Örömteli hír, hogy a napokban fejeződött be a brit illetőségű poszt-apokaliptikus horror-franchise legújabb darabjának, a 28 évvel későbbnek a forgatása. A sorozat első epizódja, a 28 nappal később még 2002-ben került a mozikba Danny Boyle rendezésében, és azóta is a műfaj egyik legkultikusabb darabjaként tartják számon. A 28 héttel később című folytatás 2007-ben érkezett meg, ám az eredeti alkotók abban már nem vettek részt. Ezután hosszú szünet következett: közben rengeteg pletyka felmerült az esetleg harmadik részről, ám a projekt valahogy mindig kikerült a fókuszból, mígnem idén januárban hivatalosan is bejelentették, hogy kezdetét vette a film fejlesztése, amelynek a két előd fényében a hangzatos 28 évvel később címet adták.

Továbbá megnyugtató tény az is, hogy Boyle visszatér a rendezői székbe, a forgatókönyvet pedig együtt írta az első epizód szerzőjével, Alex Garlanddel. Cillian Murphy újra feltűnik Jim, az eredeti film főhősének szerepében, hozzá csatlakozik újoncként Aaron Taylor-Johnson, Jodie Comer, Ralph Fiennes, Jack O’Connell, Erin Kellyman és Edvin Ryding. A 28 évvel később 2025. június 20-án kerül a mozikba, ám ezzel még nem lesz vége a franchise-nak, ugyanis fejlesztés alatt áll egy amolyan „második fejezet”, a 28 Years Later Pat II: The Bone Temple, amit már Nia DaCosta (Kampókéz, Marvelek) dirigál, és Danny Boyle ebben már csak a produceri minőségben vesz részt, ám a forgatókönyvet ehhez is Garland szövegezte. Erről a projektről még semmit sem tudni, a forgatás augusztus 19-én vette kezdetét, igaz, a jövőre debütáló 28 évvel későbbről sem árultak el sokkal többet.

Egyébként egy harmadik felvonás is tervben van, mivel az alkotók egy összefüggő trilógiát szeretnének kikerekíteni a koncepcióból, melyben valószínűleg az élőhalottak globális térnyerését követhetjük majd nyomon, hiszen a második rész utolsó képkocáinak tanulsága alapján a zombik serege végül kijutott a Brit-szigetekről.