Mass Effect 3

Sajnos még sokat, több mint három hónapot kell várni a Mass Effect-trilógia befejező darabjára, de a kedvcsináló videókat elnézve megéri várni, hiszen nem csak a galaxis újbóli pusztulását akadályozhatjuk meg, hanem minden eddiginél több akciót tartalmazó küldetésekben is részt vehetünk. Elég csak megnézni a VGA-n leadott friss játékmenet-videót, hogy tudjuk: itt nem lesz megállás.



Alan Wake's American Nightmare

Noha az Alan Wake egy remek játék lett, az eladások ezt nem tükrözték, így kérdéses volt, hogy vajon el fog-e készülni a folytatás. A válasz szerencsére egy igen lett, még ha az az igen nem is annyira határozott. A folytatás ugyanis nem lemezen fog megjelenni, ahogy az illik, hanem egy letölthető, XBLA-exkluzív programként, ám a fejlesztők biztosítanak minket arról, hogy a látszat ellenére egy teljes értékű, az első részhez méltóan hátborzongató játékkal állunk szembe.



The Amazing Spider-Man

Jövő nyáron újra a mozivásznakra mászik a Csodálatos Pókember, s ezzel együtt egy játékváltozat is a boltokba kerül. Mielőtt azonban még leírnátok, mint egy újabb félkész, teljesen béna programot, érdemes figyelembe venni, hogy a cuccot az a Beenox készíti, amely az utóbbi időkben élvezetes Pókember-játékokat tudott készíteni, ráadásul újra egy nyitott városban kalandozhatunk, sőt mi több, a program fejlesztése nem a múlt héten kezdődött, hanem már több mint egy éve ezen dolgoznak.



Rainbow Six: Patriots

A legújabb Rainbow Six ingoványos talajon jár, hiszen a terrorizmus továbbra is egy nagyon sarkalatos téma a nagyközönség szemében, főleg akkor, ha a bemutatott cselekmények hazai földön, a nagyvárosokban játszódnak, de talán pont a nem hétköznapi felállás miatt lesz népszerű a játék, s helyezi fel újra a térképre a hosszú pihenőre elvonult sorozatot. Mindenesetre az nagy bátorságra vall a Ubisoft részéről, hogy egy ilyen játékot jelentettek be pont a 9/11-es események 10. évfordulóján.



Diablo 3

Sajnálatos módon arról már lecsúsztunk, hogy idén jelenjen meg a Diablo 3, de talán jövő tavasszal már kezünk közt lehet a Blizzard várva várt folytatása. A tavasz azonban még messze van, így nem tehetünk mást, mint nézegetjük az eddig kiadott játékképeket, és persze ámulunk a videókon, azok közül is a most kiadott intrón.



Transformers: Fall of Cybertron

A High Moon Studios 2010-ben elhozta nekünk az első igazán jó Transformers-játékot, ami sikeresen feledtette mindazt a borzadalmat, ami addig a franchise játékváltozataira jellemző volt. A fejlesztők már a folytatáson dolgoznak, amiben szemünk előtt fog elpusztulni az alakváltó robotoknak otthont adó bolygó, de előtte persze még egy ádáz küzdelemben is részt veszünk majd.



BioShock: Infinite

A jövő év egyik legjobban várt játéka a BioShock: Infinite, ami nem csoda, hiszen Ken Levine-tól eddig csak kiváló játékokat kaptunk. A felhők között úszkáló, békésnek semmiképpen sem mondható Columbia egy újabb nagyszerű kalandra hív minket, akárcsak annak idején a hasonlóan jó érdekekből épült, de aztán csúfosan nagyot bukó Rapture városa.



Metal Gear Rising

Az E3 óta nem találkozhattunk az MGS-széria oldalhajtásával, a Risinggel, s ennek úgy látszik jó oka volt. A VGA-n kiderült, hogy az eltelt idő alatt sok minden változott a játék körül, melyek közül az a legfontosabb, hogy a fejlesztést a Platinum Games (Vanquish, Bayonetta, MadWorld) csapata vette át, akik egy sokkal inkább dinamikus és kevésbé komoly játékot álmodtak meg, mint a Kojima Productions. Továbbá a programot át is keresztelték Metal Gear Rising: Revengeance-re, ezzel teljessé téve az átalakulást.



Hitman: Absolution

A Video Game Awards alkalmából az IO Interactive egy új Hitman: Absolution videóval jelentkezett, ami nem csak azért érdekes, mert új mozgóképet kaptunk a sokak által kedvelt sorozat legújabb részéből, hanem azért is, mert az alant látható videó a játék új motorjával készült, s bizony a cucc remekül fest.



Tekken Tag Tournament 2

Azok, akik megvették a Tekken Hybridet, egy demó formájában már belekóstolhattak abba, hogy milyen a Tekken Tag Tournament 2, most pedig -- fokozva a várakozást -- egy kedvcsináló videó is megjelent, ami ugyan nem tartalmaz játékmenet-jeleneteket, de azt ígéri, hogy a játék 2012 karácsonyára a boltokban lesz.



Tony Hawk Pro Skater HD

A Tony Hawk Pro Skater-széria egy-két év alatt nagyon gyorsan eltűnt a süllyesztőben, de talán még nincs minden veszve, s feltápászkodhat az egykor szebb időket is megélt gördeszkás program. Miután az új perifériával megbuktak, a sorozat új irányt vesz, és egy manapság nagyon népszerű megoldást választ: HD grafikával felturbózva, olcsón (20 dollár alatt), digitális formában újra a boltokba küldik az első két játékot. Bízzunk a sikerben!