Már régen volt pletyka kedvenc ballonkabátos nyomozónkról, így hát épp itt az ideje. Persze nem Columbóra gondoltam az előző mondatban, hanem Max Payne-re, akinek a tetteit hamarosan a mozitermekben is megcsodálhatjuk, de ennél sokkal jobban várjuk a játék folytatását. Már régóta rebesgetik a játéksajtó munkatársai, sőt egyesek kész tényként kezelik a harmadik rész létét, és csak olaj volt a tűzre az EGM májusi száma, amiben azt adták hírül -- szigorúan a pletykarovatban --, hogy a folytatást nem az előző részekért felelős Remedy csinálja, hanem a Rockstar Toronto venné át a stafétát, akik a The Warriors című játékot készítették el a hordozható Playstationre (PSP).

Újabb Max Payne 3 pletykaÚjabb Max Payne 3 pletykaÚjabb Max Payne 3 pletyka

Ezt a pletykát erősítette meg ma a Xbox World 360 magazin a legfrissebb számában. Az újság szerkesztői szerint is a Rockstar Toronto fogja fejleszteni a játékot, de nagy valószínűséggel nem lesznek kész a Max Payne mozi premierjére, de meg fogják lovagolni annak népszerűségét. A véleményem az, hogy ha a film premierjét nem is csípik el -- amire lássuk be, tényleg nagy az esély --, akkor még mindig ott van a DVD-verzió megjelenése, ami tökéletes alkalom lenne a bemutatóra, például egy, a korongra égetett kedvcsináló videóval.

Ezek a híresztelések persze nem újak azoknak, akik rendszeresen látogatják a PGO-t, hiszen már beszéltünk arról, hogy a Take-Two vezérigazgatója, Jeff Lapin 2004-ben bejelentette a harmadik rész eljövetelét, valamint nemrég a kiadó pénzügyi konferenciáján is hallottunk a játékról, mikor bejelentették, hogy a GTA IV elkészülte után a Rockstar csapata belekezd egy régi nagy címük folytatásába.

Egyre biztosabbá válik hát a Max Payne 3 fejlesztése, főleg úgy, hogy már két különálló újság is megerősített a készültét, arról nem is beszélve, hogy maga a kiadó is tervbe vette a folytatást, így már csak az a kérdés, hogy mikor fog megjelenni, milyen platformokra, és mi lesz a története, bár utóbbi miatt nem hiszem, hogy aggódnunk kéne.

(Minden kép a második részből való.)