Minden bizonnyal nem én vagyok az egyetlen, aki szerint a 2005-2013 között futó, 9 évadot megélt A hivatal (The Office) az egyik legjobb szitkom (pontosabban mockumentary) a világon, amit a mai napig szívesen néznek újra az emberek – pláne, hogy a streamingnek köszönhetően könnyebben elérhető, mint valaha. Noha a női főszereplővel érkező ausztál változat pont olyan borzalmasnak tűnik, mint ahogy azt a bejelentés után sejtettük, azért így sem maradunk Dunder Mifflin nélkül, bár a legújabb produkcióhoz nem árt, ha van elfekvőben egy VR eszköz.

the-office-world.jpg

A kép forrása: Game Rant

Az egyszerűen csak The Office World nevet viselő alkotás ugyanis az NBC Universal és a Meta közös gyermekének tekinthető, és a Meta Horizon keretében lesz elérhető október 10-től. A leírás szerint a programban Dunder Mifflin iroda egyik dolgozójának a bőrébe bújva kell megoldanunk különböző minijátékokat, melyeket A hivatal legemlékezetesebb pillanatai (például Kevin esete a csilivel, amit a GIF-nek köszönhetően bizonyára mindenki jól ismer) ihlettek, így csúcsra tekert fan service várható. 

„A The Office World teljesen új módot kínál a rajongóknak arra, hogy a virtuális valóságban rejlő lehetőségeknek hála megtapasztalják a sorozat egyes pillanatait” – mondta Sarah Malkin, a Metaverse Entertainment igazgatója. A sajtóközlemény alapján a Magnopus, az ARVORE, az Albyon és a Monks által jegyzett The Office World számos utalást és kikacsintást tartalmaz a sorozatra vonatkozóan, így minden rajongó megtalálhatja benne a számításait – feltéve persze ha rendelkezik a futtatáshoz szükséges felszereléssel.

A borítóképek forrása: Photofest, Chris Haston/NBC-TV/Kobal/Shutterstock