Will WrightWill Wright sosem volt az a tipikus játékkészítő. Bár már régóta az iparban van, mindig is olyan ötleteket üldözött, melyeket más csapatok sikítva kerülnének el. Ez bevált neki a Sims és a SimCity esetében -- a Spore-ban már annyira nem, de hát a kivétel csak erősíti a szabályt, ugyebár. Mostanság ellenben kissé hanyagolja a reflektorfényt, így a GamesIndustry.biz-nek adott jóslata talán többet ér, mint valaha.

"Úgy gondolom, hogy az összes konzolos fickó rettegve menekülhet. Nem a hardverek miatt, hanem az új üzleti modellekből kifolyólag, mint mondjuk a free-to-play, és a hasonló ötletek, melyek aláássák a konzolokat."

De ha nem lesznek konzolok, akkor mi várható a jövőben? Nos, Will szerint a felhőszolgáltatások felé fordul majd az ipar, mert a játékosok mindenhol és mindenáron el akarják majd érni a játékaikat. A különböző, a játékvilágot színesebbé tevő platformok megszűnnek létezni, minden az egységesség felé halad.

Wright szerint ez kiváló alkalom a kicsiny cégeknek, hogy felemelkedhessenek. A nagyvállalatok most óriási pénzeket szakítanak, de pont ezért képtelenek lesznek gyorsan alkalmazkodni, így akik épp játékcéget kívánnak alapítani, azok agyaljanak olyasmin, mint a Gaikai vagy az OnLive. Will állítja, hogy a "nem túl távoli jövőben" már ezekben lesz a nagy zsozsó -- ti mit gondoltok, igaza van?