A stúdió ma közölte: egy titkos projekten kezdtek el dolgozni az új, 930 négyzetméteres New York-i irodájukban. A program fejlesztését az Activisionnél és az Atarinál is megfordult David Grijnsre bízták, ám további részleteket nem tudtunk meg a Project Mamba kódnévvel ellátott, PC-re és konzolokra készülő játékról, amelynek kiadását 2014-re tervezik.

„Nagy nap ez a mai az Avalanche Studios számára, hiszen sikeresen értük el azon célunkat, hogy egy új stúdiót nyissuk Észak-Amerika egyik legcsodásabb városában. Egyike vagyunk azon kevés független fejlesztőknek, akik talpon tudtak maradni a tavalyi év pénzügyi katasztrófája után. Noha ez egy ébresztő volt az ipar résztvevői számára, mi ezt a terjeszkedést már három éve tervezzük, s nagyon örülünk, hogy sikeresen tudtuk megvalósítani az álmunk.” -- Christofer Sundberg, az Avalanche Studios alapítója.

A Project Mambáról nyilván egy jó darabig még nem fogunk hallani érdemi információkat, ám tekintve, hogy a megjelenés csak három év múlva esedékes, elképzelhető, hogy a következő konzolgenerációra fog elkészülni, s az sem teljességgel lehetetlen, hogy valójában a Just Cause 3 készül ilyen nagy titokban. Mindenesetre várjuk a fejleményeket!