A rendezvényen mind a nagyközönség, mind a szakma megkapja majd a maga „tízcsápos” adagját, nem is akárhogyan: hat világpremier szerepel az étlapon. Kezdjük a „mi hírünkkel”: természetesen az egyik elsőszámú kiállítási darab a kiadó által felvásárolt Stormregion - az eddigi képek (lásd lent) és információk alapján is - igen kellemesnek ígérkező  Codename: Panzers - Cold War játéka lesz. Érdekesség, hogy a franchise egy Nintendo DS címmel is bővül, a "Panzer Tactics DS" elnevezésű „intelligens stratégiai játékkal”.

Tíz csáp Lipcsében...A nagy kérdőjel, és a németek szerint a nagy dobás a belga stúdiójukban hegesztés alatt álló új, következő generációs, Black Prophecy nevű MMOG lesz - bizony, ők sem maradhatnak ki a világőrületből. Úgy tűnik viszont, hogy nem a fantasy-ösvényre lépnek, hanem egy sci-fi témájú, akcióorientált cuccot kapunk, melyből egyelőre ennyi infó, és egy igen bíztató (oldalt látható) kép szivárgott csak ki, és ez így is marad egy darabig, hiszen ezt a projektet Lipcsében is csak zárt ajtók mögött, kizárólag előre bejelentkezetteknek fogják megmutatni. Annyit tudni kell a Charleroi-ban tevékenykedő, korábban Elsewhere Entertainment néven futó belga csapatról, hogy az alapító Yves Grolet és még pár kollégája tevékenyen részt vett a játéktörténelem egyik kiemelkedő alkotása, szerkesztőségünk egyik örök kedvence (2002/1-es számunk melléklete volt), az 1999-es Outcast elkészítésében, és azóta technológiai fejlesztéssel foglalkoznak, a NeoReality nevű keresztplatformos, aktuális és következő generációs keretrendszert kalapálták össze. Bizony van bennük spiritusz jócskán, így ebből a cuccból még akármi is lehet.

Tíz csáp Lipcsében...Nagy örömömre egy általam már nagyon várt cucc nemzetközi verzióját is bemutatják. Ez pedig nem más, mint a Jack Keane, egy remek, klasszikus point ’n’ click játék, nagyjából a Monkey Island-széria szellemében, csak épp 3D-ben (bővebb a cuccról a kapcsolódó játékinfóban!). Fejlesztője az a német Deck 13 csapat, akiknek a két Ankh-címet köszönhetjük – Assil barátunk kalandjai számomra az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetései közé tartoztak, és a stúdió ezzel a húzásával egyből feliratkozott a kedvenceim listájára. A játék hazájában már megjelent, számos díjat be is söpört, ám a nemzetközi (angol nyelvű) kiadás csak most, a 3.-4. negyedévben várható, és reméljük, Lipcse után már talán konkrét időpontunk is lesz.

A többi premier számunkra kevésbé érdekes; lesz egy "Ready2Rumble - Revolution" című Wii akciócím, egy klasszikus játék, a Boulder Dash feldolgozása (gondolom sokan ismerik) DS és PSP kézikütyükre, plusz a "Happy Hippos World Tour", DS-re és PC-re (szórakoztató és egyben oktató jump ’n’ run a legifjabbaknak).

Nos, ennyi a kínálat, szerintem ebből is látszik, hogy a német kiadó igen színes, ugyanakkor erős palettával készül a kiállításra, és jó reményeik vannak egy újabb sikeres évre, amiből persze mi is kamatozunk rendesen.