Kérjük jelentkezz be!
Star Wars: Knights of the Old Republic

Star Wars KOTOR 1-2

A világ legjobb Star Wars játéka!
#186993 Vader nagyur 2008. március. 06. 21:48
Vader nagyur
#186990 :: fyktyvf (2008. március. 06. 21:41)
Persian_Warrior írta: Szerintem még a rövid idő ellenére is nagyon jó játék lett. Sokat tudtak rajta fejleszteni az 1 óta. De a sztori jobb is lehetne...
Én azzal is meg vagyok elégedve, de a vége lehetett volna jobb Vagy jöjjön már a KOTOR 3
Szerintem, a sztori, nagyon jó, de a befejezés, tényleg nagyon rövid, és számomra egy kissé meglepő volt.
#186986 Alicool 2008. március. 06. 21:31
Alicool
És mi ennek az ügynek a tanulsága: Soha,soha ne ülj le valami elé hatalmas elvárásokkal.Az sem árt,ha nem vagy olyan furcsa mint a mi Delta barátunk
#186980 fyktyvf 2008. március. 06. 21:18
fyktyvf
#186970 :: Deltaleader (2008. március. 06. 21:03)
Önmagában nézve jó, ám mint Knights of the Old Republic rész átlagos, márpedig én nem ezt vártam...
SZERINTED átlagos. SZERINTED elbaltázott. Kérdezd már meg a másik pármillió embert, aki rajong érte. Na ugye... Ameddig jó vele szórakozni, addig lehet akármilyen, én játszani fogok vele. Mert ha jól szórakozol vele, akkor nem keresed szándékosan a hibákat. Ha meg igen, akkor elég furcsa ember vagy...

(utóbbi kifejezés többször át lett fogalmazva)
#186970 Deltaleader 2008. március. 06. 21:03
Deltaleader
#186969 :: bigbone18481956 (2008. március. 06. 21:01)
Engem nem érdekel ki szúrta el, nem ez a lényeg. Jó játék? Jó játék, Van hozzá patch? Van, akkor meg miről is beszélgetünk?
Önmagában nézve jó, ám mint Knights of the Old Republic rész átlagos, márpedig én nem ezt vártam...
#186969 bigbone18481956 2008. március. 06. 21:01
bigbone18481956
Engem nem érdekel ki szúrta el, nem ez a lényeg. Jó játék? Jó játék, Van hozzá patch? Van, akkor meg miről is beszélgetünk?
#186958 Deltaleader 2008. március. 06. 20:49
Deltaleader
#186945 :: fyktyvf (2008. március. 06. 20:29)
Deltaleader írta: Én ugyanúgy tudom hibáztatni az Obsidian-t, mint a LucasArts-ot. Utóbbi kevés időt adott, előbbi viszont azt az egy évet is rosszul osztotta be, és tudván, hogy a projekt nem megy jól , belekezdtek a Neverwinter Nights II fejlesztésébe. Szorgalom jeles, felelőtlenség a köbön. A félkész produktum, pedig alattomos marketingszöveggel párosult... szerintem van miért okolni az Obsidian-t.
Szerintem abból a kis időből, amijük volt, minőségi munkát hoztak ki, egy élvezetes játékot, még ha azok, akik kákán is csomót keresnek, lépten nyomon fikázzák.
Tudod ezek nem olyan apróságok, melyek felett kacagva elnéz az ember. Ez a vevő "hülyének nézése", hiszen az akkori horriblis szoftverárért (12-13 ezer forint) kaptunk egy félkész terméket, mely amellett, hogy mondanivalójában inkább a B kategóriás szellemi termékekkel vetekedik, még pofátlanul becsapja az illetőt, ki csupán szórakozásra, illetve egy vérbeli Star Wars játékra vágyik. Az Obsidian, rendesen mellényúlt a Lucasarts-cal egyetemben.
#186945 fyktyvf 2008. március. 06. 20:29
fyktyvf
#186938 :: Deltaleader (2008. március. 06. 20:22)
Én ugyanúgy tudom hibáztatni az Obsidian-t, mint a LucasArts-ot. Utóbbi kevés időt adott, előbbi viszont azt az egy évet is rosszul osztotta be, és tudván, hogy a projekt nem megy jól , belekezdtek a Neverwinter Nights II fejlesztésébe. Szorgalom jeles, felelőtlenség a köbön. A félkész produktum, pedig alattomos marketingszöveggel párosult... szerintem van miért okolni az Obsidian-t.
Deltaleader írta:

Én ugyanúgy tudom hibáztatni az Obsidian-t, mint a LucasArts-ot. Utóbbi kevés időt adott, előbbi viszont azt az egy évet is rosszul osztotta be, és tudván, hogy a projekt nem megy jól , belekezdtek a Neverwinter Nights II fejlesztésébe. Szorgalom jeles, felelőtlenség a köbön. A félkész produktum, pedig alattomos marketingszöveggel párosult... szerintem van miért okolni az Obsidian-t.

