A Warner stúdió rendesen vérszemet kapott Denis Villeneuve Dűne-filmjének sikere után: idén érkezik a Prófécia alcímmel ellátott előzménysorozat Maxra, amelyhez érkezett egy új előzetes és a széria premierdátuma is kiderült. Eszerint november 18-tól láthatjuk a Frank Herbert univerzumán alapuló történetet, ami 8 epizódban meséli el a Bene Gesserit rend megalapítását.

A sztori csak lazán kapcsolódik Herbert regényeihez, az események 10 000 évvel a klasszikus sztori előtt játszódnak, amikor is a Harkonnen-ház két elszánt tagja, Valya és Tula elhatározzák, hogy megreformálják a Birodalmat, valamint felveszik a küzdelmet az emberiséget fenyegető veszélyekkel szemben. Az uralkodó ekkor még Javicco Corrino, akit az aljas gonosztevő szerepkörét már kisujjból hozó Mark Strong alakít.

A két főhősnőt Emily Watson és Olivia Williams játssza, a további fontos szerepekben pedig a következő színészeket láthatjuk: Travis Fimmel, Jade Anouka, Chris Mason, Jodhi May, Josh Heuston, Tabu és Charithra Chandran.

A borítókép forrása: Warner