Folytatódik a leépítési hullám Hollywoodban, most épp a Warner Bros. Discovery vált meg összesen 1000 (!) alkalmazottól, annak ellenére, hogy a stúdió tavaly az év legnagyobb mozis sikerét szállította le. Ugyancsak 2023-ban történt, hogy a cég a streamingszolgáltatások visszaépítése, valamint az aggasztó sztrájkhelyzet miatt rengeteg dolgozóját rúgta ki, de 2022 sem volt sokkal felhőtlenebb, akkor a Warner Bros. és a Discovery összeolvadása miatt több ezer munkavállalójának intett búcsút. Az utóbbi volt a David Zaslav-korszak kezdete, aki vezérigazgatóként már két éve ül a főnöki székben, és annyira jól végzi a dolgát, hogy a megszorítások ellenére egy esztendő alatt a negyedével nőtt a fizetése (a gyengébbek kedvéért 50 millió dollárról beszélünk).

25repopener-zaslavmain.jpg

Szóval, ha Zaslav jövőre is hasonló összeget kíván zsebre tenni, akkor értelemszerűen folytatódnia kell a megszorításoknak, amelyek a jelentés szerint most már nem csak a pénzügyi részleget, hanem az üzleti kapcsolatokat, a gyártást és a Max nevű streamingszolgáltatást is érintették, mondjuk a belsős források utóbbi esetében csak mintegy 10 ember elbocsátásáról csicseregnek. A Variety érdeklődött a Warner Bros. Discovery-nél az ügyben, de a cég egyelőre nem reagált, pluszban az érintett munkavállalók közül sem értesítettek még mindenkit.

Mindenesetre öröm az ürömben, hogy Zaslav az idei évi munkájáért valószínűleg már a zsebében érezheti az újabb zsíros fizetést.