A 2008. március 14-től életbe lépő árcsökkentés értelmében a különféle Xbox 360 modellek javasolt fogyasztói árai a következőképpen módosulnak:

Az Xbox 360 Arcade modell új javasolt fogyasztói ára 54.990 forint lesz – ez egy kiváló ajánlat azok számára, akik most kezdik el az ismerkedést az új generációs konzolok világával.

Xbox 360 Arcade
Xbox360 árcsökkenés

Az Xbox 360 Premium modell új javasolt fogyasztói ára 74.990 forint lesz. A Premium modellhez vezeték nélküli kontroller, vezetékes fülhallgató, valamint 20 GB-os merevlemez tartozik.

Xbox 360 Premium
Xbox360 árcsökkenés

Az Xbox 360 Elite modell új javasolt fogyasztói ára 99.990 forint lesz. Az Elite a profi játékosok választása, hiszen a csomag többek között tartalmaz egy 120 GB-os merevlemezt, amely alkalmas hatalmas mennyiségű játékadat, zene, fénykép és egyéb digitális tartalmak tárolására.

Xbox 360 Elite
Xbox360 árcsökkenés

Az Xbox 360 az EMEA régió (Európa, Közel-Kelet, Afrika) legnépszerűbb új generációs játékkonzolja, amely 42%-os piaci részesedést mondhat magáénak. Az Xbox 360 konzol, 26 hónappal a piacra kerülése után vezető helyen áll, az egy konzolra jutó szoftvereladások tekintetében is. Ez a szám az Xbox 360 esetében 7 darab eladott játékszoftvert jelent minden értékesített konzol után (ugyanez a szám a Playstation 3 esetében: 3.8, Nintendo Wii: 3.5 - ChartTrack és a Gfk felmérések alapján)

"Elmondhatjuk, hogy az Xbox 360 egy Európában rendkívül széles körben elterjedt konzol. Mára elértünk és meghaladtuk bizonyos célkitűzéseket, amelyek a hosszútávú stratégiánk részét képezik. A portfoliónk egy olyan már már nagy népszerűségnek örvendő szórakozási lehetőséget biztosít, amely széles körben vonzóvá teszi az Xbox360 konzolt. Ezen tényezők lehetővé teszik számunkra, hogy megvalósítsuk kitűzött célunkat és növelhessük a potenciális piaci lehetőségeket. A továbbiakban is egyedi és különleges játékélményt fogunk biztosítani vásárlóink számára. A mostani árcsökkentéssel azonban lehetővé tesszük, hogy újabb vásárlók is megtapasztalhassák, miért is az Xbox 360 a legjobb választás. A játékipari tapasztalatok ismeretében kijelenthetem, hogy körülbelül ez az az árszínvonal, amely biztosíthatja egy konzol számára a legszélesebb vásárlóréteg érdeklődését" – kommentálta a bejelentést Chris Lewis, a Microsoft Interactive Entertainment Business európai üzletágának alelnöke.