Kérjük jelentkezz be!
Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars KOTOR 1-2

A világ legjobb Star Wars játéka!
#182137 seta-mihi 2008. február. 28. 15:43
seta-mihi
#182114 :: NY124 (2008. február. 28. 15:28)
Bizonyám, a -t erre találták ki! Egyébként, kösz, hogy lelőtted a poént, nagyon kedves... most legszívesebben felakasztanálak egy fára, de ez már egy más téma.
ÜDV NEKED!

Csak azt szeretem volna mondani,hogy nem csak én lőttem le a poént!!!

A másik megjegyzésedre csak azt tudom mondani.OFF Tarsd meg magadnak a véleményed.

KÖSZÖNÖM SZÉPEN
#182114 NY124 2008. február. 28. 15:28
NY124
Bizonyám, a
-t erre találták ki!

Egyébként, kösz, hogy lelőtted a poént, nagyon kedves... most legszívesebben felakasztanálak egy fára, de ez már egy más téma.
#182081 seta-mihi 2008. február. 28. 14:52
seta-mihi
PERSIAN_ WARRIORNAK: Igen ebben igazad van,MALACHOR V-ön, egy kicsivel erősebb lesz,mivel hogy ott sokkalta erősebb a sötét oldal(Azt hiszem meg is emlití,hogy addig nem győzthetsz amíg MALACHOR felszínén van).
Meg kell őt győznöd,hogy ő csak KREIA bábja,ekkor erodálod az erejét.
4-SZER KELL LEGYŐZNI!!!
#182065 seta-mihi 2008. február. 28. 14:40
seta-mihi
ÜDV NEKTEK!

Az előbb írt idézetthez szeretnék hozzáfűzni(Megint csak tippelgetek)

KÉRDÉS:
1. Honnan tudta Kreia hogy a végén Nihilust meg fog halni attól amit csinál?
2. Honnan tudta hogy táplálkozik(Nihilus) a saját legénységéből?
3. És egyáltalán honnan veszi hogy mik történtek Katarr-on?
4. De főleg honnan tudta hogy nem érdekli(Nihilust) hogy erő érzékenyeket,Jediket sőt még Sitheket is öl?

ELMÉLET(TIPP)
Arra lennék kiváncsi,hogy mi a véleményetek erről,de leginkább Darth Nihilus-ról.

Úgy értem tudjuk hogy egy elég hatalmas sötét nagyúr volt. Aki tanulmányozta a régi ősi Sith tekercseket(Bár én úgy tudom hogy csak 1,vagy talán 2 volt,ami Naga Shadow-é volt,és ezt Exar Kun találta meg a Dxunon a Maassaasik templomában),holokronokat varázslatokat(A varázslatokat is úgy tudom hogy csak Naga Shadow alkalmazta még a Régi Köztársaságban,amikor szintén egy háború volt,és úgy menekült el hogy valamelyik bolygónak,a két holdját sötét mágiával közelebb húzta egymáshoz(Illuzió keltés),és így menekült meg).(Hoppá ne feledkezzünk meg,magáról a Sith-ről sem. Ezt is úgy tudom,hogy hogy egy különleges fajhot tartoztak. Akarom mondani az ő nevük a SITH. Valami humanoid(HüllőEmber)-ek voltak. Ők gyakorolták a mágiát,de az ERŐ-t is használták,de nem gonosz szándékokra. A Külső Peremvidéken túl éltek,amit még a Régi Köztársaság nem fedezet fel. Ekkor tájt váltak ketté a(JEDIK),és a másik csoportból lettek elöszőr a sötét JEDI-k,és ők száműzetve lettek,a Külső Peremvidékre. Ők rátaláltak erre a bolygóra,és ebből a két csoportból(SÖTÉT JEDI -SITH)-ből lettek később aztán a(SÖTÉT LORDOK,SITH NAGYÚRAK,STB...)
Elnézéseteket kérem,egy kicsit elkalandoztam.

