Ezek a kütyük pedig bár nagytudásúak, viszont legalább ennyire sérülékenyek is. A leggyengébb pontjuk vitathatatlanul a kijelző, ám hogy még igazságtalanabb legyen a sors, ennek a cseréje is a legköltségesebb. Felvetődik tehát a kérdés: hogyan tudnál vigyázni rá?

Szerezz be te is egy üvegfóliát!

A képernyő védelmére létezik egy egyszerű, olcsó és hatásos módszer: ez nem más, mint a Tok-Shop.hu-nál is kapható üvegfólia! Nem, ez már nem az a sima, hajlékony műanyag fólia, amiket régebben használtunk, hanem annál sokkal jobb!

Ez egy edzett üvegből készül merev lap, amit hőkezeléssel tesznek tartóssá és ütésállóvá. Nem karcolódik, ha pedig a telefon képernyőjét hirtelen erőhatás éri (mert mondjuk leesik), akkor a fólia felfogja az ütés erejét. Lehet, hogy ő maga összetörik, viszont megvédi az alatta lévő gyári üveget és persze a kijelző paneljét a károsodástól.

tokshop2.jpg 

A fólia cseréje pedig otthon, saját kezűlegi is elvégezhető, és mindössze pár ezer forintnyi kiadást jelent. A komplett képernyőcseréhez ellenben szakszervizbe kell vinned a készüléket, és ha nem volt bizosításod, akkor ez bizony mélyen “zsebbe nyúlós” történet lesz. 

Hogyan kell felhelyezni az üvegfóliát?

A művelet bár igényel ném kézügyességet és precizitást, de egyáltalán nem bonyolult. Nézzük is a főbb lépéseket!

Ha először teszel fel fóliát:

  1. Töröld át alaposan a kijelzőt egy képernyőtisztító folyadékkal átitatott mikroszálas törlőkendővel! Távolíts el minden ujjlenyomatot és zsírnyomot a felületről!

  1. Most fogj egy száraz mikroszálas kendőt, és azzal is töröld át a képernyőt! Bár teljesen steril körülményeket otthon nem tudsz teremteni, ügyelj rá, hogy minél kevesebb por és szösz maradjon a mobilon! A végén érdemes egy ragasztószalagból vágott csíkkal is óvatosan átmenni a kijelzőn, ebbe beletapadnak a porszemek.

  1. Távolítsd el az üvegfólia hátuljáról a védőmatricát, majd az öntapadós oldalával lefelé egy precíz, de gyors és határozott mozdulattal ragaszd fel a kijelzőre! Úgy illeszd rá, hogy a lehető legpontosabban illeszkedjen, egyik szélén se lógjon le!

  1. Már láthatod is, ahogy az üveglap szépen rásimul a kijelzőre. A szélén esetleg érdemes enyhe, kifelé irányuló nyomásokkal kipréselni a légbuborékokat.

Már kész is vagyunk! Ugye, hogy nem volt nehéz?

Hogyan tudod eltávolítani a fóliát?

Leszedni szerencsére sokkal egyszerűbb, mint felragasztani. Fogj egy plasztikkártyát, és az egyik sarkánál óvatosan nyúlj alá! Ha a szélét sikerült felszedni, akkor lassan kezdd el tolni a kártyát befelé, a fólia szép lassan elválik a mobil képernyőjétől. 

Ha már eléggé feljött, akkor a kezeddel nyúl alá és szedd le teljesen! Ha törött, akkor légy óvatos, nehogy elvágd a kezed egy éles szilánkkal! Végezetül tisztítsd meg a képernyőt, és már ragaszthatod is fel az új fóliát a fent részletezett módon.