Na tegnapelőtt megnéztem a 300-at, szerintem nagyon jó film, nekem legalábbis nagyon tetszett. Igaz, hogy a thermopülai szorosnál lefolyó harcot eléggé "amerikaisították" (), de talán ez így jó. Írom is a kritikát a "Most láttam" topicba.
Egyet kell értsek. Pedig nagy FAN-ja voltam a filmnek, s moziban is néztem meg - ahol odab*ott. De legutóbb megnéztem DVD-n is, és képernyőn már korántsem akkora durranás. Az ember hosszú távon el is alszik rajta, mert ugye, ha a látvány csökken, akkor az ember a tartalomra kezd koncentrálni - az pedig fájó, de nem nagyon van. Látványos, képregényszerű, de sajnos csak szélesvásznon állja meg a helyét.
Persze attól még Frank Miller képregényét szeretem, és a filmet is, de azért korántsem vágódok annyira hanyatt tőle, mint annak idején a trailer-től.
A "This is Sparta" = "Én spártai vagyok!" fordítás tényleg igaz, akkor a magyar fordítók elmehetnek a...XD. Ennyire gagyiul már tényleg nem lehet valamit magyarra fordítani. Jó, hogy nem "Spárta egy szép hely!"-ként fordították XD. Tehát akkor a szinkron mégis csak nagyon rossz . Még jó, hogy alig lehetett elolvasni a feliratot is, mikor moziban néztem, mert bár amúgy sincs szükség rá, ha tud az emebr angolul, ha nem, emellett pedig el-elkapva egyet-kettőt borzalmas deformáltságok voltak a szövegben. Persze, aki nem érti, annak ez nem gond XD. De járnak olyanok is moziba, akik esetleg értik az eredeti nyelvet, és a felirat láttán kiszaladnak a teremből .
Hát még a szinkron milyen lehet tényleg, ha már a feliratokat is ennyire bealázták.
Én otthon is megnéztem, feliratosan.Nekem igy is tetszett,igaz nem zsebtévén néztem
nekem nagyon bejött ez a film kíváncsi vagyok a paridizált változatra is
KovácsLászló írta:
nekem nagyon bejött ez a film kíváncsi vagyok a paridizált változatra is
A Meet the spartans-ra?Inkább ne legyél,mert valami förtelem!De lehet,hogy bennem van a hiba,mert én már kinőtem a fingós,sz'rós,hányós,buzulós poénokból.Egyedül az a rész tetszett,amikor Leonidas harcolni tanította a fiát.Az még valahogy illet is oda,de Paris Hilton,Britney Spears,a Transformers és legfőbbképp a GTA San Andreas már nagyon nem.
Lehet nem lett rossz, de angolul 100x jobb. és pl haverom azt mondta amikor Leonidasz azt mondja "This is Sparta" akkor magyarba azt mondja "Én Spártai vagyok " Maradjunk az angol nyelvnél eredeti hangzás
Damien egyet értek veled a szinkron pocsék! Meg ne nézd azzal különben az angolra is majd ugy tekintesz mint valami -ra.
A másik ilyen film amihez nem kellett volna a szinkron A Tokyo Drift, mikor meghallottam a pörgés szót leestem az ágyról.
Apszolút egyetértek ez a film milliószor jobb eredeti nyelven mint magyarul szerintem a THIS IS SPARTA sokkal jobban hangzik mint az ez itt spárta,
amugy alapba nem szeretek olvasni de ez a film kivítél ja és jó kis töri óra lehetett lehet én is javasolom töri tanárnak hogy nézzük meg hátha...
Csatlakozom az előttem szólóhoz, jó film a 300, de mégjobb film a Transformers.
Nos, én a moziünnepen akartam 2. alkalommal megnézni a Transformers-t, de hely híján a párommal már csak a 300ra tudtunk jegyet váltani.Féltem hogy majd valami Gladiátor klón lesz az egész, de szerencsére kellemesen csalódtam.Leszámítva a kis fura mitológiai lényeket (jójó, tudom, ezek a képregényben voltak) jól megcsinálták, látványos volt, kellően sok vér volt, mégsem volt egy Kill Bill, szóval eltalálták.
nem rég megvettem a 300 dupla lemezes verziót és sajnálattal konstatáltam h nincs magyar felirat az audiokommentárhoz! de am naon jó kis dvd!
Csatlakozom az előttem szólóhoz, jó film a 300, de mégjobb film a Transformers.
Nos, én a moziünnepen akartam 2. alkalommal megnézni a Transformers-t, de hely híján a párommal már csak a 300ra tudtunk jegyet váltani.Féltem hogy majd valami Gladiátor klón lesz az egész, de szerencsére kellemesen csalódtam.Leszámítva a kis fura mitológiai lényeket (jójó, tudom, ezek a képregényben voltak) jól megcsinálták, látványos volt, kellően sok vér volt, mégsem volt egy Kill Bill, szóval eltalálták.
A szerkesztőségi anyagok vírusellenőrzését az ESET programcsomagokkal végezzük, amelyet a szoftver magyarországi forgalmazója, a Sicontact Kft. biztosít számunkra.