Szerintem abból a kis időből, amijük volt, minőségi munkát hoztak ki, egy élvezetes játékot, még ha azok, akik kákán is csomót keresnek, lépten nyomon fikázzák.
#186938 Deltaleader 2008. március. 06. 20:22
Deltaleader
#186913 :: fyktyvf (2008. március. 06. 19:56)
Deltaleader írta: ÉS megint ott tartok, hogy nem veszed figyelembe előző kommentjeimet, melyben már kifejtettem a fő okot, mely a szívemet nyomta. A patetikus dialógusok. Mielőtt kiforgatnád szavaimat, elmondanám, hogy Kreia esetében ilyenek nem fordultak elő, a tanításai Star Wars-ba illőek voltak. A kihasználatlannal pedig egyszeri végigjátszás alkalmára (érdekes más értette mire célzok) céloztam, ahhoz pedig, hogy többet tudjál meg...és mint mondtad az pedig egy szubjektív dolog, hogy hányszor játszol ki egy játékot (én eddig háromszor verekedtem magamat végig rajta). A karakterek leírásaiban egyetértünk, ám a többi személy nagyon sótlan volt... Carth ha nyavalygott (bár én nem nevezném annak), azt azért tette, mert érzelmileg sértett volt: a gyerekkora sem volt szép, mellesleg elvesztette a feleségét és a fiát . Érzelmei teljesen emberiek voltak. Mission tényleg egy gyengepont volt, ezzel nem vitatkoznék. Megint kihangsúlyozom, az első rész történetei mögött volt megbúvó tartalom, és ezt hiányoltam a másodikból (főleg a fináléjából, mert az valami förtelmes lett, a kivitelezéstől kezdve, egészen dialógusokig). És mint tudjuk, a 20-as szint eléréshez sem 10 szörnyet kell eltenni láb alól, ám az már annál inkább zavart, hogy az Obsidian rosszul használta fel a fejlesztési időt, mert 35-nél magasabb szintre az összes misszió abszolválása után sem tudtam emelkedni, ám az első részben a megteremtett lehetőségeket ki is használhatta normálisan az illető. (Eltúlzott elemek mind játékmenetben, mind beszélgetésekben feltűnnek, példának okáért: A Sith-eket az utolsó fejezetben, két Force Storm-mal intéztem el...gondolhatod nagyon élvezetes volt csépelni a bal klikket...)
Ízlések és pofonok, nekem nem tűntek különösebben patetikusnak, habár én nem is vagyok nagy esztéta e téren... Nekem a többszöri végigjátszással se voltak gondjaim, mert élveztem a játékot, és nem kerestem benne minden sarkon hibát. Az meg, hogy egy végigjátszás nem lehetett minden karaktert megfejteni, hát valóban, de nem véletlen. Képzeld el, hogy egy csapatban vagy, akiket vagy kényszerből, vagy szimpátiából hozott össze a sors, vagy a céljaik kötik őket össze. Na most ha te éppen olyannyira sötét lelkű vagy, hogy a sarki tejesnénit is csípőből szeded le villámmal, akkor nyilvánvalóan nem sok szimpátiát gerjesztesz a nagy vízválasztó világosabbik oldala felé húzó emberkékben... Többi sótlan? Mennyire? Nem tudom... Talán egy-két nagyonmellék-szereplő, elvétve, de én a főbb szereplők között nagyon sótlant nem tudnék megemlíteni. Carth meg lehet bármennyire emberi, egy idő után rohadt idegesítő, mert szó szerint mindenen nyavalygott! Én nem voltam sötét oldalos, de szó nélkül kivágtam volna a hajóból... Amúgy a II. vége egyáltalán nem volt fertelmes, főleg Loston edzett lelkeknek . Max cliffhangernek kell betudni. Persze azt se mondanám, hogy tökéletes volt, de attól még tisztességesen lezárta az utolsó három Sith és a Jedik vonalát, még ha nem is tudni, hogy ezután mi történik. Nekem egy Lost évadzáró deja vu-jét hozta . A 20-as szint eléréséhez 10 szörnyet meg te érted (szándékosan) félre, csak próbáltam hasonlatot hozni arra, hogy az első részben hogy nyíltak meg a társak. Az Obsidiant meg nem szidni, max a kiadót, hogy túl korán adta ki. Ha meg a harcrendszer nem tetszett, hát tessék másféle módokat keresni, nem kell az Erőket kimaxolni, én a fénykardommal is jól elvoltam. A 36-os szintet meg nem tudom hogy érted el, mert én, miután megcsináltam az összes küldetést, és biztosra mentem, hogy az volt az összes, azután is 29-es szinten fejeztem be a játékot.
#186913 fyktyvf 2008. március. 06. 19:56
fyktyvf
#186548 :: Deltaleader (2008. március. 05. 22:23)
fyktyvf írta: 7, azaz hét kihasználatlan karakter??? Fejtsd már ki mire gondolsz, mert valahogy én mindegyikükből elő tudtam csalni, egy-két elég érdekes dolgot, pl. az említett GO-TO spoiler. Mira, az elkallódott lány Nar Shadaa-n, aki bár belejött a fejvadászatba, nem találja a helyét (és akit jedivé lehet faragni szintén). Hanharr, aki kényszerűségből csapódott Mira mellé, mert bár legszívesebben megölné a lányt, nem teheti (egyelőre), mert köti az életadósság (egészen míg... de ez már spoileres). Atton, a tipikus lúzer-kapitánynak tűnő zsoldos, akiről kideríthető, hogy profi Jedi-gyilkos volt (szintén remek történet). Bao-Dur, a néhai generális azaz hősünk egykori hadnagya, akiben mélyen fellelhető az a képesség, ami az urát is naggyá tette. HK-47, akit előbb össze kell raknunk, majd el kell nyernünk a bizalmát, mint új gazdája, mielőtt elárulna egy-két titkot a háborúról (teszem hozzá, hihetetlenül szórakoztató formában). T3-M4, akiből, mint később kiderül elő lehet hívni a múltra hivatkozó 3 hologramot. Visas, a vak Miraluka, a fajának egyetlen túlélője, aki meg tudja tanítani a látást az erőn keresztül (plusz még néhány dolgot). Mandalore törtéenetét sajnos nem teljesen sikerült megoldani nekem sem, de majd a következő végigjátszás alatt. De mondd már el, hogy ezek közül melyik kihasználatlan, és miért? Mert szerintem baromira nem így van, remek történeteket kap az ember, és nem úgy kell elérni, hogy még levágok 10 szörnyet, és meglépem a level 20-at. Nem túl életszerű, ha valakinek 2 óra hajón való üldögélés után olyan szinten elnyered a bizalmát, hogy minden titkába beavat. Amúgy a KOTOR I a kanyarba nincs a karakterek tekintetében a II-höz képest. Volt jó pár karakter, akikkel egyszerűen nem tudtam mit kezdeni, pl. Mission. Megcsináltam a küldetését, megismertem a csaló bátyját, de ennyi. A többinél se volt nagyon különbség, kivéve a fontosabb szereplők közt. De volt pl. Carth, akinek a nyavalygós beszólásai egyenesen idegesítettek. Az Influence rendszer pedig nekem bejött, bár valóban nem volt tökéletes. Sion és Malak? Nem ugyanaz a kategória. Szerintem a Kotor 2 három Sith Lordja telitalálat volt. Egyfajta sötét triumvirátust képeztek, aki, ha beleélted magad a történetbe, az átvezető animációk miatt érezhető fenyegetést jelentettek, pont a különcségük miatt. Nihilusról is sokmindent megtudhatunk, csak oda kell figyelni... Jha, hát a Sith párbeszédek néha kicsit furcsák lettek, de ha odafigyelsz, anélkül is bőven kimaxolhatod a sötét oldalt, hogy antiszociális vérengző barommá válj...
ÉS megint ott tartok, hogy nem veszed figyelembe előző kommentjeimet, melyben már kifejtettem a fő okot, mely a szívemet nyomta. A patetikus dialógusok. Mielőtt kiforgatnád szavaimat, elmondanám, hogy Kreia esetében ilyenek nem fordultak elő, a tanításai Star Wars-ba illőek voltak. A kihasználatlannal pedig egyszeri végigjátszás alkalmára (érdekes más értette mire célzok) céloztam, ahhoz pedig, hogy többet tudjál meg...és mint mondtad az pedig egy szubjektív dolog, hogy hányszor játszol ki egy játékot (én eddig háromszor verekedtem magamat végig rajta). A karakterek leírásaiban egyetértünk, ám a többi személy nagyon sótlan volt... Carth ha nyavalygott (bár én nem nevezném annak), azt azért tette, mert érzelmileg sértett volt: a gyerekkora sem volt szép, mellesleg elvesztette a feleségét és a fiát . Érzelmei teljesen emberiek voltak. Mission tényleg egy gyengepont volt, ezzel nem vitatkoznék. Megint kihangsúlyozom, az első rész történetei mögött volt megbúvó tartalom, és ezt hiányoltam a másodikból (főleg a fináléjából, mert az valami förtelmes lett, a kivitelezéstől kezdve, egészen dialógusokig). És mint tudjuk, a 20-as szint eléréshez sem 10 szörnyet kell eltenni láb alól, ám az már annál inkább zavart, hogy az Obsidian rosszul használta fel a fejlesztési időt, mert 35-nél magasabb szintre az összes misszió abszolválása után sem tudtam emelkedni, ám az első részben a megteremtett lehetőségeket ki is használhatta normálisan az illető. (Eltúlzott elemek mind játékmenetben, mind beszélgetésekben feltűnnek, példának okáért: A Sith-eket az utolsó fejezetben, két Force Storm-mal intéztem el...gondolhatod nagyon élvezetes volt csépelni a bal klikket...)
Deltaleader írta:

