Hogyan érdemes éjjeliszekrényt választani?

Elsőként azt kell figyelembe venned, hogy mennyi hely áll még rendelkezésre a gyerekszobában! Elég kellemetlen tud lenni ugyanis, ha azután derül ki, hogy már egyáltalán nem fér be az ágy mellé egy éjjeliszekrény, miután megvásároltad. Elő tehát a mérőszalaggal, és kezdj méricskélni!

Ezután jöhet a stílus meghatározása, amelyhez a gyerekszoba arculatával kapcsolatos elképzeléseidet kell alapul venned. Ha például egy otthonos, pasztelles helyiséget képzeltél el, akkor a Csingiling Gyermekbútor natúr mintás éjjeliszekrényei kifejezetten jól mutatnak majd.

De természetesen ugyanúgy gondolkodhatsz fehér szekrénykékben is, amelyeken van valamilyen cuki kis minta.

https-csingilinghu-2023-december-cikk3.jpg

Abban az esetben, ha netán nem vagy túlságosan vizuális típus, akkor a vásárlás előtt nem árt, ha van a kezedben egy színpaletta. Ennek segítségével ugyanis még véletlenül sem eshetsz abba a hibába, hogy olyan éjjeli szekrényt választasz, amely a valóságban egyáltalán nem mutat jól együtt a többi bútorral.

Bár azt hozzá kell tenni, hogy ha a fentebb említett webáruházban vásárolsz, akkor ez nem történhet meg, mivel a szekrényeik tökéletesen illeszkednek a különböző kollekciókban rejlő többi bútordarabhoz. Könnyedén összeállíthatsz tehát egy szettet a szoba méretének, illetve a kis lakó igényeinek és életkorának megfelelően.

Szükség van tárolórészre is?

Egy éjjeliszekrény segíthet rendszerezettebben tartani a gyerekszobát, ezért érdemes belőle olyan választani, amely elegendő tárhellyel rendelkezik. Remek helyként szolgál majd a lurkó kedvenc könyveinek, a színezőinek vagy az olyan játékainak, amelyek jó, ha elérhető közelségben vannak.

Továbbá gondolj bele, hogy ez a plusz tárhely milyen jól fog jönni akkor, ha a gyermeked gyakran betegeskedik! Nem kell folyamatosan kiszaladnod a konyhába a gyógyszerekért, a zsebkendőért vagy a lázmérőért, hanem mindent ott tarthatsz egy helyen.

Miből készüljön az éjjeliszekrény?

Kisgyermek esetén kiemelt jelentőséggel bír, hogy az éjjeliszekrény strapabíró anyagból készüljön, mivel egy-egy élvezetesebb játék hevében hajlamosak néha túlpörögni. Továbbá nem árt arra is odafigyelned, hogy a felülete kevésbé legyen hajlamos a foltosodásra. Nehogy arra legyél figyelmes, hogy egy hatalmas csokis kézlenyomat vagy zsírkrétafolt díszeleg rajta.

Fontos, hogy a vásárlás előtt a fentebb említett dolgokat alaposan gondold át, és csak azután hozd meg a döntésedet! Ha ugyanis hirtelen felindulásból, pusztán érzelmi alapon döntesz, abból sok jó nem származik.