Denis Villeneuve eddig két Dűne-filmmel bizonyította be, hogy napjaink legzseniálisabb rendezője, és a következő rész, A Dűne messiása rendezői feladatait is ő látja el. A harmadik epizódon gőzerővel dolgoznak, azonban a direktor bejelentette, hogy az ő számára ezzel az adaptációval véget ér majd a franchise. Villeneuve a Little Good Men podcast vendégeként magyarázta el a döntésének okait: „Először is, fontosnak tartom, hogy az emberek megértsék, ez számomra valójában egy kétrészes egybefüggő sztori volt. Magyarán két film, ami az első könyvet adaptálja, és ez már meg is valósult. Ha csinálok egy harmadikat, ami jelenleg is íródik, az akkor sem lesz olyan, mint egy trilógia záródarabja. Furcsa ezt mondani, de ha visszatérek oda, akkor azt azért teszem, hogy valami olyat csináljak, ami másnak érződik, aminek saját identitása van.

08693a7455b5f90f2a6511275b3c0728.jpg

A Dűne messiása című regény 12 évvel az első könyv után veszi fel a fonalat, szóval az egyértelmű, hogy valahogyan meg kell öregíteni majd a színészeket, a rendező számára viszont ez nem gond, mivel tudja, hogyan kell ezt csinálni. Azonban a szám szerint második Dűne-kötet feldolgozása után már nem ő szeretné dirigálni a következő részt.

Figyu, ha A Dűne messiása megvalósul, akkor arra a pontra már nagyon sok időt töltöttem az Arrakison, szóval szeretnék majd valami más csinálni. Szerintem jó ötlet lenne, ha A Dűne messiásába elhintenék bizonyos magokat, amikkel mások a későbbiekben tudnak valamit kezdeni, mert a többi könyv is csodaszép. De nehezebb is adaptálni őket, mert egyre inkább ezoterikussá válnak. Szóval nem lesz könnyű dolga az utánam jövőknek, ezért nem is zárom be a kapukat előttük. Én nem fogom megcsinálni, de másokkal a rendezpi székben még megvalósulhatnak ezek.