51
gepard
És ha azt mondom, hogy a Vulkar bázison mindenki halott? ( Mert ténleg mindenki halott )
#35680 Marka Ragnos 2007. február. 05. 09:19
Marka Ragnos
Oké vázolom a dolgot amivel én és Gepard szembe kerültünk...

1, Ghadon kérésére bemegyünbk a gyorsítoért a Vulkar bázisra
2, Ott találkozunk Kadonnal, aki sikeresen megygyőz bennünket hogy inkább a vén szivart tegyük el láb alól.
3, Megöljük Ghadont
4, Visszamegyünk a Vulkarbázisra, de ott a gyorsító már alapból a swoopunkban van
5, Verseny
6, visszatérünk a Vulkar bázisra, (hiszen békét hozunk, leszámolunk az összes bandával, hogy hírmondójuk se legyen)és kinyírjuk a még hátramaradottakat, azaz a Twi'lek harcos lányt, Kadon testőrét, és annak a két testőrét.
7, Most már felvehetjük a swoopgyorsítót, amivel sajnos semmit nem tudunk kezdeni...

Véleményem szerint, ez egy kivágott történet szál maradéka, melyben gondolom egy kis swoop tuningolást csempésztek volna a játékba. Ami nem lett volna baj révén a versenyek nagyon nagyon kemények... Éppen ezért én mindig használom az easy swoop patchet...