• Total War Battles: Kingdom bejelentés
  • Free-to-play cím PC-re és táblagépekre
  • A 10. századi Anglia az választott időszak
  • Egy folyamatosan változó csatatér lesz a játék, ahol helyt kell állnunk

A Creative Assembly egy új játékkal jelentkezik a Total War-sorozatban, ám ezúttal nem olyan nagyszabású játékra kell gondolni, mint mondjuk a jövőre esedékes Total War: Attila, hanem egy kisebb, ugyanakkor ambícióktól nem mentes alkotásra, amivel a free-to-play piacon szeretnének hódítani.

A játék a Total War Battles: Kingdom nevet a kapta, s a 10. századi Anglia viharos idejébe repíti a játékosokat, abba a korba, mikor a megosztott népek véres háborúkban álltak egymással. Történelmi hűségre azonban ne számítson senki, már ami az eseményeket illeti, a játék ugyanis egy nagy, folyamatosan változó csatatér lesz, ahol játékosként az a lesz a célunk, hogy építsük, szépítsük földünket, s lehetőleg terjeszkedjünk a szomszédjaink királyságának kárára, illetve a fejlesztők óriási multiplayer küzdelmekkel is kecsegtetnek, amelyek során seregeinkkel síkra szállva a királyi trónusért vívhatunk.

A játékot ugyanaz a csapat készíti, akik a Total War Battles: Shogunért voltak felelősek, ám ezúttal arra koncentráltak, hogy új módját találják meg annak, ahogy a Total War Battles címmel játszunk. A nagy ötlet az, hogy bárhonnan és bármikor hozzáférhetünk a birodalmunkhoz, s tableten vagy egy asztali PC-n is ugyanazt kapjuk, ráadásul a Total War Battles: Shogunhoz képest gazdagabb is lett a játékmenet, a küzdelmeink szerves részévé téve a kémkedést, az átverést és az árulást is.

A Total War Battles: Kingdom még nem kapott megjelenési dátumot, de a hivatalos oldalon már lehet jelentkezni a bétatesztelésre.