A hónap első fele eléggé ijesztő volt, hiszen szaporodtak a piros jelzések a pályázati oldalon, és mély hallgatásba burkolódzott a pályázatíró közösség, mint a téli bunda alatt vacogó fagyott földben a hóvirág, amely a tavasz első sugarára vár, hogy kidugja fejét és feltárja szerény pompáját a nagyvilágnak. Nos, szerencsére ez bekövetkezett, elkezdtek érkezni a már említett „B-közép” írásai, én pedig átestem a kétségbeesés egy újabb fázisába: hogyan fogok itt dönteni?!

A végül elfogadott pont egy tucatnyi pályamű között csak két gyengébb van, a többi átlépte a saját mércém szerinti 90%-os határt, így aztán most el is fog maradni a szokásos felsorolás a jobbakról, hiszen az említett két versenyzőt nem szeretném kellemetlen helyzetbe hozni, nekik is, mint ahogy mindenkinek, köszönöm a részvételt és a munkát.

Sajnos hangosabb és halkabb botrányoktól ez a hónap sem volt mentes. Ismételten kiemelem, hogy saját munkákat várunk, nem mások írását, gondolatait. Ez a versengés nem vérre megy, csak egy lehetőség mindazoknak, akik éreznek magukban késztetést, tehetséget az íráshoz, hogy megmutassák magukat a világnak, hogy publicitást kapjanak, hogy művük több tíz- sőt százezer emberhez jusson el. Aki csal, elsősorban önmagát csapja be...

Ennyi felvezetés után következzék az eredményhirdetés. Mint említettem, igen szoros volt a verseny – egészen az utolsó napokig, amikor berepült a képbe egy hadihajó (nem elírás, nem képzavar – hamarosan elolvashatjátok, miért...), fedélzetén egy férfiúval, aki már tavaly novemberben, az újraindult pályázaton is mindenkit elgázolt egy böszme európai kamion volánja mögött... Ő John Bart, aki ismét egy viszonylag friss, „radar alatti” játékot mutatott be, egyben rácáfolva azon hangokra, akik azt emlegetik folyton, hogy „minden mostani játékról írt már a Guru”, és nincs mit letesztelni. Csak el kell szakadni a fősodortól, ki kell szélesíteni a horizontot, és a marketinggépezetek agymosásától elszakadva csöndes, elhagyott tisztásokra, apró csodákra, elásott, elfeledett kincsekre is lehet lelni.

A Tesztelj Velünk! pályázat 2008, februári kiírásának győztese tehát: John Bart, az Iron Grip: Warlord tesztjével.

Nincs más hátra, mint a szokásos körök: gratulálok a győztesnek, egyben útjára indítom a márciusi pályázatot, melynek beküldési határideje március 30., hétfő éjfél. Kérem azt a hét fiatalembert, akik februárra bejelentették munkájukat, de elmaradtak vele, legkésőbb szerdáig erősítsék meg foglalásukat, jelezzék nekem, hogy ne adjam oda másnak a szóban forgó címeket. Sok sikert mindenkinek, várom az újabb pályaműveket!