Nihilusra vissza térve(Vagy ezt mind Kreiatól tanulta)
Csak szerintem Nihilus mohó volt az ilyen dolgokkal illetően.
Aki járatos a STAR WARS világában az tudja mire gondolok.
PL:EXAR KUN,ULIC QEL DROMA,NAGA SHADOW,STB...
Egy két Sith mindenkinél nagyobb hatalomat akar magának. Valakiknek sikerült tökélyre fejleszteni a hatalmukat,másoknak pedig túlmutatt a képpességein. AZ utóbbiak közé tartozik Nihilus is. Nem tudta irányítani ezt az erőt,és ez eluralkódott(Felemésztette)rajta.
Ezért (Szerintem)bosszúból,vagy őrületből elkezdet mindenkit sorra megölni(Erő Érzékeny,Jedi,Sith)
Vagy egy másik variáció szerint:
Nihilus nem tanulmányozott semmilyen ősi dolgokat,és szerintem KREIA volt a mestere,és tőle tanulta ezeket a képességeket.
Ha elolvastátok az IDÉZETETT,amit írtam,akkor rájöttök hogy miért gondolom ezt.
IDÉZETT: KREIA: Nem lehet valakinek olyan nagy hatalma amit a MESTERE birtokol. És ennek ellenére azt gondolom,hogy nem képes érzékelni az univerzumot ahogy mi,ahogy a legtöbbünk teszi.
#182005 seta-mihi 2008. február. 28. 13:13
seta-mihi
ÜDV MINDENKINEK!

Megint egy idézett,teljes magyarosítással(Beszélgetés Kreiával)

Ez még mindig ugyan az a játék(A főkarim neveARIJA SALU)

