Elérkezett az egyik legizgalmasabb szakasza a T-Esport Bajnokságnak, ahol egyetlen pillanatra sem kapnak pihenőt a játékosok és a csapatok. Ez a Swiss Stage, azaz a svájci szakasz, ahol először Bo1-ekben, majd Bo3-akban kell bizonyítaniuk rátermettségüket a selejtezőből továbbjutottaknak. A magyarok kitesznek magukért, ugyanis mind a négy versenyjátékban, azaz LoL-ban, CS2-ben, Brawl Starsban és EA Sports FC 24-ben is van kinek drukkolni, sőt elég jó eséllyel lesznek ott hazánk büszkeségei a rájátszásban.

League of Legends

LoL-ban a Lenovo Legion Honvéd egy győzelemmel és egy vereséggel várja a folytatást, hasonló mérleget tud felmutatni a bluerzort soraiban tudó Zero Tenacity. Utóbbi együttes nemrég megnyert egy rangos európai tornát, a döntőben Vizicsacsit és a BIG-et tudták legyőzni 3-1-re. A középmezőnyből egyáltalán nem tűnik lehetetlennek a kvalifikáció a kieséses szakaszba, de hibázni már csak egyet szabad mindkét ötösnek.

EA Sports FC 24

Az biztos, hogy egy magyar ott lesz majd a rájátszásban, ugyanis HorváthG és ivanyiaron8 egymással harcol majd a veretlenek csatájában. Matefifa6, RolandCR7x és venbalazs szintén két-két-két győzelemmel rendelkezik már, egyetlen szériára vannak a playofftól. Taki_0124 és Kokasdedi a kiesést szeretné elkerülni, egyelőre mindketten nyeretlenek a tizenhat fős mezőnyben.

Brawl Stars

Itt várakozással telnek a napok, ugyanis az EGM Esports számára csak október 12-én kezdődnek a Swiss küzdelmei.

Counter-Strike 2

Már a mai nap összejöhet a Kubix Pulse-nak a top 8, ugyanis gejmzilláék a Dynamo Eclottal találkoznak 18:00-tól. Fleav és a Gostivar 2-1-gyel várja a folytatást, egyetlen Bo3-at kell csak behúzniuk, hogy a következő körbe kerüljenek.