Nem könnyű olyan témáról írni, ami sejtszinten ellenkezik a lényemmel, de azért megpróbálom: múlt héten érkezett a hír, miszerint Michael Bay filmet és sorozatot készít a Skibidi Toilet-ből. A Skibidi Toilet egy "machinima" (a machine és a cinema szavakból) websorozat: a machinima egyfajta művészeti ág, lényegében annyit jelent, hogy adott játék grafikus motorjával készített videó/kisfilm.

Az én időmben még a Red vs. Blue volt menő, amit a Halo különböző epizódjaiban forgattak, ma már a Skibidi Toilet hódít a fiatalok, legfőképp az alfa generáció tagjai között. A Skibidi Toilet epizódjai a Source Filmmakerben készülnek, Garry's Mod karakterek felhasználásával, akik meg ugyebár Valve játékokból származnak (pl. G-Man a Half-Life 2-ből). No és akkor elérkeztünk jelen hírünk tárgyához is: a Garry's Mod készítői DMCA-t, azaz szerzői jogok megsértéséről szóló figyelmeztetést kaptak "jogosulatlan Skibidi Toilet játékok" címszóval, amit a Skibidi Toilet alkotója, dafuqboom kezdeményezett!

Vagy mégsem? DaFuqBoom, polgári nevén Alexey Gerasimov ugyanis állítja: nem ő töltötte ki panaszt, és valóban, ha közelebbről is megnézzük, az Invisible Narratives nevet olvashatjuk, mint állítólagos jogtulajdonost. Az Invisible Narratives egy független stúdió, ami Adam Goodmanhez és Michael Bay-hez tartozik. Summa summarum, úgy tűnik Bay-ék azt hitték a bab is húsból van, vagyis gondoltak egy merészet, hogy levédetik a készülő film és sorozat karaktereit, de annyira se vették a fáradtságot, hogy utánanézzenek, mi ez pontosan, és honnan indult. Úgyhogy sok sikert kívánunk, ha esetleg a Valve ügyvédei is beszállnának a buliba!