MARIJA SALU: Mit tudsz Visas mesteréről?
KREIA:Ő...Ha nevezhetjük még egyáltalán embernek...ő az egyik a sötét nagyúrak közül akik üldöznek téged. Nem hiszem,hogy tudja mi vagy te,még nem.
KREIA: Megkímélte a miralukát,és ez lehetett az utlsó érzésfoszlány ami még volt benne.
KREIA: Tarstd a közeledben a rabszolgáját. Gyanítom,hogy oka van,hogy megkímélte őt...és talán okkal élte túl azt amit a népe és a jedik nem.
MARIJA SALU: Visas nem a rabszolgája,többé már nem.
KREIA: Szórakoztatóak az illúzióid,túlságosan fáradt vagyok,hogy vitatkozzak velük.
MARIJA SALU: Van valami ötleted,hogy miért kímélte meg?
KREIA: Talán kötődik hozzá...ahogy én hozzád kötődöm. Ha így van,talán a halála szolgálja őt.
KREIA: Készen kell állnod arra,hogy feláldozd a megvakítottat.
MARIJA SALU: Soha nem fogok ilyen dolgot tenni.
KREIA: Szórakoztatóak az illúzióid,túlságosan fáradt vagyok,hogy vitatkozzak velük.
MARIJA SALU: Hogyan semmisítette meg a szülőbolygóját?
KREIA: Ez egy olyan technika,ami majdnem olyan öreg,mint maga a sith...ezek az élet és az erő közötti kapcsolat elvágásának eszközei,és abból a halálból táplálkozik amit ez okoz.
KREIA: Ezt nem lehet megtanulni...ezt csak az ösztönökön keresztül lehet megszerezni,a tapasztalat hatásain keresztül,első kézből.
MARIJA SALU: És arra használta ezt,hogy megöljön egy egész bolygót?
KREIA: Igen.És táplálkozott a pusztulásából - ez életben tartja,egy ideig.
MARIJA SALU: Nem értem,hogy miért nem hódította meg a galaxist egy ilyen hatalommal.
KREIA: Mert ez nem olyan dolg amit igazából irányítani tud...és nem hagy meghódíthatót a nyomdokában.
KREIA: És ez uralja őt,nem fordítva.Ennek a dolognak saját akarata van,saját ösztönei.
MARIJA SALU: Hogyan lehet bárkinek is ilyen hatalma?
KREIA: Hatalom?Így gondolod?
KREIA: Tévednél.Nincs erő ebben az éhségben,amit birtokol...és az akarat a hatalma mögött egy ősi dolog.
KREIA: És ez felfalja őt,ahogy ő fal fel másokat - a puszta jelenléte megöl mindent körülötte,lassan,táplálja őt. Ő már most is halott,ez egy egyszerű kérdés,hány embert öl még meg mielőtt végleg elbukik.
MARIJA SALU: Hogyan képes arra,hogy ilyen mészárlást végre hajtson?
KREIA: Semmi sem lehetetlen az erővel. Ez egy olyan energia,ami keresztül folyik mindenélő dolgon.
KREIA: És mint az energiát,lehet hasznosítani.terelni,és olykor felemészteni. És ráadásul ez egy olyan anyag ami éghet és meggyulladhat.
KREIA: Ne gondolj a hatalmára úgy mint fegyver,vagy úgy mint az egyik köztársasági hadihajó. Ez egy rettenetes,de ennek ellenére szövevényes dolog.
KREIA: A merénylők szektája,akik üldöznek téged,az erőből táplálkoznak...amit ő tesz,az egyszerűen annak a csúcsa amit elérhetnek,idővel.
KREIA: Ez az amiért őket - és a technikáikat - el kell törölni. Senki sem tapasztalhatja és tanulhatja meg azt amit a mestere tett.
MARIJA SALU: Hogyan képesek arra,hogy lecsapolják az erőt?
KREIA: Ugyanúgy mint valaki arra használja az erőt,hogy támogassa az akaratát és mások erejét,az ellentét is lehetséges,habár nem gyakran használják.
KREIA: Ahelyett,hogy keresztül küldené valaki az akaratát az erőn,helyette ilyen kapcsolatokat használnak arra,hogy táplálkozzanak,és teljesen kiszipolyozzák.
MARIJA SALU: De minden életet megérint az erő.
KREIA: Akkor megérted milyen rettenetes egy ilyen hatalom. És miért kell véget venni ennek.
KREIA: Ez az egyik sötét oldalra vezető üres út,az ára ha rajta utazol az,hogy idő előtt meghalsz.
KREIA: Ő egy rés az erőben,képes elfogyasztani az őt körülvevő életet. Néha az érintés lassú,ahogy ez a legénységével is történik.
MARIJA SALU: Tehát erő érzékenyekkel táplálkozik?
KREIA: Ez nem olyan dolog amit irányítani tud,sokkal inkább olyan mint maga az éhség. Ő leginkább egy lyuk az erőben nem egy élő dolog.
KREIA: Az erő érzékenyek és azok a világok amik gazdagok az erőben vonzák őt. A miraluka világ egy ilyen hely volt
KREIA: Ez volt ahol a jedik összegyűltek,ahol a jedik meghaltak. Ő megérzi az ilyet,hacsak nem leplezik a jelenlétüket - de Katarr kiáltott neki,akár egy jelzőfény,és ennek nem állhatott ellen.
KREIA: És egyáltalán nem törődik a sith-el vagy a tanításaikkal...vagy a jedik-el.
KREIA: És amikor a jedik meghalnak,a galaxist fogja felfalni,a Köztársaságot,és végül,elpusztítja a sithet is.
KREIA: Nincs jövő abban az üres galaxisban amit ő lát. És ez az amiért meg kell állítani,a rést be kell zárni,mielőtt az ereje túl nő azon amit még mi meg tudunk állítani.
MARIJA SALU: Ő már nem ember?
KREIA: Nem lehet valakinek olyan nagy hatalma amit a mestere birtokol és ennek ellenére azt gondolom,hogy nem képes érzékelni az univerzumot ahogy mi,ahogy legtöbbünk teszi.

#181988 seta-mihi 2008. február. 28. 11:12
seta-mihi
ÜDV MEGINT!

Az előbb írt idézettel kapcsolatban,szeretnék néhány kérdést feltenni.

Kérdés:1. Miért nem tudták érzékelni a jedi mesterek a fenyegetést?
2.Holokronok?
3.Az erőtől miért lettem elvágva?
4.Erő kötelék?

Nos nekem volna egy pár tippem(de kijelentem,csak tipp)!

1:Vrook mester sejtett valamit,de úgy gondolta,hogy egyedül ilyen technikák nem képesek elrejteni azt az ellenséget akivel szembenéünk.Ezt mire vagy kire érthette?

