Rekordmennyiségű, ugyanis 41 bejelentés futott be hozzám, ebből végül 29 anyag érkezett meg, melyek közül csupán 8 nem ugorta át azt a bizonyos lécet. Igaz, a pályázati oldalon 15 vörös bogyó virít – a pluszt a bejelentés nélküli irományok jelentik. A visszautasított tesztek mellett saját értékelőtáblázatomban az „összecsapott” és a „rossz fogalmazás” minősítés viszi a prímet – mint azt a pályázat újraindításakor elmondtam, lesz egy szint, amit mindenképp el kell érni, hiszen nem mindegy, mi kerül ki az oldalra ország-világ elé. Itt jelzem, hogy aki kérte műve értékelését, attól most én kérek további türelmet, rengeteg munkám van, de amint tudok, sort kerítek erre, nincs elfelejtve a dolog.

Volt, van tehát 21 sikeres írás. Ezek között van kettő, ami 70%-ot kapott tőlem, több került be a 80%-os sávba, és egyharmaduk elérte a 95-98%-ot is. Végül két olyan teszt került a kezembe, amely megkapta a 100%-ot, azaz felállhatott a képzeletbeli dobogóra. E kettő pedig nem más, mint mbence10 Top Spin, és JohnBart Euro Truck Simulator tesztje. Bevallom, nagyon nehéz volt közöttük döntenem.

Bence barátunk saját bevallása szerint 13 éves, ennek ellenére az akkori idők szellemében értékelt egy 2004-es játékot, mintegy visszarepülve az időbe, ami bevallom, nem kis zavart okozott a sorainkban, először el se akartuk hinni a dolgot, végül kénytelenek voltunk elfogadni, hogy vannak még csodák (remélem, nem sértő ez a megfogalmazás). Hozzáteszem, a kiváló fogalmazás mellett a helyesírás is szinte hibátlan volt, ami ugyancsak megsüvegelendő a mai világban (sajnos...).

JohnBart dolga valamivel könnyebb volt, hiszen egy nemrég megjelent játékot vett górcső alá. Az ő tesztjéhez sem kellett szinte hozzányúlnom: úgyszintén közel hibátlan helyesírás, remek stilisztika, jól összeszedett, felépített, átgondolt cikk.

Kettejük közül végül egy hajszállal, de utóbbit hoztam ki győztesnek, egyszerűen azért, mert a teszt meghozta a kedvemet ahhoz, hogy megrendeljem a játékot, és ennél többet egy ilyen írás nem érhet el. Mindemellett hangsúlyozom, mbence10 szintén nyertes nálam, legszívesebben valami különdíjat odaítélnék neki is, de erre már nem terjed ki a hatásköröm, így csak egy szóbeli elismerést tudok átnyújtani neki, és biztatni a további munkára -- örömmel látnám a továbbiakban is pályázóink között.

A Tesztelj velünk! pályázat 2008. novemberi győztese tehát: JohnBart. Gratulálok!

Hadd soroljak fel még párat azok közül, akik kiemelkedő munkát végeztek ezúttal: vadasd, Pjata, quorthon, Raccan, iverson2, Deltaleader. Örülök, hogy a már rutinos pályázóknak számítók mellett újabb versenyzők is feltűntek a színen, és remélem, ők is megtisztelnek minket a későbbiekben is írásaikkal.

Még egyszer köszönöm a munkát mindenkinek, gratulálok a sok remek anyaghoz, melyek folyamatosan kikerülnek oldalunkra, a két – hadd fogalmazzak így a fentiek fényében – győztest, illetve vadasd kiváló EVE Online tesztjét máris elolvashatjátok.

Még egy kötelességem van: útjára indítani a decemberi pályázatot, mely 30-a, kedd éjfélig tart. Remélem, a karácsonyi bejglievés és a szilveszteri bulizás, kevésbé szerencséseknek a vizsgaidőszak izgalmai előtt/között/mellett jut idő erre is. Ezúton kérem azt a 12 jelentkezőt, akik a novemberi pályázatnál ugyan bejelentettek egy tesztet, de azt nem írták meg vagy küldték be, jövő szerdáig, tehát december 5-ig jelezzék privátban, fenntartják-e szándékukat, ellenkező esetben, ha valaki más bejelentkezik a szóban forgó címre, átadom neki a lehetőséget. Természetesen azok, akiknek tesztje elutasításra került, ismét próbálkozhatnak ugyanazzal a címmel -- de kérem, hogy ezt is privát üzenetben beszéljük meg. És még egyszer felhívom a figyelmet a kiírásra: mielőtt nekiálltok bárminek is, keressetek meg, nehogy feleslegesen dolgozzatok!