YouTube: 'no more' zene a briteknek!Bár nem játékhír, hanem internetes, de szerintem sokan használják a rendkívül népszerű YouTube-ot naponta. Nos, képzeljétek el, milyen érzés lenne, ha többet nem nézhetnétek meg kedvenc együtteseteket, mert „elzárják a csapokat”? Jelen pillanatban pontosan ezt történik a britekkel...

A Google tulajdonban lévő YouTube szerint a magyar Artisjushoz hasonló PRS egész egyszerűen „sokkal, sokkal többet” kért, mint amennyiben az előző (lejárt) licencszerződésben megegyeztek. A YouTube szerint a PRS homályos volt azzal kapcsolatban is, hogy milyen számokat vettek bele a szerződésbe.

YouTube: 'no more' zene a briteknek!Patrick Walker, a YouTube igazgatója szerint megpróbáltak megegyezésre jutni, de lehetetlen volt, ezért nyúltak ehhez a drasztikus eszközhöz, amely „számukra is fájdalmas volt”.

Steve Porter, a PRS vezetője „megdöbbent és felháborodott” a YouTube lépésén. Úgy gondolják, hogy a YouTube egyre növekvő látogatottsága révén igazán szép bevételt keresnek ahhoz (5,7 milliárd dollárra nőtt a bevételük), hogy kifizessék ezt a megnövekedett összeget.