1996-ban a SNES-re megjelenő Harvest Moon sok ember szívébe férkőzött be a maga varázsával és a nyugodt, hátradőlős játékélményével. Az elmúlt húsz évben a játék sorozattá növekedett, az idei egyik legsikeresebb indie játék, a Stardew Valley pedig bevallottan a Harvest Moon játékok alapjaira építkezett, és ezekért mind Wada Jasuhiro úrnak lehetünk hálásak.

Viszont elmondása szerint a Birthdays the Beginning semmiben sem fog hasonlítani eddigi munkáihoz, és ezt a nemrég megosztott 15 perces videóban láthatjuk, még akkor is, ha nem igazán érthető, hogy éppen mi történik a képernyőn. Ugyanis a játék egy eléggé érdekes alapötlettel dolgozik: egy kocka alakú világot kell egyengetnünk és építgetnünk, hogy később minél érdekesebb életformák jelenhessenek meg rajta, egysejtűektől kezdve az igazán komplex állatokig, növényekig. Wada Jasuhiro elmondása szerint „egy teljes ökoszisztéma születésének lehetünk szemtanúi”.

A videó  egy teljes világ felépítését mutatja be timelapse formában. Sajnos japánul van, így inkább csak a képek beszélnek – mindenesetre azért érdemes lehet szemmel tartani ezt a projektet, minden bizonnyal fogunk hallani még róla.

A Birthdays the Beginning 2017. május 12-én jelenik meg PS4-re és PC-re.