Új LEGO-játékok érkeznek

Cseppet sem látszik csökkenni a LEGO-láz, hisz a dán építőjáték alapján készülő videojátékok évről évre nagyobb számban vannak jelen a boltok polcain. Bár eddig nagyrészt külső licencek alapján készültek videojátékos adaptációk, a LEGO egy új készletcsaládot és univerzumot készül behozni a köztudatba, melynek neve Legends of Chima, s mely antropomorf állatokból álló törzsek történetét meséli el. A világ köré kerekített sztori persze a családról, a barátságról, a bátorságról és hasonló erényekről szól, kiváló táptalaja tehát egy sor új videojátéknak. A jogokat megkaparintó Warner Bros. három adaptációt jelentett be eddig.

Az első ezek közül a TT Games és a 4T2 műhelyeiben készült, ingyenesen máris elérhető LEGO Legends of Chima: Speedorz, ami egy versenyzős játék a szép emlékű Racers-széria nyomdokain. iOS-en, Androidon és a Lego.com oldalon bárki megnézheti, mit tud.

A második, LEGO Legends of Chima: Laval's Journey című program szintén a TT Games alkotása, mely egy 3DS-re, PS Vitára, és később sima DS-re érkező platformjáték lesz. A játékban a címben is emlegetett Laval nevű harcossal kell megmentenünk Chima világát és legendáját -- ígéretesen hangzik, reméljük, jól sikerül.

Végezetül a WB Games Montreal egy LEGO Legends of Chima Online című, free-to-play programot hegeszt, mely ősszel startol majd, hogy a vállalkozó szellemű játékosok birodalmakat alapíthassanak, kincseket fedezhessenek fel, küldetéseket teljesítsenek és persze kommunikáljanak egymással.

Asztali konzolos és PC-s Chima-játékokat egyelőre nem jelentettek be, de bízzunk benne, hogy kapunk valamilyen teljesebbnek ható inkarnációt, főleg most, hogy a LEGO Batman 2 és a LEGO The Lord of the Rings is ilyen jól sikerültek.