ÉS megint ott tartok, hogy nem veszed figyelembe előző kommentjeimet, melyben már kifejtettem a fő okot, mely a szívemet nyomta. A patetikus dialógusok. Mielőtt kiforgatnád szavaimat, elmondanám, hogy Kreia esetében ilyenek nem fordultak elő, a tanításai Star Wars-ba illőek voltak. A kihasználatlannal pedig egyszeri végigjátszás alkalmára (érdekes más értette mire célzok) céloztam, ahhoz pedig, hogy többet tudjál meg...és mint mondtad az pedig egy szubjektív dolog, hogy hányszor játszol ki egy játékot (én eddig háromszor verekedtem magamat végig rajta). A karakterek leírásaiban egyetértünk, ám a többi személy nagyon sótlan volt...

Carth ha nyavalygott (bár én nem nevezném annak), azt azért tette, mert érzelmileg sértett volt: a gyerekkora sem volt szép, mellesleg elvesztette a feleségét és a fiát
. Érzelmei teljesen emberiek voltak. Mission tényleg egy gyengepont volt, ezzel nem vitatkoznék. Megint kihangsúlyozom, az első rész történetei mögött volt megbúvó tartalom, és ezt hiányoltam a másodikból (főleg a fináléjából, mert az valami förtelmes lett, a kivitelezéstől kezdve, egészen dialógusokig). És mint tudjuk, a 20-as szint eléréshez sem 10 szörnyet kell eltenni láb alól, ám az már annál inkább zavart, hogy az Obsidian rosszul használta fel a fejlesztési időt, mert 35-nél magasabb szintre az összes misszió abszolválása után sem tudtam emelkedni, ám az első részben a megteremtett lehetőségeket ki is használhatta normálisan az illető. (Eltúlzott elemek mind játékmenetben, mind beszélgetésekben feltűnnek, példának okáért: A Sith-eket az utolsó fejezetben, két Force Storm-mal intéztem el...gondolhatod nagyon élvezetes volt csépelni a bal klikket...)

Ízlések és pofonok, nekem nem tűntek különösebben patetikusnak, habár én nem is vagyok nagy esztéta e téren... Nekem a többszöri végigjátszással se voltak gondjaim, mert élveztem a játékot, és nem kerestem benne minden sarkon hibát. Az meg, hogy egy végigjátszás nem lehetett minden karaktert megfejteni, hát valóban, de nem véletlen. Képzeld el, hogy egy csapatban vagy, akiket vagy kényszerből, vagy szimpátiából hozott össze a sors, vagy a céljaik kötik őket össze. Na most ha te éppen olyannyira sötét lelkű vagy, hogy a sarki tejesnénit is csípőből szeded le villámmal, akkor nyilvánvalóan nem sok szimpátiát gerjesztesz a nagy vízválasztó világosabbik oldala felé húzó emberkékben...

Többi sótlan? Mennyire? Nem tudom... Talán egy-két nagyonmellék-szereplő, elvétve, de én a főbb szereplők között nagyon sótlant nem tudnék megemlíteni.

Carth meg lehet bármennyire emberi, egy idő után rohadt idegesítő, mert szó szerint mindenen nyavalygott! Én nem voltam sötét oldalos, de szó nélkül kivágtam volna a hajóból... Amúgy a II. vége egyáltalán nem volt fertelmes, főleg Loston edzett lelkeknek . Max cliffhangernek kell betudni. Persze azt se mondanám, hogy tökéletes volt, de attól még tisztességesen lezárta az utolsó három Sith és a Jedik vonalát, még ha nem is tudni, hogy ezután mi történik. Nekem egy Lost évadzáró deja vu-jét hozta . A 20-as szint eléréséhez 10 szörnyet meg te érted (szándékosan) félre, csak próbáltam hasonlatot hozni arra, hogy az első részben hogy nyíltak meg a társak.

