A George Lucas által megálmodott űropera 1977-es bemutatása óta nemcsak további filmek, regények, vidámparkok, sorozatok és más tartalmak terjesztették ki a közkedvelt univerzum határait, de számos videójáték is, mint például a Battlefront-sorozat, a Jedi Knight, a KotOR, és az eseményeket családbarát módon megelevenítő LEGO-játékok, azonban akad a felhozatalban pár nem mindennapi darab is, amiket ezúton idéznénk fel.

Angry Birds Star Wars

Talán senkinek sem kell bemutatnunk a Rovio mérges madárkáit, akik évek óta viaskodnak a tojásaikra pályázó malacokkal. A mobilos sikercím később nemcsak új platformokra látogatott el és próbált szerencsét számos más műfajban, de egyúttal igyekezett közkedvelt sorozatok népszerűségét is meglovagolni, melyből 2012-ben megszületett az Angry Birds Star Wars, majd egy évre rá a folytatása is. A játék alapkoncepciója megmaradt, azonban a madárkák, a malacok és a pályák is Star Wars ihlette külsőt kaptak, amihez új képességek és mechanikák is párosultak, így a fénykardos szárnyasokkal már kedvenc univerzumunkban ritkíthattuk, többek között, a rohamosztagos disznókat.

Pinball FX 2: Star Wars Pinball: Rogue One

A hazai Zen Studios csapata megalakulása óta számos lélegzetelállító asztallal keltette már életre az Indiana Jones, a Marvel, a Borderlands, a Brothers in Arms és a Jurassic World, no meg persze a Star Wars világát is sok egyéb mellett. A Pinball FX 2 részeként a stúdió a maga módján feldolgozta a Halálcsillag tervrajzainak ellopását bemutató, 2016-os Zsivány egyes – Egy Star Wars-történetet is egy fantasztikus asztallal, melynek nemcsak a fejlesztők törődése érhető tetten minden porcikájában, de számos filmes utalás is. A Pinball FX 2: Star Wars Pinball: Rogue One remek példa rá, hogy a flipper sokkal több egy golyó puszta lökdösésénél.

Kinect Star Wars

A Nintendo Wii sikerét látva nemcsak a Sony, de a Microsoft is kezdte azt hinni, hogy a mozgásérzékelős játékokban lehet a jövő, így 2010-ben piacra dobta a Kinectet, melynek célja az volt, hogy kontroller helyett egész testünk legyen a vezérlő. A gyártó ezt a törekvését még Xbox One-on is megőrizte egy ideig, az évek során pedig számos szórakoztató, mókásan esetlen, vagy épp egyszerűen borzalmas alkotással próbálta bizonyítani, hogy mennyivel jobban elmerülhetünk a játékokban, ha gombnyomkodás helyett egész testünket beleadjuk. Ezek egyike volt a 2012-es Kinect Star Wars, melyben valódi Jedi lovagnak érezhettük magunkat, ahogy a filmekben látott módon egy kézmozdulattal tárgyakat emeltünk fel, fénykardot lengetve csaptunk szét a rohamosztagosok között, szörnyként tomboltunk, vagy épp fogatversenyen száguldottunk az első helyért, bár ez végül papíron jobban hangzott, mint a gyakorlatban.

Ez persze csak néhány példa volt a nem éppen hagyományos Star Wars-játékok sorából. Szerinted mi volt a valaha készül legfurcsább Star Wars-játék?