Szerintem Kreiára,mert amikor a főkari Dantooine-ra megy hogy találkozzon a megmaradt jedi-kel,akkor Vrook(vagy Kavar)felismert benne valakit.
Valami ilyesfélét mondanak:Te még mindig élsz,hogy - hogy nem haltál meg.
Kreia meg valami ilyet mond:Erősebb lettem az útólsó találkozásunk óta.
(meg szerintem Ő volt,akit egyszer számüzőt a tanács,és így a sötét oldalt kezte
tanulmányozni.Igy a Jedi és Sith technikákat egybe olvasztva kiképezte Nihilust és Siont.
Csak egy valamire nem számított,hogy tanítványai ellene fordulnak.
Bosszúra éhesen és az erőtől megfosztva,kellet neki valaki,akivel újra erős lehet(főkari) és kitanította az erőre.
De most már jobban oda figyelt a dolgokra,csak hát megint csalódnia kellet,mert akiben hitte hogy elpusztíthatja az erőt ő is ellene fordult).

2:Tudomásom szerint csak Atrisznél lehet jedi holokron stb...(ő őrzi a megmaradt jedik tudását.
Ezért a kérdésem az,hogy nem Atris a felbújtó?
Mert a játék végefelé nála vannak az összes Sith holokronok is. ELGONDOLKODTATÓ!
3z erőtől miért lettem elvágva?
A jedi tanács nem tette ezt velem,akkor mégis hogy történt?
Erre sajna nincs tipp,de ha valaki tud,akkor köszi.
4:Erő kötelék?
Vrook szerint engem becsapnak.De kire érti?(válaszom KREIA)
Azt tudom hogy,mindegy hogy melyik oldalon is állok a játékban,el akarja érni hogy a tanács tette ezt velem.
De amikor beszélek Handmaiden(vagy inkább Discriple)-vel,ők nem hiszik hogy ez egy választás volt,ennél többre gyanakodnak.
És mit értett Vrook büntetés alatt?
Mert állítólag,én elvesztettem a kapcsolatomat az erővel,akkor hogyan jöhetett létre ez a kapcsolat?
(lehet hogy az a megoldás,amit az 1-ső kérdésre tippeltem)
#181975 seta-mihi 2008. február. 28. 10:10
seta-mihi
ÜDV NEKTEK!

Teljes magyarosítással szeretnék egy kisebb-hosszab idézetett közöllni,a KOTOR2 játékból.
A karakterem neveARIJA SALU (amúgy a DANTOOINE-on,amikor beszélek VROOK MESTEREL)

MARIJA SALUiért rejtöztek el?
VROOK:Ez a fenyegetés az erőn keresztül csap le ránk.Valami miatt nem tudjuk ezt a fenyegetést észlelni - valahogyan leplezi a jelenlétét előlünk.
MARIJA SALU:Ez hogyan lehetséges?
VROOK:Nem tudom.Vannak erő technikák amik elrejtik valaki jelenlétét és gondolatait más erőhasználok elől.
VROOKe nem hiszem,hogy ilyen technikák egyedül képesek lennének elrejteni az ellenséget akivel szembenézünk - ez nem tünik lehetségesnek.
MARIJA SALUiért van itt?
VROOK:Jedi szentélyek,a tudás helyei,zárt ülések - sokuk titkos,megtámadták őket.
VROOK:Ehhez szükséges,hogy az ellenségünk tudjon a hollétünkről - vagy hozzáférése legyen a feljegyzésekhez és a holokronokhoz innen az Enklaveról a Dantooine- ról.
MARIJA SALU:Hogyan lenne hozzáférésük?
VROOKok jedi tanítás volt,amit itt temettek el,mielőtt a bolygót megtámadták.
VROOKz ellenségeink kezében,az ilyen tudást arra használhatják hogy kövesse és megölje a jediket,megtaláljanak más Ennklavekat,gyülekezőhelyeket.
VROOK:És olyan sok mindent kifosztottak innen,és most számos jedi titok terjed a galaxison keresztül.
MARIJA SALUiért vágtatok el engem az erőtől?
VROOK:Nem tettünk veled semmit.Vádolj minket ha akarsz,de ez nem fogja megváltoztatni az igazságot.
VROOK:Elvágni valakit az erőtől - az ilyen büntetések,csak néhányuk számára vannak fenntartva.Noha,ez a hatalmunkban állt,mi nem rótunk ki rád ilyen veszteséget.
VROOK veszteséged a háború áldozata volt,nem több.
MARIJA SALUkkor mi történt velem?
VROOK:Talán ez egy olyan kérdés,amit önmagadnak kellene feltenned.Ez nem olyan dolog,amiben tudok segíteni,még akkor sem,ha akarnék.
MARIJA SALUe én újraépítettem a kapcsolatomat az erővel.
VROOK:Talán e Dantooine miatt van,de nem érzek semmilyen hatalmat benned - csak azt érzem,amit oly régen éreztem a tanácsteremben a Corusanton.
VROOK:Ennek ellenére,te és a...kapcsolataid gyakran voltak vitatémák a tanácsban.
VROOK:Lehetséges,hogy amikor visszatértél az ismert űrbe,mássokal utazol,ezek azt okozzák,hogy az erő újra áramolni kezd benned.
MARIJA SALU:Tudsz valamit az erő kötelékről...és hogy hogyan lehet véget vetni nekik?
VROOK:Erő kötelék?Igen...ez egy kötelék ami mester és tanítvány között növekszik.Azt mondod,hogy hozzá vagy kötve valakihez?
MARIJA SALU:Igen,és a kapcsolat halálos.
VROOKz ilyen kötelékek általában erőt adnak mindkét félnek - de nem ilyen mértékben.Téged becsapnak ha azt gondolod,hogy ez halálos lehet.
VROOK:Ennek ellenére...a képességed,hogy formáld az ilyen kapcsolatokat,hogy befolyásolj másokat,mindig beszédtéma volt a tanácsban,különösen akkor amikor tanítvány lettél itt.
VROOK:Talán ez egy fajta büntetés.De egy olyan kötelék,ami összeköt két életet...az ilyen kötelékek nem igazán tünnek természetesnek számomra.
VROOK:És az erőhöz kötött kapcsolatod elvesztésével,egy ilyen kapcsolat lehetetlennek tünik.

