A kapcsolódó hírben megtekinthetitek a 2008-as Video Game Awards győzteseit, azonban ez a fergeteges show nem csak a díjakról szólt, hiszen számos cég úgy vélte, ez a megfelelő alkalom arra, hogy a készülő játékaik egy-egy kedvcsináló videójával elkápráztassanak minket. Lássuk, mit hoztak!

Kezdjük a PlayStation tulajok egyik nagy hősével, aki az előző konzolgenerációban megmutatta, mire is képes egy feldühödött és bosszúra éhes spártai katona. Természetesen Kratosra és a God of War-szériára gondoltam, amelynek a lezáró, harmadik darabja már javában készül a Sony stúdiójában, azonban a fejlesztőgárdából távozott a játék kiagyalója, David Jaffe, és ez egyértelműen nem jó jel, de a tervező nemrég azt nyilatkozta, hogy a játék nagyon jó kezekben van, és remekül fest.



Pár hete végre lehullott a lepel a Grand Theft Auto IV első letölthető epizódjáról, ami a The Lost and Damned címet kapta. A DLC-ben búcsút intünk Niko barátunknak, és helyette egy igazi kemény fickónak, a Lost motoros banda tagjának, Johnny Klebitznek a bőrébe bújunk. A történetről még nem sokat tudunk, de az már biztos, hogy egy teljesen más oldaláról fogjuk látni Liberty Cityt.



És ha már a GTA-nál tartunk, nem mehetünk el a Mafia 2 mellett, ami ebben a kategóriában hasonló népszerűséggel bír. A napokban felröppent egy rémhír, hogy a játék csak DirectX 10-es videokártyákon fog elindulni, azonban ezt hamar megcáfolta a fejlesztőcég, s így már nyugodtan várhatjuk a játék megjelenését.



Új videóval jelentkezett az Uncharted 2, ami ugyan sokat nem árul el a történetről, de mi már tudjuk, hogy Nathan Drake megpróbálja felderíteni Marco Polo eltűnt hajójának rejtélyét. A folytatásban a fejlesztő Naughty Dog elmondása szerint javítottak a platformrészeken, valamint lopakodós küldetéseket is elhelyeztek, és azt is megígérték, hogy a teljes játékot végig lehet játszani úgy, hogy csak egyszer, a játék indításakor látunk töltőképernyőt.



Folytatódik a Fight Night sorozat is, immáron a negyedik részével, amiben várhatóan szebb grafikát és élethűbb animációkat kapunk, de a legjobb az, hogy a sorozat történetében először a híres Mike Tysonnal is ringbe szállhatunk.



Novemberbe irtunk először a Dante’s Inferno című játékról, ami Dante híres elbeszélő költeményét, az Isten színjátékot fogja feldolgozni, és úgy látszik nagyon jól, hiszen röviddel azután, hogy kitudódott a játék készülte, már arról írtunk, hogy az Universal Pictures megvette a megfilmesítési jogokat, azonban egészen mostanáig kellett várnunk a hivatalos bejelentésre.

A játékot az EA Redwood Shores (Dead Space) fejleszti, és a stílusát tekintve egy külső nézetes (TPS) akciójátékot fogunk kapni, amiben a pokol mind a kilenc gyűrűjét bejárjuk majd annak érdekében, hogy megtaláljuk az imádott Beatricét. Sajnos azt még nem tudjuk, hogy a játék mikor fog megjelenni, sem azt, hogy mely platformokon, de bízzunk benne, hogy ez a nagyszerűnek ígérkező játék PC-re is elérkezik.



November 22-én fog megjelenni a Terminator Salvation, amiben Christian Bale fogja szitává lőni a terminátorokat, és ahogy az ilyesfajta nagy költségvetésű filmeknél lenni szokott, úgy ebből is készül egy játékadaptáció, amit a GRIN Studios fog elkészíteni, és ha lehet hinni a fejlesztőknek, akkor egy lenyűgöző történettel ellátott, akciódús játékot fogunk kapni -- azonban a díjátadón bemutatott videó nem volt túlságosan meggyőző.



De nem csak egy film játékadaptációját mutatták be Los Angelesben, hiszen először láthattuk mozgásban a Watchmen játékváltozatát, ami jövő márciustól kezdődően több epizódon át fogja elmesélni nekünk a Watchmen film és képregények előzményeit.



Újabb videóval jelentkezett a Brütal Legend is, amit ugyebár nemrég felkarolt az EA, így már semmi sem állhat a jövő őszi megjelenés útjába, és reméljük, hamarosan PC-n is láthatjuk Eddie Riggset, amint démonokat gyilkol a heavy metal mindet elsöprő erejével.



Végül pedig íme a szép sikereket elérő Gears of War 2 első letölthető tartalma, a Combustible Map Pack, ami „csupán” 800 MS pont ellenében három új multiplayer pályát ad a játékunkhoz.

A Flood pálya érdekessége, hogy a csatateret egy szennyező folyadék veszi körül, ami az idő múltával egyre több szárazföldet nyel el, így a csata a középső „biztonságos” terület felé terelődik, ahol aztán csak a legjobb harcosok élhetik túl a bulit.

A Gold Rush pálya egy régi gyártelepen található, melyen a játékosok kemény kereszttűzbe kerülnek, miközben egy többszintes épületen verekedik át magukat. A pályán sok helyen törékeny üvegfalak találhatók, hogy könnyen észrevehetők legyenek azok, akik a nehézfegyverekért vagy éppen a gránátvetőért indulnának.

A Fuel Station pálya pedig egy elhagyatott benzinkút környékén található. A pályán számos fegyver lesz elszórva, de az a csapat, amely elfoglalja a stratégiai szempontból nagyon fontos középső épületet (a tetejéről belátható az egész pálya), nagy valószínűséggel meg is nyeri a mérkőzést.

Az említett pályák mind támogatják a horda módot, és már most elérhetőek az Xbox Live rendszerén.