A Tesztelj Velünk! pályázat januárban maradt félbe. Az ok leginkább az előző vezetés hozzáállásában keresendő – sajnos a jutalomcsomagok postázásának elmaradása miatt egyre több volt az elégedetlenség, és az is igaz, hogy a tesztek publikálásában is alaposan elmaradtunk. Miután többszöri kérésemre sem javult a helyzet, illetve úgy a PC Guru Online, mint a magazin körül is egyre több volt a bizonytalanság, úgy döntöttem, hogy amíg a helyzet nem rendeződik, a pályázat „menedzsereként” jegelem a projektet.

Szerencsére, amint azt tudjátok, a helyzet rendeződött, hiszen új kiadónk van, a PC Guru egyenesbe került, így bátorkodtam felvetni a „hogyan tovább” kérdését. A reakció egyértelműen pozitív volt, mind a kiadó, mind a magazin offline és online vezetősége támogatásáról biztosította a pályázatot, így örömmel jelenthetem be, hogy mától, azaz november 2-től ismét elindul a Tesztelj Velünk!, a szokásos feltételekkel. Ami változik, az a nyeremény: az általam legjobbnak ítélt írás szerzője kéthavi PC Guru előfizetést kap, amennyiben pedig már jár neki az újság, két hónappal meghosszabbítjuk az előfizetését. Attól sem zárkózunk el, hogy amennyiben nagyon sok sikeres pályamű érkezik, adott esetben kibővítsük a nyertesek körét, de ez legyen egyelőre egy halvány ígéret a pályázat jövőjére vonatkozóan, vagy ha úgy tetszik, biztatás számotokra.

Van még egy adósságunk is, hiszen a januári pályázat végén nem hirdettünk győztest -- igaz, mindössze hat írás érkezett, aminek csak a felét tudtam elfogadni. Hogy megköszönjük a türelmeteket és egyben elnézést kérjünk a hosszúra nyúlt várakozásért, úgy döntöttünk, mindhárom sikeres mű szerzőjét megjutalmazzuk: a győztes HOBA lett, ő az új szabályok értelmében tehát kéthavi PC Guru előfizetést kap, míg a két másik „kolléga”, AstroDave és SirRetek 1-1 ajándékcsomaggal gazdagodik, amelyben King Arthur játék, baseballsapka és kulcstartó lapul, ezeket hamarosan útnak indítjuk a címükre.

Nincs más hátra tehát, mint újra nekiveselkedni és alkotni (bővebb információk a pályázati oldalon, illetve a kapcsolódó leírásban és GYIK-ban), amihez sok sikert kívánok -- induljon a 2011. novemberi Tesztelj Velünk! pályázat!