Az Obsidiant meg nem szidni, max a kiadót, hogy túl korán adta ki. Ha meg a harcrendszer nem tetszett, hát tessék másféle módokat keresni, nem kell az Erőket kimaxolni, én a fénykardommal is jól elvoltam. A 36-os szintet meg nem tudom hogy érted el, mert én, miután megcsináltam az összes küldetést, és biztosra mentem, hogy az volt az összes, azután is 29-es szinten fejeztem be a játékot.
#186548 Deltaleader 2008. március. 05. 22:23
Deltaleader
#186521 :: fyktyvf (2008. március. 05. 21:10)
Deltaleader írta: fyktyvf írta:Az, hogy te nem tudod előhozni, nem jelenti azt, hogy rossz . Az meg, hogy Dark Side-os kari nehezebben nyílnak meg, az nem mínusz, hanem következetesség . Az meg, hogy közel sem olyan jó, hogy többször végigjátssza az ember megint csak szubjektív, én 6-szor (legalább) toltam végig... Az utolsóban egyetértünk, az előbbi kettőben viszont nem. A Kotor I-ben, - ha visszaemlékszünk - mi volt? Canderous Ordo, gondolatai tipikusan a sötét harcoséra hajaztak. Kereste a harcokat, és benne a dicsőséget. A karakterem profilján már Dantooine-on fényoszlop lövellt fel, közben pedig hallgattam a háborús történeteit, sőt még jobban bele is lehetett menni a témába, hogy mit érzett egyes harcoknál. Ott volt HK-47, kit ugye - logikusan - az őt vezérlő rendszer helyreállításával lehetett megnyitni, szó szerint. Zseniális megoldás volt, rengeteget röhögtem a "véletlenül gazdaírtásos történetein". Majdnem másfél évvel később, pedig mit kapunk? Influence. Mondom, magamban ez egy hatalmas ötlet, egészen addig, míg nem jött a feketeleves, és a rengeteg dialógus kárbaveszett. Hiszen igaz, hogy Handmaiden-ből Jedi-t faragtam, illetve egy kicsit Kreia-hoz is közelebb kerülhettem (értsd: amennyire egy Jedi tud) ám ott volt még 7 "kihasználatlan" karakter, melyek fele azért nem akart megnyílni, mert dark side-os volt, a másik felére nem jutott idő (igaz, hogy velük beszélgettem, ám ezek nem voltak mélyrehataló dialógusok). Elkezdtem tehát dark side-osan, de már az első dialógusok válaszlehetőségeit figyelve égnek állt a hajam: ebben a játékban a Sith-eknek nincsen semmi méltóságuk. Néha az istenkármolásaiktól dobtam hátast, máshol pedig szánalmas tetteiktől. Társaink bunkó módon szólnak vissza, Darth Sion pedig egyszerűen patetikus (bár a hangja meggyőző amikor huszadszorra mondja el egymás után, hogy mennyire utálja a Jedi-ket... visszasírtam az első részt. Ezért mondtam azt, hogy a rendszer rossz, (bevallom, a megfogalmazásom volt inkorrekt) remélem sikerült tisztáznom magamat. Az utóbbi szubjektív, ez tény, az első epizódot csupán 18-adszorra vittem ki a héten...
7, azaz hét kihasználatlan karakter??? Fejtsd már ki mire gondolsz, mert valahogy én mindegyikükből elő tudtam csalni, egy-két elég érdekes dolgot, pl. az említett GO-TO spoiler. Mira, az elkallódott lány Nar Shadaa-n, aki bár belejött a fejvadászatba, nem találja a helyét (és akit jedivé lehet faragni szintén). Hanharr, aki kényszerűségből csapódott Mira mellé, mert bár legszívesebben megölné a lányt, nem teheti (egyelőre), mert köti az életadósság (egészen míg... de ez már spoileres). Atton, a tipikus lúzer-kapitánynak tűnő zsoldos, akiről kideríthető, hogy profi Jedi-gyilkos volt (szintén remek történet). Bao-Dur, a néhai generális azaz hősünk egykori hadnagya, akiben mélyen fellelhető az a képesség, ami az urát is naggyá tette. HK-47, akit előbb össze kell raknunk, majd el kell nyernünk a bizalmát, mint új gazdája, mielőtt elárulna egy-két titkot a háborúról (teszem hozzá, hihetetlenül szórakoztató formában). T3-M4, akiből, mint később kiderül elő lehet hívni a múltra hivatkozó 3 hologramot. Visas, a vak Miraluka, a fajának egyetlen túlélője, aki meg tudja tanítani a látást az erőn keresztül (plusz még néhány dolgot). Mandalore törtéenetét sajnos nem teljesen sikerült megoldani nekem sem, de majd a következő végigjátszás alatt. De mondd már el, hogy ezek közül melyik kihasználatlan, és miért? Mert szerintem baromira nem így van, remek történeteket kap az ember, és nem úgy kell elérni, hogy még levágok 10 szörnyet, és meglépem a level 20-at. Nem túl életszerű, ha valakinek 2 óra hajón való üldögélés után olyan szinten elnyered a bizalmát, hogy minden titkába beavat. Amúgy a KOTOR I a kanyarba nincs a karakterek tekintetében a II-höz képest. Volt jó pár karakter, akikkel egyszerűen nem tudtam mit kezdeni, pl. Mission. Megcsináltam a küldetését, megismertem a csaló bátyját, de ennyi. A többinél se volt nagyon különbség, kivéve a fontosabb szereplők közt. De volt pl. Carth, akinek a nyavalygós beszólásai egyenesen idegesítettek. Az Influence rendszer pedig nekem bejött, bár valóban nem volt tökéletes. Sion és Malak? Nem ugyanaz a kategória. Szerintem a Kotor 2 három Sith Lordja telitalálat volt. Egyfajta sötét triumvirátust képeztek, aki, ha beleélted magad a történetbe, az átvezető animációk miatt érezhető fenyegetést jelentettek, pont a különcségük miatt. Nihilusról is sokmindent megtudhatunk, csak oda kell figyelni... Jha, hát a Sith párbeszédek néha kicsit furcsák lettek, de ha odafigyelsz, anélkül is bőven kimaxolhatod a sötét oldalt, hogy antiszociális vérengző barommá válj...
fyktyvf írta:

7, azaz hét kihasználatlan karakter??? Fejtsd már ki mire gondolsz, mert valahogy én mindegyikükből elő tudtam csalni, egy-két elég érdekes dolgot, pl. az említett GO-TO spoiler. Mira, az elkallódott lány Nar Shadaa-n, aki bár belejött a fejvadászatba, nem találja a helyét (és akit jedivé lehet faragni szintén). Hanharr, aki kényszerűségből csapódott Mira mellé, mert bár legszívesebben megölné a lányt, nem teheti (egyelőre), mert köti az életadósság (egészen míg... de ez már spoileres). Atton, a tipikus lúzer-kapitánynak tűnő zsoldos, akiről kideríthető, hogy profi Jedi-gyilkos volt (szintén remek történet). Bao-Dur, a néhai generális azaz hősünk egykori hadnagya, akiben mélyen fellelhető az a képesség, ami az urát is naggyá tette. HK-47, akit előbb össze kell raknunk, majd el kell nyernünk a bizalmát, mint új gazdája, mielőtt elárulna egy-két titkot a háborúról (teszem hozzá, hihetetlenül szórakoztató formában). T3-M4, akiből, mint később kiderül elő lehet hívni a múltra hivatkozó 3 hologramot. Visas, a vak Miraluka, a fajának egyetlen túlélője, aki meg tudja tanítani a látást az erőn keresztül (plusz még néhány dolgot). Mandalore törtéenetét sajnos nem teljesen sikerült megoldani nekem sem, de majd a következő végigjátszás alatt. De mondd már el, hogy ezek közül melyik kihasználatlan, és miért? Mert szerintem baromira nem így van, remek történeteket kap az ember, és nem úgy kell elérni, hogy még levágok 10 szörnyet, és meglépem a level 20-at. Nem túl életszerű, ha valakinek 2 óra hajón való üldögélés után olyan szinten elnyered a bizalmát, hogy minden titkába beavat.

Amúgy a KOTOR I a kanyarba nincs a karakterek tekintetében a II-höz képest. Volt jó pár karakter, akikkel egyszerűen nem tudtam mit kezdeni, pl. Mission. Megcsináltam a küldetését, megismertem a csaló bátyját, de ennyi. A többinél se volt nagyon különbség, kivéve a fontosabb szereplők közt. De volt pl. Carth, akinek a nyavalygós beszólásai egyenesen idegesítettek.

