Tovább tetőznek a gondok a Warner Bros. Discovery-nél: a vállalat idén júliusban nagyjából 1 000 munkavállalót rúgott ki a pénzügyi szektorban, és noha a cég streamingszolgáltatásai növekvő tendenciát mutatnak (a jelentések szerint mintegy 103,3 millió felhasználóval számolnak), az előző negyedévet mégis jelentős veszteséggel zárták. A David Zaslav irányítása alatt működő vezetőségnek nyújthat némi vigaszt, hogy a 10 milliárd dolláros veszteség nagy része (9,1 milliárd) értékcsökkenésből származik, ugyanakkor a WBD bevételei „csak” 9,7 milliárd dollárt értek el.

A vállalat a vártnál jóval gyengébb teljesítményt a könyv szerinti érték és a piaci kapitalizáció közti eltéréssel magyarázza, amin az sem segített, hogy jelenleg perben állnak az NBA-vel, mivel az nem hosszabbította meg a szerződésüket a 2024/25-ös szezonra, és helyettük inkább az Amazonnal lép partnerségre. A cégbe befektető kockázatitőke-befektetőket azonban ezek az indokok nem győzték meg, ezért a Financial Times szerint jogi lépéseket fontolgatnak, amit a WBD úgy próbál megelőzni, hogy fontolóra veszi videojátékos üzletágának, vagy annak egyes részeinek eladását – tehát olyan franchise-ok kerülhetnek más kezekbe, mint a DC, A Gyűrűk Ura, a Harry Potter, a Mortal Kombat és a Trónok harca.

warner-bros-discovery-logo-warner-bros-discovery-logo-white-background-vector-format-illustrator-ai-302534546.jpg

Ami az említett videojátékos-szegmenset illeti, a Warner Bros. Games a cég egészéhez hasonlóan szintén gyenge negyedévet zárt, a bevételei 41%-kal csökkentek a tavalyi évhez képest, ami azt jelenti, hogy az online-ra kihegyezett Suicide Squad: Kill the Justice League nem teljesített jól az egyjátékos, offline élményt nyújtó Hogwarts Legacy-val szemben.

Emellett a Warner Bros. Discovery nem kíván kizárólag saját stúdióra támaszkodni, hanem nyitott arra, hogy licencelje a birtokában lévő franchise-okat egy lehetséges harmadik fél számára. Zaslav szerint többen is érdeklődnek, akik szívesen fejlesztenének és adnának ki játékokat a WBD szellemi termékei alapján, továbbá azt ígéri, hogy a digitális jövő fényes lesz. De egyelőre ezek csupán üres ígéretek, hiszen a hagyományos tévéhálózatokkal (TNT, TBS, TLC) is komoly problémák vannak, és a tavaly kipróbált szétválási terv is kudarcba is kudarcba fulladt. A cégvezetőnek erre is megvan a terve: konkrétan konszolidációra törekszik, kérdés, hogy mi lesz ennek a vége. Vajon ő vásárol fel másokat, vagy inkább őt fogják megvenni?