A Zynga nem egy hétköznapi cég, hisz azon túl, hogy sikerét a Facebook felemelkedésének köszönheti, illetve hogy nagyon magasról majdnem nagyon mélyre zuhant a tavalyi év során, simán kicsengetett sok-sok millió dollárt az Xbox One-nal befürdő Don Mattrick Microsoft-fejes foglalkoztatásáért.

Elmondható tehát, hogy a webjátékos óriás eléggé csapongó üzleti életet él, melybe pont belefér egy kis ipari kémkedés: a cégnél korábban aligazgatóként dolgozó Alan Patmore 2012-ben, amikor épp rosszabbra fordult a vállalat sora, elhagyta a Zyngát a konkurens Kixeye-ért, és miután a Kixeye szép lassan mindent úgy csinált, hogy látványosan keresztbe tegyen ellenfelének, a vezetőség rájött, hogy Patmore minden bizonnyal üzleti titkokat kogyogott el új munkahelyén. A sejtést per követte, most pedig itt a hivatalos beismerő vallomás: Alan Patmore bizony spicli, aki simán eladta volt kenyéradóját. Na jó, utóbbit csak sejtjük, a nyerészkedés ugyanis nem bizonyítható, de azért nem kell a szomszédba menni, hogy tudjuk, hogy megy ez.

Titkokat lopott a volt Zynga fejes

Alan a szűkszavú közleménye szerint szánja-bánja tettét, melyre "hatalmas hibaként" hivatkozik. Hogy mi lesz az eset folyománya, később derül ki, az viszont jó tanulság lehet a Zynga számára, hogy a hirtelen sikert könnyen romba lehet dönteni, ha nem megfelelő emberekre bízzák a vállalati titkokat.