Az 1995-ben bemutatott Bad Boys – Mire jók a rosszfiúk? Will Smith és Michael Bay karrierjének is hatalmas lökést adott: előbbinek a film hatására indult be a színészi karrierje, amelynek köszönhetően az évtized legnagyobb sztárja lett, utóbbi pedig később olyan kasszarobbantó produkciókat hozhatott tető alá, mint A szikla, az Armageddon, vagy a Transformers-franchise. A páros utoljára 2003-ban dolgozott együtt, pont a Bad Boys folytatásán, azt követően külön utakon haladtak, azonban nemsokára újra egyesítik az erejüket: ugyanis Smith lesz a főszereplője Bay legújabb, Fast and Loose című filmjének, amely a mozik helyett a Netflix streamingplatformján fog debütálni.

michael-bay-ive-never-seen-will-smith-mad-001.jpg

A film főhőse egy férfi, aki a mexikói Tijuanában arra ébred, hogy nincsenek emlékei. Miközben elkeseredetten próbálja összerakosgatni múltja darabkáit, rájön, hogy kettős életét élt, azaz egyszere volt egy bűnszervezet vezére és beépített CIA-ügynök. A forgatókönyvet Jon és Erich Hoeber (Red 1-2, Meg 1-2, Transformers: A fenevadak kora) írja, hozzájuk csatlakozik társszerzőként Chris Bremner (Bad Boys 3-4), valamint Eric Pearson (Thor: Ragnarök, Fekete Özvegy, Godzilla Kong ellen, Transformers Egy).

A projekt már évek óta tervben van, azonban a 2022-es Oscar-gála ominózus pofonja kicsit bekavart a gyártásnak, ám amikor kiderült, hogy a Bad Boys 4 ennek ellenére is elkészül, a streamingóriás folytatta a fejlesztést. Bay korábban a Six Undergroundot gyártotta le a Netflixnek, azóta csak egy rendezéssel, a Rohammentővel próbálta meg kicsit visszahozni a régi fényét (nem sok sikerrel), és most újra a szolgáltató berkeiben dolgozik következő filmjén. Emellett természetesen a kultikus Skibidi Toilet-adaptáción is szorgoskodik, amit szintén a Netflix tervez bemutatni.

A képek forrása: Netflix, Collider