Az Influence rendszer pedig nekem bejött, bár valóban nem volt tökéletes.

Sion és Malak? Nem ugyanaz a kategória. Szerintem a Kotor 2 három Sith Lordja telitalálat volt. Egyfajta sötét triumvirátust képeztek, aki, ha beleélted magad a történetbe, az átvezető animációk miatt érezhető fenyegetést jelentettek, pont a különcségük miatt. Nihilusról is sokmindent megtudhatunk, csak oda kell figyelni...

Jha, hát a Sith párbeszédek néha kicsit furcsák lettek, de ha odafigyelsz, anélkül is bőven kimaxolhatod a sötét oldalt, hogy antiszociális vérengző barommá válj...

ÉS megint ott tartok, hogy nem veszed figyelembe előző kommentjeimet, melyben már kifejtettem a fő okot, mely a szívemet nyomta. A patetikus dialógusok. Mielőtt kiforgatnád szavaimat, elmondanám, hogy Kreia esetében ilyenek nem fordultak elő, a tanításai Star Wars-ba illőek voltak. A kihasználatlannal pedig egyszeri végigjátszás alkalmára (érdekes más értette mire célzok) céloztam, ahhoz pedig, hogy többet tudjál meg...és mint mondtad az pedig egy szubjektív dolog, hogy hányszor játszol ki egy játékot (én eddig háromszor verekedtem magamat végig rajta). A karakterek leírásaiban egyetértünk, ám a többi személy nagyon sótlan volt...

Carth ha nyavalygott (bár én nem nevezném annak), azt azért tette, mert érzelmileg sértett volt: a gyerekkora sem volt szép, mellesleg elvesztette a feleségét és a fiát
. Érzelmei teljesen emberiek voltak. Mission tényleg egy gyengepont volt, ezzel nem vitatkoznék. Megint kihangsúlyozom, az első rész történetei mögött volt megbúvó tartalom, és ezt hiányoltam a másodikból (főleg a fináléjából, mert az valami förtelmes lett, a kivitelezéstől kezdve, egészen dialógusokig). És mint tudjuk, a 20-as szint eléréshez sem 10 szörnyet kell eltenni láb alól, ám az már annál inkább zavart, hogy az Obsidian rosszul használta fel a fejlesztési időt, mert 35-nél magasabb szintre az összes misszió abszolválása után sem tudtam emelkedni, ám az első részben a megteremtett lehetőségeket ki is használhatta normálisan az illető. (Eltúlzott elemek mind játékmenetben, mind beszélgetésekben feltűnnek, példának okáért: A Sith-eket az utolsó fejezetben, két Force Storm-mal intéztem el...gondolhatod nagyon élvezetes volt csépelni a bal klikket...)
#186544 Vader nagyur 2008. március. 05. 22:10
Vader nagyur
#186541 :: Deltaleader (2008. március. 05. 21:49)
Sarevok18 írta: Azért Malakot meg Siont ne hasonlítgassuk szerintem, ha meg figyelsz elég sok mindent megtudsz Nihilusról. Siont csak a gyűlölet meg a hatalmas akaraterő tartja egészben. De nem beszél úgy a karakterrel mint egy kocsmatöltelékkel, jó, más mint Malak, de azért ne túlozz. (Az, hogy Sion milyen nem hiba.) Malak mindig tisztelte Revant mert sokkal erősebb volt nála, de Sion senkit nem tisztelt. Sion ettől még az egyik leghatalmasabb sith volt, lényegében halhatatlan volt és egy nagyon jó fénykardhasználó, csak pszichológia úton lehetett legyőzni. Darth Nihilus pedig szintén az egyik leghatalmasabb volt, ugyanis kiírtott egy egész bolygót az Erővel. De az "éhségén" kívül semmi nem érdekelte, ha lehetősége nyílik rá, kiírtja az egész galaxist.
Igen, és ezek mind nagyon jól hangzanának egy Neverwinter Nights-ban, vagy akár egy Dungeon Siege-ben, de nem egy Star Wars-ban, mely számomra '77 óta jelenti a megbúvó tartalmat, illetve a fordulatos sztorit. Elhiheted, hogy nekem sem tetszik, hogy minden alkalommal lehordom a Kotor II-t, de hangot kell adnom felháborodásomnak, annak ellénre, hogy első rész számomra a mai napig Number One, kategóriától függetlenül. A cikkemben, mely hamarosan kikerül az oldalra mindent ki fogok fejteni mégbővebben...
Vermeskrisztian: Szerintem lehet, hogy igaza van a WikiPedianak. Mert lehetséges, hogy az első rész után, Canderous elkerül a Dxunra, és ott egy Mandalóriai tábor/kolónia vezetője lesz. De ez nem biztos, mert lehet, hogy Canderous "megjavult", még az első rész végén, és a második KOTOR ideje alatt békésen üldögél, valahol (bár ez nem valami valószínű. Az is lehet még, hogy Canderous, megölte, az "akkori" Mandalore-t, de ez se valószínű. Összefoglava, nem hinném, hogy az első rész mandalóriai zsoldosa lenne Mandalore.
#186541 Deltaleader 2008. március. 05. 21:49
Deltaleader
#186499 :: Sarevok18 (2008. március. 05. 20:37)
Azért Malakot meg Siont ne hasonlítgassuk szerintem, ha meg figyelsz elég sok mindent megtudsz Nihilusról. Siont csak a gyűlölet meg a hatalmas akaraterő tartja egészben. De nem beszél úgy a karakterrel mint egy kocsmatöltelékkel, jó, más mint Malak, de azért ne túlozz. (Az, hogy Sion milyen nem hiba.) Malak mindig tisztelte Revant mert sokkal erősebb volt nála, de Sion senkit nem tisztelt. Sion ettől még az egyik leghatalmasabb sith volt, lényegében halhatatlan volt és egy nagyon jó fénykardhasználó, csak pszichológia úton lehetett legyőzni. Darth Nihilus pedig szintén az egyik leghatalmasabb volt, ugyanis kiírtott egy egész bolygót az Erővel. De az "éhségén" kívül semmi nem érdekelte, ha lehetősége nyílik rá, kiírtja az egész galaxist.
Sarevok18 írta:

Azért Malakot meg Siont ne hasonlítgassuk szerintem, ha meg figyelsz elég sok mindent megtudsz Nihilusról.
Siont csak a gyűlölet meg a hatalmas akaraterő tartja egészben. De nem beszél úgy a karakterrel mint egy kocsmatöltelékkel, jó, más mint Malak, de azért ne túlozz. (Az, hogy Sion milyen nem hiba.) Malak mindig tisztelte Revant mert sokkal erősebb volt nála, de Sion senkit nem tisztelt. Sion ettől még az egyik leghatalmasabb sith volt, lényegében halhatatlan volt és egy nagyon jó fénykardhasználó, csak pszichológia úton lehetett legyőzni.

