Akárhol is fog majd pompázni, biztosan vidámságot hoz a mindennapjainkba. De hogyan érdemes csinálni? Lessünk bele!

Helyszín kiválasztása

Első körben azt kell kitalálnunk, hogy hol fog majd ékeskedni a ház legújabb csodája. Lehet például a kertben, vagy ha társasházban lakunk, akkor az erkélyen is. Továbbá természetesen elhelyezhetjük bárhol a lakásban, ahol nekünk a leginkább szimpatikus. 

decoline.jpeg

Ezt követően pedig nincs más hátra, mint az ideális méret kiválasztása. Itt is bátran széles skálán mozoghatunk, hiszen az egészen apró asztaldekorációtól akár a tágas teret igénybevevő kertet is csinálhatunk.

Amennyiben lakásunkban szeretnénk elhelyezni a tündérkertet, ügyelnünk kell az öntözés folyamán lecsöpögő vízre is. Emiatt javaslott a dekorációs elem alá egy cserépalátétet is rakni, aminek az alsó részét érdemes kaviccsal kitölteni, hiszen a kövek remekül tudják segíteni a víz elvezetését. 

Ha mindez megvan akkor gondoljuk végig, hogy milyen szereplői legyenek a kertünknek. Csak egy adott jelenetet, vagy netán egy egész falut szeretnénk kialakítani? Kik fogják benépesíteni azt? Válogathatsz tündérek, manók, állatok, illetve egyéb díszítőelemek közül is.

Az alap és a növények megtervezése

Ha a tökéletes helyszínt már kitaláltuk, folytathatjuk a tündérkert alapjának kialakításával. Ehhez léteznek többek között kifejezetten erre a célra szolgáló tündérkert alapok, de a felhasznált anyagoknak csak a képzeletünk szab határt. 

Ez lehet például egy régebbi, már elhasznált, törött kaspó, hiszen ez megkönnyíti számunkra az építkezést. Ezen felül is számtalan variáció létezhet, használhatunk nagyobb vázát, edényt, locsolókannát, bőröndöt, kosarat, dobozt és így tovább. 

Ha az alap rendelkezésünkre áll, elkezdhetjük feltölteni növényekkel. Erre a célra hasonló tápanyagigényű és nem túl nagyra növő darabok illenek a legjobban. A pozsgás növények például tökéletes választásnak bizonyulnak a tündérkertbe, de akát élethű virágokat is használhatunk. A növényeken túlmenően tündérkert kellékekre is szükségünk lesz, melyből rengeteg található meg a Deconline.hu-nál.

Kiegészítők és a kert lakói

Az utolsó lépés a kiegészítők kiválasztása, mely egyben az egyik legfontosabb is. Itt ügyeljünk a megfelelő méretekre, hogy kertünk kinézete arányos legyen. Számtalan variáció közül válogathatunk, például kicsi kerítések, házikók, asztalok, székek, padok, hinták és még megannyi gyönyörű érdekesség.

Ha igazán különleges tündérkertet szeretnénk, akkor még dekorhomokkal, kaviccsal, mohával, zuzmóval, vagy elemes fényfüzérrel is feldobhatjuk. Ennek segítségével sötétben is megcsodálhatjuk a remekművet. Akármilyen típusút is készítesz majd el, biztosan egy csodás utazásban lesz részed a mesék világába. Eredményes tündérkert készítést kívánunk!