Elnézéseteket kell kérnem hogy ennyire egybe írtam az idézetet,de remélem el lehet olvasni.Megértéseteket előre is köszönöm.

#181966 seta-mihi 2008. február. 28. 08:51
seta-mihi
Üdv nektek! Most egy új játékban vagyok,és az első bolygót(DANTOOINE)-t már megcsináltam. Már van lézerkardom(VISASNAK köszönönthetően),én megkegyelmeztem neki,és a játék szerint már átállt hozzám. A jó oldalon állok,és nem szabad hogy másként cselekedjek. Már csak azért is,mert ha a jó oldalon állsz,akkor egy hű társra lelsz benne. És megtanít téged egy különleges képességre(ERŐLÁTÁS). Ezzel a képességel megláthatod különböző (EMBEREK,LÉNYEK,FAJOK,BELSŐ LELKIFÉNYÉT),és ezzen felül átláthatsz bizonyos dolgokon. Amúgy nem tudom hogy ki írta,azt hogy BAU-DOR-t is lehet jedivé változtattni,de nagyon szépen köszönöm neki.(MERT VÉGRE SIKERÜLT). Most fogom DISCIPLE-t is megtanítani a jedi útjára.
#181903 NY124 2008. február. 27. 20:48
NY124
Aham... értem... most jobban át is olvastam a végigjátszást, és már értem. Köszi a segítséget.
#181897 NY124 2008. február. 27. 20:31
NY124
Megint egy kérdés:

