Alexey Gerasimov 2023 februárjában feltöltött a YouTube-csatornájára egy Skibidi Toilet című 11 másodperces shortot – és ahogy mondani szokták, a többi már történelem. A mű azóta több mint 70 epizódból álló sorozattá bővült, és akkora népszerűségnek örvend, hogy újfent Hollywood is felfigyelt rá. Pontosabban Michael Bay, aki – kapaszkodjatok meg – filmet és tévésorozatot tervez készíteni az elborult, szürreális alapanyagból.

A rendező mostanság egy démoni fejszéről szóló tévésorozaton foglalatoskodik a Netflixnél, ám közben más projektek felé is kacsintgat, bár azt valószínűleg senki sem hitte volna, hogy pont a Skibidi Toiletre csap le. Adam Goodman, a Paramount Pictures volt vezetője és az Invisible Narratives nevű független stúdió alapítója bővebben is beszélt Bay terveiről.

Abszolút tárgyalunk róla jelenleg, a televíziós oldaláról is, és korai beszélgetések folynak éppen a filmes oldalról. Bay olyan dolgot épít, amiből a következő Transformers vagy a következő Marvel-univerzum lehet” – magyarázta Goodman, akin az Invisible Narratives-en keresztül fiatal internetes tartalomgyártókat szeretne felkarolni, hogy lehetőséget adjon nekik Hollywoodban.

Elmondása szerint egyébként Bay és Jeffrey Beecroft produkciós tervező szorosan együttműködik Gerasimovval annak érdekében, hogy megértsék az úriember művészetét (véleményünk szerint feleslegesen próbálkoznak, ezt nem lehet), hogy hozzá tudjanak adni valami igazán érdekeset és értékeset az agyszüleményéhez. A Skibidi Toilet amúgy, ha valaki nem tudná, egy háborúról szól, amiben emberfejű WC-k és műszakicikk-fejű emberek küzdenek egymással. Érdekessége, hogy sem erőszakos tartalom, sem párbeszéd nincs benne, de ennek ellenére a sorozat epizódjai több tízmilliós nézettséget hoznak a YouTube-on, és TikTokon is nagy sikere van. A fent említett első short jelenleg 190 millió megtekintésnél jár a videómegosztó-oldalon.

Most erre mit lehet mondani? Michael Bay napszúrást kapott? Mindenesetre piszkosul messze van már a Bad Boys, A szikla és az Armageddon, de eme hír alapján már a Transformers is.