Darth Nihilus pedig szintén az egyik leghatalmasabb volt, ugyanis kiírtott egy egész bolygót az Erővel. De az "éhségén" kívül semmi nem érdekelte, ha lehetősége nyílik rá, kiírtja az egész galaxist.

Igen, és ezek mind nagyon jól hangzanának egy Neverwinter Nights-ban, vagy akár egy Dungeon Siege-ben, de nem egy Star Wars-ban, mely számomra '77 óta jelenti a megbúvó tartalmat, illetve a fordulatos sztorit. Elhiheted, hogy nekem sem tetszik, hogy minden alkalommal lehordom a Kotor II-t, de hangot kell adnom felháborodásomnak, annak ellénre, hogy első rész számomra a mai napig Number One, kategóriától függetlenül. A cikkemben, mely hamarosan kikerül az oldalra mindent ki fogok fejteni mégbővebben...
#186521 fyktyvf 2008. március. 05. 21:10
fyktyvf
#186251 :: Deltaleader (2008. március. 05. 14:55)
fyktyvf írta: Az, hogy te nem tudod előhozni, nem jelenti azt, hogy rossz . Az meg, hogy Dark Side-os kari nehezebben nyílnak meg, az nem mínusz, hanem következetesség . Az meg, hogy közel sem olyan jó, hogy többször végigjátssza az ember megint csak szubjektív, én 6-szor (legalább) toltam végig...
Az utolsóban egyetértünk, az előbbi kettőben viszont nem. A Kotor I-ben, - ha visszaemlékszünk - mi volt? Canderous Ordo, gondolatai tipikusan a sötét harcoséra hajaztak. Kereste a harcokat, és benne a dicsőséget. A karakterem profilján már Dantooine-on fényoszlop lövellt fel, közben pedig hallgattam a háborús történeteit, sőt még jobban bele is lehetett menni a témába, hogy mit érzett egyes harcoknál. Ott volt HK-47, kit ugye - logikusan - az őt vezérlő rendszer helyreállításával lehetett megnyitni, szó szerint. Zseniális megoldás volt, rengeteget röhögtem a "véletlenül gazdaírtásos történetein". Majdnem másfél évvel később, pedig mit kapunk? Influence. Mondom, magamban ez egy hatalmas ötlet, egészen addig, míg nem jött a feketeleves, és a rengeteg dialógus kárbaveszett. Hiszen igaz, hogy Handmaiden-ből Jedi-t faragtam, illetve egy kicsit Kreia-hoz is közelebb kerülhettem (értsd: amennyire egy Jedi tud) ám ott volt még 7 "kihasználatlan" karakter, melyek fele azért nem akart megnyílni, mert dark side-os volt, a másik felére nem jutott idő (igaz, hogy velük beszélgettem, ám ezek nem voltak mélyrehataló dialógusok). Elkezdtem tehát dark side-osan, de már az első dialógusok válaszlehetőségeit figyelve égnek állt a hajam: ebben a játékban a Sith-eknek nincsen semmi méltóságuk. Néha az istenkármolásaiktól dobtam hátast, máshol pedig szánalmas tetteiktől. Társaink bunkó módon szólnak vissza, Darth Sion pedig egyszerűen patetikus (bár a hangja meggyőző amikor huszadszorra mondja el egymás után, hogy mennyire utálja a Jedi-ket... visszasírtam az első részt. Ezért mondtam azt, hogy a rendszer rossz, (bevallom, a megfogalmazásom volt inkorrekt) remélem sikerült tisztáznom magamat. Az utóbbi szubjektív, ez tény, az első epizódot csupán 18-adszorra vittem ki a héten...
Deltaleader írta:

fyktyvf írta:
Az, hogy te nem tudod előhozni, nem jelenti azt, hogy rossz . Az meg, hogy Dark Side-os kari nehezebben nyílnak meg, az nem mínusz, hanem következetesség .

Az meg, hogy közel sem olyan jó, hogy többször végigjátssza az ember megint csak szubjektív, én 6-szor (legalább) toltam végig...

Az utolsóban egyetértünk, az előbbi kettőben viszont nem. A Kotor I-ben, - ha visszaemlékszünk - mi volt? Canderous Ordo, gondolatai tipikusan a sötét harcoséra hajaztak. Kereste a harcokat, és benne a dicsőséget. A karakterem profilján már Dantooine-on fényoszlop lövellt fel, közben pedig hallgattam a háborús történeteit, sőt még jobban bele is lehetett menni a témába, hogy mit érzett egyes harcoknál. Ott volt HK-47, kit ugye - logikusan - az őt vezérlő rendszer helyreállításával lehetett megnyitni, szó szerint. Zseniális megoldás volt, rengeteget röhögtem a "véletlenül gazdaírtásos történetein".

Majdnem másfél évvel később, pedig mit kapunk? Influence. Mondom, magamban ez egy hatalmas ötlet, egészen addig, míg nem jött a feketeleves, és a rengeteg dialógus kárbaveszett. Hiszen igaz, hogy Handmaiden-ből Jedi-t faragtam, illetve egy kicsit Kreia-hoz is közelebb kerülhettem (értsd: amennyire egy Jedi tud) ám ott volt még 7 "kihasználatlan" karakter, melyek fele azért nem akart megnyílni, mert dark side-os volt, a másik felére nem jutott idő (igaz, hogy velük beszélgettem, ám ezek nem voltak mélyrehataló dialógusok). Elkezdtem tehát dark side-osan, de már az első dialógusok válaszlehetőségeit figyelve égnek állt a hajam: ebben a játékban a Sith-eknek nincsen semmi méltóságuk. Néha az istenkármolásaiktól dobtam hátast, máshol pedig szánalmas tetteiktől. Társaink bunkó módon szólnak vissza, Darth Sion pedig egyszerűen patetikus (bár a hangja meggyőző amikor huszadszorra mondja el egymás után, hogy mennyire utálja a Jedi-ket... visszasírtam az első részt. Ezért mondtam azt, hogy a rendszer rossz, (bevallom, a megfogalmazásom volt inkorrekt) remélem sikerült tisztáznom magamat.

Az utóbbi szubjektív, ez tény, az első epizódot csupán 18-adszorra vittem ki a héten...