Minden megvan a fénykardhoz, csak egy lencse nem. Már legyőztem Visast is, de a lencse nincs meg. Hol tudnám megszerezni?
#181697 Slade93 2008. február. 27. 15:36
Slade93
#181685 :: seta-mihi (2008. február. 27. 14:21)
ÜDV! Nem tudja valaki,hogy a HK-47-NEK, ki volt az első gazdája? Majd meg őrjít hogy nem tudom kiszedni belőle a választ. Tökmindegy melyik oldalon állok,eddig még soha nem tudtam med tőle. Szerintem lehet hogy REVAN volt,vagy a CZERKA tulajdonna,mert GOTOÉ szinte biztos hogy nem. Ezt már csak azért is tudom,mert belőle ki tudtam szedni hogy ki csoda Ő. Aki csak szeretné tudni hogy ki ő,a spoilerben le írom hogy mit tudtam meg róla.
Nos látom nem játszottál az 1-gyel, de amúgy jól gondoltad, Revan-é volt.
#181685 seta-mihi 2008. február. 27. 14:21
seta-mihi
ÜDV! Nem tudja valaki,hogy a HK-47-NEK, ki volt az első gazdája? Majd meg őrjít hogy nem tudom kiszedni belőle a választ. Tökmindegy melyik oldalon állok,eddig még soha nem tudtam med tőle. Szerintem lehet hogy REVAN volt,vagy a CZERKA tulajdonna,mert GOTOÉ szinte biztos hogy nem. Ezt már csak azért is tudom,mert belőle ki tudtam szedni hogy ki csoda Ő. Aki csak szeretné tudni hogy ki ő,a spoilerben le írom hogy mit tudtam meg róla.
#181680 seta-mihi 2008. február. 27. 13:41
seta-mihi
NY124-NEK:Igen ez is egy melléküldetés(Ezt Grenn hadnagy adja).Azt kell válaszolni amikor a pénzjutalmakról kérdezzel:Hogy láttad őket,amikor üzletett kötöttek JANA LORSOVAL(A CZERKA FÖNÖKNŐVEL).Ne hogy azt mondjad hogy megölted őket(bár a jutalmat megkapod),mert így nem fogsz találkozni velük ott lent a bolygó felszínen.
#181675 NY124 2008. február. 27. 13:21
NY124
Ahha... de ez is egy mellékküldetés.

És csak utána találom meg a két bűnözőt?
#181676 seta-mihi 2008. február. 27. 13:21
seta-mihi
#181666 :: krisz113 (2008. február. 27. 13:00)
hát, nem tudom a KOTORokban általában a sith döntések eggyenlők a gonosz döntéssel, remélem a KOTOR3ban már inkább csak egy harciasabb megoldás lesz a sith utja, hiszen a sithek sem akarnak mindig bántani, csak másképpen megoldani dolgokat mint a jedik.
KRISZ113-NAK:Ebben teljes mértékben egyetértek.
#181674 seta-mihi 2008. február. 27. 13:19
seta-mihi
#181668 :: NY124 (2008. február. 27. 13:09)
Sziasztok! A Citadel Állomáson van egy mellékküldetés amiben két bűnözőt kell elfognom, de elfutnak. A végigjátszás azt írja, hogy a bolygó felszínén tudom elkapni őket. De oda hogyan jutok el? Légyszi segítsetek.
NY124-NEK:Őket csak a bolygó felszínén találold meg. Megcsináltál minden küldetést(ebbe bele értem a mellékeket is),mert csak akkor távozhatsz a Citadel Stationról?
#181668 NY124 2008. február. 27. 13:09
NY124
Sziasztok!

A Citadel Állomáson van egy mellékküldetés amiben két bűnözőt kell elfognom, de elfutnak. A végigjátszás azt írja, hogy a bolygó felszínén tudom elkapni őket. De oda hogyan jutok el?

Légyszi segítsetek.
#181666 krisz113 2008. február. 27. 13:00
krisz113
#181664 :: seta-mihi (2008. február. 27. 12:55)
Én kitartok a jedik mellett,de néha sith-ként is el kell játszadozni hogy meg legyen az egyensúly.
hát, nem tudom a KOTORokban általában a sith döntések eggyenlők a gonosz döntéssel, remélem a KOTOR3ban már inkább csak egy harciasabb megoldás lesz a sith utja, hiszen a sithek sem akarnak mindig bántani, csak másképpen megoldani dolgokat mint a jedik.
#181664 seta-mihi 2008. február. 27. 12:55
seta-mihi
Én kitartok a jedik mellett,de néha sith-ként is el kell játszadozni hogy meg legyen az egyensúly.
#181662 krisz113 2008. február. 27. 12:50
krisz113
#181661 :: seta-mihi (2008. február. 27. 12:49)
Szerintem nem mindegy,hogy melyik oldalon is állunk,mert a kérdésekkel,válaszokkal és a hozzáállásokkal állandóan változnak a kapcsolataink a csapat társainknál.szerintettek?
hát, nekem nincs szívem valamielyik csapattársamnak azt mondani hogy "jó van de fogd be" szóval én mindig a világos oldalon kötök ki