Motorok típusai 

Mielőtt nekilátnál kedvenc márkád felderítéséhez, érdemes eldöntened, hogy összerakós motort vagy kész modellt szeretnél-e inkább. Ez nagyrészt attól függ, hogy mennyi szabadidővel rendelkezel, illetve kifejezetten a makettezés, mint hobbi is vonz, vagy csupán a szép darabok gyűjtése, kiállítása hoz lázba.

Ezeken túl átgondolhatod, hogy melyik típus az, amely régóta közel áll hozzád, milyen hangulatot közvetítsen, sportosabb forma vagy esetleg egy veterán chopper kinézetű tetszik jobban.

A Modellfutár oldalán nyugodt szívvel elmélyedhetsz a választékban, ugyanis kalandozásaim során találkoztam Honda, Yamaha, Suzuki modellekkel is. A formán kívül a preferált színek alapján is válogathatsz. Egy másik lényeges kérdés, hogy magadat ajándékoznád meg, vagy inkább másnak szeretnéd meglepetés gyanánt? Előbbi esetében ne köss kompromisszumot, válaszd a számodra legszimpatikusabb darabot, melyet eredeti valójában is szívesen vezetnél.

https-wwwmodellfutarhu-2022-februar-cikk3.jpeg

Kész modellek vagy inkább összerakható darabok? 

Mindkét verzióval nyersz, annyi bizonyos. A kész modell már egyből kikerülhet az általad választott helyére, s azonnal gyönyörködhetsz benne. Nem kell időt szorítanod az aprólékos megalkotására.

A másik változat, ha magad építed meg a régóta vágyott makettet. Amennyiben imádod az egész folyamatot, a szereléstől kezdve a festésig, és nem sajnálod az időt és energiát, válaszd ezt a lehetőséget. Mást lepnél meg vele? Ez esetben hagyatkozz a megérzéseidre. Melyiknek örülne jobban? A készítős változat esetén ne feledd, hogy kiegészítőket, festéket is be kell szerezned. Akkor lehet igazán élvezetes az alkotás maga, ha minden eszköz és ajánlott szerszám a rendelkezésedre áll.

Az elején érdemes jól összeválogatni a szükséges kellékeket, a többi pedig a gyakorláson múlik. Egyre rutinosabb modellezőként már nem csak hobbiként tekintesz majd erre, hanem egyfajta szenvedélyként.

Motor vagy autó?

A legtöbbünkben felmerül a kérdés, hogy olyan sokan gyűjtenek autókat is, de egy részünk vágyik a vadabb járgányokra is. Motor legyen vagy autó? Erre a gyűjtők azt felelik, hogy mindkettő. Egyesek vegyes gyűjteménnyel rendelkeznek. Míg mások külön létrehoznak autó- és motorkollekciót az imádott típusaikkal.

Számodra mit jelképez egy ilyen jármű? Szabadságot, függetlenséget? Az igazi kérdés inkább az, hogy mikor fogsz belekezdeni. Régóta foglalkoztat egy új hobbi lehetősége? Próbálj ki minél több makettet, egyre rutinosabb leszel, a sikerélmény pedig csodálatos érzés. Egy frusztrált munkanap után nincs is jobb, mint rápillantani a legkedvesebb motormakettedre, melyet magad alkottál meg.