7, azaz hét kihasználatlan karakter??? Fejtsd már ki mire gondolsz, mert valahogy én mindegyikükből elő tudtam csalni, egy-két elég érdekes dolgot, pl. az említett GO-TO spoiler. Mira, az elkallódott lány Nar Shadaa-n, aki bár belejött a fejvadászatba, nem találja a helyét (és akit jedivé lehet faragni szintén). Hanharr, aki kényszerűségből csapódott Mira mellé, mert bár legszívesebben megölné a lányt, nem teheti (egyelőre), mert köti az életadósság (egészen míg... de ez már spoileres). Atton, a tipikus lúzer-kapitánynak tűnő zsoldos, akiről kideríthető, hogy profi Jedi-gyilkos volt (szintén remek történet). Bao-Dur, a néhai generális azaz hősünk egykori hadnagya, akiben mélyen fellelhető az a képesség, ami az urát is naggyá tette. HK-47, akit előbb össze kell raknunk, majd el kell nyernünk a bizalmát, mint új gazdája, mielőtt elárulna egy-két titkot a háborúról (teszem hozzá, hihetetlenül szórakoztató formában). T3-M4, akiből, mint később kiderül elő lehet hívni a múltra hivatkozó 3 hologramot. Visas, a vak Miraluka, a fajának egyetlen túlélője, aki meg tudja tanítani a látást az erőn keresztül (plusz még néhány dolgot). Mandalore törtéenetét sajnos nem teljesen sikerült megoldani nekem sem, de majd a következő végigjátszás alatt. De mondd már el, hogy ezek közül melyik kihasználatlan, és miért? Mert szerintem baromira nem így van, remek történeteket kap az ember, és nem úgy kell elérni, hogy még levágok 10 szörnyet, és meglépem a level 20-at. Nem túl életszerű, ha valakinek 2 óra hajón való üldögélés után olyan szinten elnyered a bizalmát, hogy minden titkába beavat.

Amúgy a KOTOR I a kanyarba nincs a karakterek tekintetében a II-höz képest. Volt jó pár karakter, akikkel egyszerűen nem tudtam mit kezdeni, pl. Mission. Megcsináltam a küldetését, megismertem a csaló bátyját, de ennyi. A többinél se volt nagyon különbség, kivéve a fontosabb szereplők közt. De volt pl. Carth, akinek a nyavalygós beszólásai egyenesen idegesítettek.

Az Influence rendszer pedig nekem bejött, bár valóban nem volt tökéletes.

Sion és Malak? Nem ugyanaz a kategória. Szerintem a Kotor 2 három Sith Lordja telitalálat volt. Egyfajta sötét triumvirátust képeztek, aki, ha beleélted magad a történetbe, az átvezető animációk miatt érezhető fenyegetést jelentettek, pont a különcségük miatt. Nihilusról is sokmindent megtudhatunk, csak oda kell figyelni...

Jha, hát a Sith párbeszédek néha kicsit furcsák lettek, de ha odafigyelsz, anélkül is bőven kimaxolhatod a sötét oldalt, hogy antiszociális vérengző barommá válj...
#186499 Sarevok18 2008. március. 05. 20:37
Sarevok18
Azért Malakot meg Siont ne hasonlítgassuk szerintem, ha meg figyelsz elég sok mindent megtudsz Nihilusról.
Siont csak a gyűlölet meg a hatalmas akaraterő tartja egészben. De nem beszél úgy a karakterrel mint egy kocsmatöltelékkel, jó, más mint Malak, de azért ne túlozz. (Az, hogy Sion milyen nem hiba.) Malak mindig tisztelte Revant mert sokkal erősebb volt nála, de Sion senkit nem tisztelt. Sion ettől még az egyik leghatalmasabb sith volt, lényegében halhatatlan volt és egy nagyon jó fénykardhasználó, csak pszichológia úton lehetett legyőzni.

Darth Nihilus pedig szintén az egyik leghatalmasabb volt, ugyanis kiírtott egy egész bolygót az Erővel. De az "éhségén" kívül semmi nem érdekelte, ha lehetősége nyílik rá, kiírtja az egész galaxist.
#186446 Deltaleader 2008. március. 05. 20:04
Deltaleader
Emberek! Azért támasszátok alá mondandótokat, mert ez így édeskevés. " Nekem jobban bejött a Kotor II" Könyörgöm, mondjátok már meg miért, ha egyszer fórumoztok...

Másrészt, pedig felesleges olyan projektet isteníteni, amely nem is biztos, hogy létezik, mellesleg semmi konkrétumot nem tudunk.
#186441 Vader nagyur 2008. március. 05. 20:01
Vader nagyur
#186440 :: emi93 (2008. március. 05. 19:57)
szerintem a kotor 2 jobb volt mint a másik. De megváltoztathatja a véleményemet ha ki jön a 3. rész
Szerintem is jobb volt a KOTOR 2, de a 3 biztosan sokak véleményét megfogja változtatni (persze, csak jó irányba, gondolom), egyrészt azért, mert reményeim szerint mindegyik részt verni fogja mindenben, másrészt azért, mert teli lesz újításokkal. De jöhetne már!
#186439 Deltaleader 2008. március. 05. 19:57
Deltaleader
#186363 :: Sarevok18 (2008. március. 05. 18:19)
Deltaleader: annyira azért nem szörnyű a második rész, de tény, hogy az első sokkal tutibb lett. Amit a sithekről írtál azt nem egészen értem, ők a szánalmas tetteikről híresek, de mondjuk abban igazad van, hogy nem azért lesz valakiből Sith, mert olyanokat mond mint a KOTOR II-ben. Azt meg nem mondanám, hogy a másik 7 karakter kihasználatlan, legalábbis én mindegyikkel elég sokat dumáltam és kiderültek érdekes dolgok. Az Influence-es rendszer alapvetően jó ötlet, mert kicsivel realisztikusabb (a valóságban sem érdekel senkit, hogy mennyi XP-d van, nem azért fog előtted megnyílni), de sajnos tényleg sok helyen elszúrták. Tehát végülis igazad van, a II. az I-höz képest 50%-kal gyengébb, de azért 2-3-szor végig lehet tolni, ami a játékvilágban (sajnos) nem kis szó. Egyébként nemtudom tudjátok-e, de a Kitagadott az SW kánon szerint nő.
Sarevok18 írta:

Egyébként nemtudom tudjátok-e, de a Kitagadott az SW kánon szerint nő.

Igen, ezt említettem a cikkemben, amit hamarosan meg lehet itt tekinteni....

Nem mondanám, hogy szánalmas tetteikről híresek a Sith-ek, minden mozdulatukban, gondolatukban ott van a gonoszság. De ha összehasonlítjuk Darth Sion-t, és Malak-ot, akkor gondoljunk csak bele....

