Sokak számára meglepetésként érkezett a hír, miszerint az Xbox osztály vezetője, Don Mattrick otthagyta a Microsoftot, s csatlakozott a Zyngához. Ezzel kapcsolatban a legfontosabb kérdés egyrészt az volt, hogy miért távozott, a másik pedig az, hogy miért pont a lassan a béka feneke alá kerülő Zyngához ment Mattrick.

Az első kérdésre a válasz az, hogy Mattrick csak így tudott előrébb lépni az üzleti karrierjében, a második kérdésre pedig most tudtuk meg a választ: már régebb óta jó kapcsolatot ápolt a céggel, s nem hirtelen vagy elkeseredett döntés eredménye volt az effektíve előléptetés az évente 19 milliót hozó vezérigazgatói pozícióba. Mattrick 2010-ben szerette volna felvásárolni a Zyngát, a tárgyalások során pedig haveri kapcsolatot alakított ki az akkori vezérigazgatóval.

A Bloomberg riportja szerint a Facebook-játékok őrületének tetőpontján próbálta meg Mattrick rávenni a Microsoft felső vezetését arra, hogy vásárolják fel a Zyngát, ám a tárgyalások nem jutottak sehova, s végül ejtették a dolgot -- arra viszont jó volt mindez, hogy megalapozza Mattrick későbbi távozását. Az Xbox részleg vezetőjének most az a feladata, hogy felvirágoztassa a pénzügyi problémákkal is küszködő céget.

A Zynga majdnem a Microsoft tulajdona lett