Azt még nagyon korai kijelenteni, hogy melyik cég nyerte meg a konzolháborút, hiszen a friss ciklus versenyzői még csak most mutatkoztak be, abban viszont kétség sincs, hogy pénzügyi szempontból senki más nem járt olyan jól, mint az AMD. A híres hardvergyártó cég mindhárom konzolhoz, a Wii U-hoz, a PlayStation 4-hez illetve az Xbox One-hoz kulcsfontosságú alkatrészeket szállít, ilyen megrendelések után pedig lapátolni lehet a pénzt. 

Sajnos azt nem tudjuk, hogy pontosan mennyi állt a házhoz, de az AMD egykori tagjának elmondásából következtetni lehet arra, milyen jövedelmező megállapodások születtek. Bob Feldstein a LinkedIn profilján újságolta el, hogy a Microsoft több mint hárommilliárd dolláros üzletet kötött a gyártóval; ez egy több éves, hosszú tervezési és gyártási folyamatot maga mögött tudó üzlet, melynek értelmében egyedi szilíciummegoldással (CPU, GPU) látják el a cég új konzolját.

Hasonló adatokat nem kaptunk a PlayStation 4-gyel és a Wii U-val kapcsolatban, de sejthető, hogy ott sem aprópénzek forogtak kockán. A Sony új konzoljában a processzor és a grafikusmag is AMD típusú, míg a Wii U-ban csak a GPU-t szállította a kaliforniai cég.

xbox-one.jpg

Xbox One -- Megjelenés: 2013 Q4 -- Gépigény: nincs