Valakinek ez jól áll, de sajnos ezt nem mindenki mondhatja el magáról. Szerencsére azonban ma már számos olyan orvosi eljárás létezik, amellyel javítani lehet a helyzeten, ilyen a hajtetoválás is.

Milyen orvosi módszerek léteznek a hajhullás megállítására?

Az orvostudomány fejlődésének köszönhetően ma már számos olyan eljárás létezik, mellyel javítani lehet a meglévő hajhagymák állapotán, vagy esetleg azok pótlására is van mód. Az, hogy számodra melyik lesz a legmegfelelőbb eljárás, leginkább egyedi sajátosságaidtól függ. Ezért mielőtt kezelést választanál és belefognál valamilyen kúrába, mindenképpen konzultálj szakemberrel.

art.jpeg

Az Art 'N Hairnél részt vehetsz hajbeültető műtéten vagy mezoterápiás kezelésen, de a hajtetoválásodat is szívesen elvégzik, amennyiben erre van szükséged. Érdemes számba venni az összes létező lehetőséget, hiszen lehet, hogy ezek kombinációja lesz számodra a legmegfelelőbb terápia. Mivel bizonyos beavatkozások segíthetik egymás hatását és fokozhatják az eredményességet.

Mi is az a hajtetoválás?

Amikor tetoválásra gondolunk, akkor felsejlik előttünk egy kép, és megjelenik lelki szemeink előtt egy mindenféle mintákkal kivarrt bőrfelület. Azonban a hajtetoválás esetén közel sem erre kell gondolnod. Más néven mikropigmentációs eljárásként találkozhatsz vele, ez pedig a haj vizuális sűrítésére és dúsítására szolgál.

Lehetséges, hogy még van elegendő hajad, de szeretnéd sűrűbbnek láttatni azt, ilyenkor kiváló vizuális trükk lehet a hajtetoválás. Egy teljesen kopasz fejbőrfelület borostássá tételéhez is hozzájárult a mikropigmentáció.

Az eljárás hasonló elven működik, mint a test egyéb részeire kerülő tetoválások. De a felhasznált eszközökben azért van különbség. Ezt nem végezhetik el a tetoválószalonban, kizárólag egészségügyi végzettséggel rendelkező szakember által kivitelezhető az eljárás.

Mi történik a hajtetoválás során?

Ez a beavatkozás garantáltan biztonságos annak köszönhetően, hogy kötelező klinikai környezetben elvégezni. Az első lépés minden esetben a hajállapot felmérése, amivel kapcsolatban egy orvosi konzultáció fog zajlani. Ilyenkor meghatározzák azokat a területeket, ahol a kezelést elvégzik.

Tudnod kell, hogy ez az eljárás nem nyújt megoldást egy életre. Mert a tetovált kis pöttyök 5-7 év után halványodni kezdenek. Ez nem probléma, ugyanis ez pont annyi idő, ami után érdemes felülvizsgálni a területet és esetleg korrigálni az elvégzett mikropigmentációt, attól függően, hogy milyen mértékben folytatódott a kopaszodás. Ilyen hosszú idő elteltével előfordulhat az is, hogy megváltozott a hajszíned, ilyen esetben ajánlott egy másik árnyalattal átpigmentálni az érintett területeket.