A következő cikkel mi most elsősorban a WPC teraszburkolatok előnyeit szeretnénk kiemelni, illetve rávilágítanánk azokra a hibákra is, amelyek elronthatják a munka végén az összképet. 

Megéri a WPC teraszburkolatot választani?

Sokféle burkolat közül választhatunk, s az, hogy kinek melyik a legszimpatikusabb, illetve melyik válik be, elég szubjektív. Amennyiben tanácstalan vagy ezen a területen, akkor engedd meg, hogy segítsünk! A WPC Nagyker WPC teraszburkolat anyaga például az egyik legjobb burkolat jelenleg a piacon. Hogy miért? 

Először is azért, mert teljesen úgy néz ki, mint a fa. Habár fából és műanyagból gyártják, mégsem úgy viselkedik, mint a fa. Ez ugyanis nem korhad el, nem penészedik, nem kell évente újrafesteni és még UV-álló is.

https-wpcnagykerhu-2023-julius-cikk7.jpeg

A burkolat másik nagy előnye, hogy csúszásmentes és mi magunk is telepíthetjük otthon. Ám mielőtt azonosulnánk az ezermester szereppel, ajánlott tisztázni, mit nem szabad csinálni a telepítés alatt. 

Gyakori kérdések és hibák 

A következő kérdések megmutatják, hogy mire kell figyelnünk annak érdekében, hogy a munka jól végződjön. 

Mi történik akkor, ha nem jól csináljuk a telepítési munkát? 

  • Sajnos, előfordulhat, hogy ez esetben a burkolat nem lesz olyan stabil és tartós.

Hogyan szállítják és tárolják a WPC burkolatot a felhasználásig?

  • Általában alátámasztással, vagy a teljes felületen vagy a párnafatávolságoknak megfelelő alátámasztással érdemes tárolni azt. Nem is szabad olyan szállítmányt átvenni, amelyet úgy hoztak el hozzánk teherautóval, hogy a deszka túllógott a rakadófelület területén. Ilyenkor ugyanis gyengül az anyag. 

Még több kérdés, amire választ kereshetsz

Mire kell figyelni az elhelyezés, rögzítés során? Mivel növelhető a WPC teraszburkolat élettartama?

  • A tartórendszert sima, de erős felületen ajánlott rögzíteni. Fontos még az enyhe lejtés, valamint a burkolati szálak lejtés irányába történő felszerelése, illetve a megfelelő vízelvezetés kialakítása. 

Mi történik akkor, ha nem vesszük figyelembe a fix rögzítés szabályát?

  • Deformálódást vagy akár repedést, felpúposodást is eredményezhet. 

Milyen kötőelemekkel dolgozzunk? 

  • Kizárólag korrózióálló kötőanyagokkal, vagyis olyanokkal, amelyek nem rozsdásoknak, ellenkező esetben azok kikezdhetik az anyagot és nem lesznek esztétikusak. 

Ha a fentebb felsorolt szempontokat betartjuk, akkor mi is elégedettek lehetünk a végeredménnyel. Ne feledd, a WPC burkolat akkor lesz igazán szép, ha megfelelően járunk el a munka során!