Sion úgy kommunikál karakterünkkel, mint egy kocsmatöltelék, míg Malak-ban mindvégig ott van a méltóság.
Sion kimondja, hogy megveti az összes Jedi-t, és ezt még hússzor, hogy frászt kapjon az illető. Malak, elismeri a Jedi-k kitartását, ugyanakkor rendkívül magabiztos.
Nihilus-ról pedig ugyanez elmondható, felbukkan, terrorizál, majd elbukik, egyébként nem tudunk meg semmit vele kapcsolatban. Míg Malak-ról hallunk Carth-tól, Bastilától, HK-47-től, Dorak Mester-től bővebben. Malak bukása mögött van megbúvó tartalom, míg Nihilus csak azért került bele a Sith Lords-ba, hogy legyen kit okolni a Jedi összenépesség drasztikus mértékű csökkenéséért.
#186363 Sarevok18 2008. március. 05. 18:19
Sarevok18
Deltaleader: annyira azért nem szörnyű a második rész, de tény, hogy az első sokkal tutibb lett. Amit a sithekről írtál azt nem egészen értem, ők a szánalmas tetteikről híresek, de mondjuk abban igazad van, hogy nem azért lesz valakiből Sith, mert olyanokat mond mint a KOTOR II-ben. Azt meg nem mondanám, hogy a másik 7 karakter kihasználatlan, legalábbis én mindegyikkel elég sokat dumáltam és kiderültek érdekes dolgok. Az Influence-es rendszer alapvetően jó ötlet, mert kicsivel realisztikusabb (a valóságban sem érdekel senkit, hogy mennyi XP-d van, nem azért fog előtted megnyílni), de sajnos tényleg sok helyen elszúrták. Tehát végülis igazad van, a II. az I-höz képest 50%-kal gyengébb, de azért 2-3-szor végig lehet tolni, ami a játékvilágban (sajnos) nem kis szó.

Egyébként nemtudom tudjátok-e, de a Kitagadott az SW kánon szerint nő.
#186340 Márkosz 2008. március. 05. 17:54
Márkosz
Ezer kösz kipróbálom mingyárt!!!
#186284 Márkosz 2008. március. 05. 16:22
Márkosz
Én most raktam fel a kotor 1-et és ha állítok a grafikán a játék menüjében akkor úgy szagatt a játék hogy játszani se lehet és ha utána leveszem ugyan úgy szagatt mint a bolond nem tudom hogy ezt valami patch kezeli-e hibát, tudtok-e nekem ebben segíteni? újra raktam
nem volt semmi baja már de ha megint állítottam a grafon megint mint a veszett egér szagatt pedig simán bírná a gépem ezért nem is értem mi baja lehet.
Aki tud segíteni előre is kösz!
#186251 Deltaleader 2008. március. 05. 14:55
Deltaleader
#186089 :: fyktyvf (2008. március. 04. 21:41)
Deltaleader írta: Vader nagyur írta:Gondolom, Darth Maul-ra gondoltál, a Baljós Árnyakból (avagy, a The Phantom Menace). Amúgy Bao Dur, és Darth Maul, tényleg iszonyatosan hasonlítanak egymásra, egy-két dolgot leszámítva. És alapjában véve, ugyanabból a fajból valókak is mindketten. Igen, méghozzá a Zabrak fajból. Egyébként ha már így szóba jött Bao-Dur. Rendkívül idegesített, hogy semmit sem tudtam kiszedni belőle 30 óra játékidő után sem. Szerintem rossz az egész rendszer úgy ahogy van. A játék közel sem olyan jó, hogy többször végigjátssza az ember, és mivel az influence-et figyeli a gépezet az XP helyett, számomra igencsak frusztráló, mikor kiváncsi lennék mindkét oldal történetére. A dark side-os karakterek nem nyílnak meg light side-osok előtt, ami szintén egy súlyos minusz nálam.
Az, hogy te nem tudod előhozni, nem jelenti azt, hogy rossz . Az meg, hogy Dark Side-os kari nehezebben nyílnak meg, az nem mínusz, hanem következetesség . Az meg, hogy közel sem olyan jó, hogy többször végigjátssza az ember megint csak szubjektív, én 6-szor (legalább) toltam végig...
fyktyvf írta:

Az, hogy te nem tudod előhozni, nem jelenti azt, hogy rossz . Az meg, hogy Dark Side-os kari nehezebben nyílnak meg, az nem mínusz, hanem következetesség .

Az meg, hogy közel sem olyan jó, hogy többször végigjátssza az ember megint csak szubjektív, én 6-szor (legalább) toltam végig...

Az utolsóban egyetértünk, az előbbi kettőben viszont nem. A Kotor I-ben, - ha visszaemlékszünk - mi volt? Canderous Ordo, gondolatai tipikusan a sötét harcoséra hajaztak. Kereste a harcokat, és benne a dicsőséget. A karakterem profilján már Dantooine-on fényoszlop lövellt fel, közben pedig hallgattam a háborús történeteit, sőt még jobban bele is lehetett menni a témába, hogy mit érzett egyes harcoknál. Ott volt HK-47, kit ugye - logikusan - az őt vezérlő rendszer helyreállításával lehetett megnyitni, szó szerint. Zseniális megoldás volt, rengeteget röhögtem a "véletlenül gazdaírtásos történetein".

Majdnem másfél évvel később, pedig mit kapunk? Influence. Mondom, magamban ez egy hatalmas ötlet, egészen addig, míg nem jött a feketeleves, és a rengeteg dialógus kárbaveszett. Hiszen igaz, hogy Handmaiden-ből Jedi-t faragtam, illetve egy kicsit Kreia-hoz is közelebb kerülhettem (értsd: amennyire egy Jedi tud) ám ott volt még 7 "kihasználatlan" karakter, melyek fele azért nem akart megnyílni, mert dark side-os volt, a másik felére nem jutott idő (igaz, hogy velük beszélgettem, ám ezek nem voltak mélyrehataló dialógusok). Elkezdtem tehát dark side-osan, de már az első dialógusok válaszlehetőségeit figyelve égnek állt a hajam: ebben a játékban a Sith-eknek nincsen semmi méltóságuk. Néha az istenkármolásaiktól dobtam hátast, máshol pedig szánalmas tetteiktől. Társaink bunkó módon szólnak vissza, Darth Sion pedig egyszerűen patetikus (bár a hangja meggyőző amikor huszadszorra mondja el egymás után, hogy mennyire utálja a Jedi-ket... visszasírtam az első részt. Ezért mondtam azt, hogy a rendszer rossz, (bevallom, a megfogalmazásom volt inkorrekt) remélem sikerült tisztáznom magamat.

Az utóbbi szubjektív, ez tény, az első epizódot csupán 18-adszorra vittem ki a héten...
#186238 Vader nagyur 2008. március. 05. 13:58
Vader nagyur
#186216 :: krisz113 (2008. március. 05. 13:22)
eddig csak annyit halottam Bao Dur erő érzékennyé tételéről, hogy vigyem sok hejre, de pontosan mit kell csinálni? mert már csak ő hiányzik a listáról
Már Handmaident, esetleg, ha a jó oldalon vagy, akkor Mirat, a sötét oldalon pedig Hanhaart is Sithé/Jedivé tenned? ha igen, akkor én si nagyon szívesen megtudnám, hogy hogyan lehet sithet csinálni Hanhaarból.